Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti elengednétek a 16 éves...

Ti elengednétek a 16 éves lányotokat nyaralni 3 napra a barátaival?

Figyelt kérdés
Tiszán van egy nyaralónk, a gyerekek le szeretnének menni 3 napra. Menne a 16 éves lányom, a legjobb barátnője, és még 3 fiú barátjuk. Szülő nem tudja elkísérni őket, ezért megbeszélték, hogy a 20 éves unokabátyja elmegy velük. A barátnőjét 16 éve ismeri. Az egyik fiú (mondhatjuk a legjobb) barátja ovis kora óta, megbízható, jó gyerek. A másik két fiút 1. osztályos kora óta ismeri (10 éve), őket is szeretjük, gyakran vannak nálunk. Szülőkkel is jóban vagyok, de félek, hogy hülyeséget fognak csinálni. Isznak vagy valami erezd el a hajamba kezdenek. A többi szülő azt mondja, hogy szerintük jó móka lesz, had menjenek. Szerintetek mi legyen? Elengedjem a lányomat?

2015. júl. 26. 23:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem engedd. Mindenkit ismersz, ráadásul egy idősebb fiú is lesz velük. Ha megbízható a lányod, akkor nem lesz gond, 16 évesen engem is elengedtek a nyaralónkba a haverokkal és semmi baj nem történt :)
2015. júl. 26. 23:10
 2/22 anonim ***** válasza:
82%
Persze, csak előtte ne felejts el bepelenkázni és odaadni a cumisüveget...
2015. júl. 26. 23:10
 3/22 anonim ***** válasza:
96%

Nyugodtan engedd el ha tudod kikkel lesz és ismered is őket.

Ha tiltod annál rosszabb lesz későbbiekben. Persze legyetek készenlétben ne hívogasd folyton ha nem muszáj mert azzal is ronthatsz, hidd el nem lesz baj! Ha úgy nevelted a lányod hogy tudja hol a határ és tud nemet mondani olyanra amire úgy érzi hogy az a helyes válasz akkor nem lesz semmi baj!

2015. júl. 26. 23:24
 4/22 anonim ***** válasza:
90%

Nem fogod tudni örökké búrában tartani. Az, hogy elengedném-e, több mindentől függ.

1. Tud-e magára vigyázni?

(tudja-e, hogy miből és mennyit lehet inni, ha itatják, hogyan kell védekezni a nem kívánt terhesség ellen, milyen buliba lehet elmenni és milyenbe nem érdemes, hogyan kell vigyázni a lelkére, hogy ne verjék át a fiúk)

2. Előre megbeszélnénk a szabályokat és a lehetőségeket. Felkészíteném rá, hogy minek milyen következménye lehet és miképpen tud segítséget kérni, ha bármi van.

3.A Tisza sajátosságairól is beszélgetnénk, ami a fürdőzést, kenuzást illeti.

Ha érettnek tartom a lányomat arra, hogy bár fiatal, de felelősségérzete van, akkor elengedném ismerősökkel. A 20 éves nagyfiúval meg egyeztetnék az elvárásaimat illetően.

Engem ezek nélkül az intelmek nélkül engedtek el. Nagy baj nem lett, de lelkileg kemény élmény volt egy-két hülyeség, amibe belementem...

2015. júl. 27. 11:46
 5/22 anonim ***** válasza:
90%
Engem 16 évesen (jó, majdnem 17) 3 lánnyal és 9 fiúval engedtek le a nyaralónkba, úgy hogy az egész csapatból egy lányt ismertek személyesen, a többieket csak hallomásból. Nem vertük szét a nyaralót és még élünk, minden rendben volt. Engedd el nyugodtan.
2015. júl. 27. 12:53
 6/22 anonim ***** válasza:
80%

Első nekifutásra eszem ágában sem lenne elengedni. :)

De ha belegondolok, engem is elengedtek a szüleim már 15 évesen, középiskola első osztályában, és nem csináltunk semmi olyan hülyeséget, amit szégyelleni kellene.

2015. júl. 27. 13:06
 7/22 anonim ***** válasza:
93%
Engem elengedtek 1 hétre és nem történt semmi baj. 15/f
2015. júl. 27. 15:50
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Az apja is azt mondja, hogy engedjem el, de én még így sem akarom. Tegnap voltunk ismerősünknél sütögetni és ott is bele-bele ivott az apja gyümölcsös sörébe. Ha nem vagyunk akkor vajon tart mértéket?

2015. júl. 27. 21:26
 9/22 anonim ***** válasza:

Miért ne tartana? Neki se érdeke, hogy jól berúgjon, aztán soha többet ne engedjétek el...

Ha ennyire nem bízol meg benne és burokban tartod, akkor majd nézhetsz, ha egyszer lázadni fog és soha többet nem beszél majd veled, esetleg téged okol majd azért, mert nem volt fiatalkora.. 16 éves és 3 (!) napról van szó! Nem több hónapról! Ráadásul vele lesz egy csomó màsik, àltalad ismert gyerek és egy felnőtt is! Engedd el, nem kell anya szoknyáját fognia folyamatosan...

2015. júl. 27. 22:01
 10/22 anonim ***** válasza:

Engem is elengedtek 16 évesen, barátnőkkel a Balatonra, 5 napra.

Naiv dolog feltételezni, hogy nem fognak inni. Persze, hogy fognak, ebben a korban nálunk is ez volt a "legmenőbb" dolog. Az meg, hogy tartja-e a mértéket... és ha nem? Az nem valószínű, hogy alkoholmérgezést kap, maximum lesz egy jó kis másnapossága és megtanulja, hogy meddig mehet el a piálással.

Én is többször voltam részeg 15-18 éves korom között, mert akkor "nagy buli volt" most pár évvel később rá se bírok nézni a piára. Szóval attól hogy egyszer vagy kétszer leissza magát, még nem lesz alkoholista. A tiltással semmit nem érsz el, max. a hátad mögött csinálja. Inkább mondd meg neki, hogy egyen sok zsíros kenyeret mielőtt nekiállnak az ivásnak :D

2015. júl. 27. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!