Szülők! Ti elengednétek a 17 éves fiatokat nyáron a barátaival 1 hétre a Balatonra? 43/n
Alapjában véve jó gyerek, elég jó tanuló.
Akinek már volt tapasztalat ilyen kirándulással miről is szólhat ez? Mit csinálhat a balatonon 7 fiú felnőtt kíséret nélkül?
Miért is ne engednéd el? A nevelése igen igen befejeződött már ennyi idős korára. Én inkább a lelkére kötném,hogy használjon óvszert és legyen szíves inkább sört igyon,mint töményet.
Mivel lesz jobb,ha jövőre megy? Mi fog változni?
Amúgy meg sajnát tapasztalat,hogy az első 1-2 napban kiütik magukat,utána napok nyugisak,mert szenvednek a másnaposságtól. Mert igen,ivászat lesz és csajozás. És most ez ennyire szörnyű?! Ugyan már....fiúk együtt, megy a hülyéskedés, lányok becserkészése, bulizás, közös főzés, kártyázás. Nincsen ebbe semmi sem szerintem. Én elengedném és megkérném,hogy naponta írjon pár sort és két naponta telefonáljatok.
Azért jó, hogy a kérdés a szülőkhöz íródott, de nem sok szülő válaszát olvastam, inkább csak a fiú korabeliekét.
Én nem engedném el, és nem azért mert benne nem bízom, hanem mert a világban. Én három éve voltam lent Siófokon, messze voltam már a 17től. Nem elég hogy kb 5 percenként jött a mentő mert mindig volt valami balhé vagy alkoholmérgezés, de mi is megittunk kb két pohár sört, miután rosszul lettem, és kiderült drogot kevertek bele. Tehát a baj nem csak a balhésakat érheti el,hanem bárkit. Bár gondolom erre a bedrogozásra fiúként kevesebb az esélye.
"Alapjában véve jó gyerek..."
Nincs olyan, hogy jó gyerek, vagy rossz gyerek. A tini-, illetve fiatal felnőttkor a hülyeségekről szól. Ilyenkor próbálgatjuk, feszegetjük a határainkat, és begyűjtjük az élettől az érte járó pofonokat. Ha a szülő nincs láthatáron, a legjobb gyerek is ilyen lesz, ha egyébként van vér a pucájában. Ez az élet rendje. Szükség van erre az egészséges fejlődéshez. Ha kimarad, később, felnőtt fejjel fogja a pofonokat kapni, amikor már sokkal nehezebb feltápászkodni, és újra kezdeni.
Szóval borítékolhatod, hogy hülyeségeket fognak csinálni, de nem tehetsz mást, mint rájuk hagyod, és csendben izgulsz a csemetédért. Természetesen elkel egy-két szülői intelem, de hogy ebből mit tart be, az már az ő dolga lesz.
58F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!