Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jó hogy megengedem neki?

Jó hogy megengedem neki?

Figyelt kérdés
13 éves a lányom és energia italt iszik. Mindig mást. Megy sétálni a barátnőivel csak azt isznak de mindig 1-et csak. Mikor mondom neki, hogy nem egézséges azt mondja hogy mindeki issza és semmi baja se lesz tőle. Mindig kéri, hogy vegyek és buta módon veszek is neki mindíg. Télleg minden barátnője issza és a szüleik meg engedik nekik. Most akkor én jó vagy rossz vagyok ebből a szempontból? Utána néztem a neten az energia ital hatásainak és télleg nem valami jók de nem is olyan vészesen rosszak. Engedjem neki továbra is?:(
2010. máj. 17. 17:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Amit itt a 14 éves lány írt, az is baromi rossz szülői reakció (tinikorban indok nélkül tilt a szülő és fenyeget -> gyerek bizalmáról lemondhat, plusz tiltott dolgot annál inkább csinálja). De a tiéd, kedves kérdező, is az! Értem én, hogy könnyebb engedékenynek lenni, csakhogy ezúttal nem jó. Első körben NE vegyél neki! Aztán KÉRD meg (ne tiltsd, az hasztalan), hogy igyon keveset, napi átlag egy fél doboz max. Illetve beszéld meg vele: miért is issza és hogy milyen hatásai vannak. Az energiaital hatása rendkívül káros hosszútávon. A vérnyomást megemeli és fokozza a szívműködést is. Ezek hosszútávú hatásai marha károsak és sajnos jóval kevésbé élnek a köztudatban, mint a dohányé vagy az alkoholé, lévén az energiaitalok relatíve újak ezekhez képest. És sajnos sokan egyszerű üdítőként tekintenek rá, pedig annál jóval károsabb. ÉS sajnos egyre divatosabb...
2010. máj. 19. 14:17
 12/29 A kérdező kommentje:
Megbeszélem vele. Köszi a válaszokat. :)
2010. máj. 19. 18:49
 13/29 anonim ***** válasza:

Jobb mintha dohányozna meg inna nem?

Mert ebben az életkorban, ez a jellemző.

2010. máj. 19. 19:32
 14/29 A kérdező kommentje:
Hát de.. jobb.
2010. máj. 19. 19:40
 15/29 anonim ***** válasza:
nem kéne
2010. máj. 19. 23:48
 16/29 anonim ***** válasza:
9%

Ti nem tudjátok, hogy az energiaital bikag*ciből van? Mond ezt neki. Tényleg igaz és elfog retteni.

13/L

2010. máj. 20. 15:57
 17/29 anonim ***** válasza:
Az írta jól, aki azt mondta, ne vegyél neki és beszéld meg vele, hogy ne igyon sokat. Ennél többet nem tehetsz. De nem értem, miért lett lepontozva sok első válaszadó, amikor csak annyit írtak, hogy nem kéne engedni, mert nem jó, ki pontozta le őket és miért? :)
2010. máj. 24. 09:24
 18/29 anonim ***** válasza:

ezt már én is hallottam hogy a bika gec*éből van...de aki el is hiszi..XD hát mondjuk elrettentésnek jó. de akkor is nonszensz :D

mondd meg hogy nem divat. mert aki energiaitaltól tud felpörögni azt mindenki gagyinak nézi. de tényleg mi is mindig kiröhögjük azokat akik energiaitalt isznak, ilyen kis dobozból és csak fogják a kezükbe mert az a menő. Anyukám nekem sem engedi meg hogy energiaitalt igyak. de hát persze ittam már, de semmire nem jó. szóval ne engedd meg neki.:)

16/L

2010. máj. 24. 11:05
 19/29 anonim ***** válasza:

Szia, 37 éves vagyok, a fiam 16 éves. Tényleg az a menő, hogy energiaitalt isznak. Én soha semmitől nem tiltom és amit kér megveszem neki. Elmondom, hogy oké az új hóbort, de ne hosszútávon gondolkodjon ebben, mert egészségtelen. Szerintem nem kell aggódnod, mindig van valami új dolog amit majmolnak egymástól a fiatalok. Én 16 évesen elköltöztem a szüleimtől és nem hagytam hogy beleszóljanak az életembe, pedig ennél kisebb dolgokért sem szóltak. Szerintem nem kell ennyire figyelni, vizslatni a szokásait. El kell mondani a következményeket azzal kapcsolatban amit csinál és kész. Hagyd lélegezni. Annyira kíváncsi lennék a válaszolók között hánynak van kamasz gyereke?

Szóval amin jobban aggódom, hogy a szomszéd házban köztudottan drogot árul a srác és a rendörség sem csinál semmit és látom, hogy nap mint nap szolid, falubéli srácok járnak oda anyagért és tudod összeteszem kezem lábam, hogy a fiamat ez nem is érdekli és van annyira őszinte a kapcsolatunk és tudja, hogy csak azzal csesztetem, ami igazán fontos, pl. hogy át ne menjen a szomszédba! Mert ugyan mondtam neki, hogy megértem a kíváncsiságát, ha mégis átmenne, de abból kilábalni....

ehhez képest egy pár hónapig tartó energiaitalozást, szinte észre sem kell venni. Igyál velük egyet és amit érzel, pl. erős szívverés stb. beszéljétek meg és kész.

Majd jön a meleg és nem fogják bírni úgysem. Dolgoztam fiatalabb koromban éjszaka és amikor már majd meghaltam ittam én is, hát először jaj de jó és kimerült a szervezetem. Amennyiben egy okos, inteligens kiscsaj a lányod, erre ő is rájön.

Amúgy meg mi egészséges???? Ma már semmi. Nézd meg a fogyókúrás oldalakat itt és meglátod.... mindenki mindenkit lehord, szélsőséges vélemények, indulatok.

Pont ide nem kell ez a kérdés. Ha meg már Te veszed neki, biztosan van kevésbé erős energiaital, vegyél olyat.

Remélem némileg segítettem. Tudom olyan, mintha a gyereket biztatnám, pedig csak társnak kell lenni a kamasz életében, így is ezerszer nehezebb ma kamasznak lenni mint a mi időnkben.... ami nem is volt olyan régen nem igaz?

2010. máj. 24. 11:15
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam inni energiaitalt, semmi bajom nincs tőle. Ált. olyankor iszok, amikor keveset alszok, engem ilyenkor felpörget. De csak úgy menőzésből (habár nem tudom miért hiszitek, hogy bári is emiatt inná), vagy az íze miatt nem szoktam inni. Hetente kb. 2-3 dobozzal. A kedvencem a HELL. :D

Emberek, ettől senki sem hal meg. :P

15L

2010. máj. 24. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!