Mit tegyek, ha tinédzser gyermekemet társai interneten zaklatják?
Én is megfizetnék valakit, hogy derítse ki kik csinálták, hogy jelképesen rálépjek a torkukra.
De az a legbiztosabb ha nem adtok támadási felületet. Ne legyen nyilvános a profil. Le kell szűkíteni azoknak az ismerősöknek a körét, akik láthatják a képeit, bejegyzéseit.
És elmagyarázni az internet szabályait pl nem jelölünk vissza mindenkit, nem adunk ki minden infót magunkról...ilyeneket miért nem tanítanak az iskolában?
Hirtelen nem találtam azt a cikket, amit kerestem, csak a fentit. De amit kerestem, abban volt egy olyan megoldás a tanár(!) részéről, hogy a sejthető elkövetőknek esszét kellett írniuk a netes zaklatásról. Bizonyíték nem volt a tanár kezében, de sejtette, hogy melyik körből kerülhettek ki.
Miután megírták, dolgoztak rajta, beadták, hirtelen megszűntek a zaklatások. Nem derült ki, hogy pontosan kik voltak, de ezek szerint sikerült azt a kört elkapni, akik között volt az elkövető(k).
A képei ne legyenek nyilvánosak. Ezeket az álprofilokat tiltsátok le, illetve be lehet állítani, hogy az idővonalon csak ismerősök tehessenek közzé bármit és azt is, ha megakarják jelölni vmi képen, akkor azt engedélyezni kell. Ha nem értessz hozzá, kérj meg valakit.
Azt én is jó ötletnek tartom, hogy nyomtasd ki őket és vidd be szülőire vagy kérd meg az oszt.főnököt vihgye be ő és beszéljen a többi szülővel, hogy otthon beszélgessenek el a gyerekekkel.
Rendőrséget/magánnyomozót ajánlok én is.
Ha pedig sikerül kideríteni, hogy ki volt, de nem tesznek semmi érdemlegeset, akkor én felbérelnék pár izomagyat, hogy "dolgozzák meg" kicsit a zaklatókat. Az ilyen barmokat akkor se tudnám sajnálni, ha kerékbe törnék őket.
Általában a kiközösítést az erősíti, hogy a bántalmazott komolyan veszi a sértegetést, ezzel "műsort" szolgáltatva.
Ha nincs műsor nem lesz értelme folytatni.
A legtöbb bántalmazott gyerekben egyébként közös, hogy csak sodródnak, nincsenek céljaik, nem járnak saját közösségbe így kialakul egyfajta megfelelési kényszer az egyetlen közösség az osztályközösség felé, ahol egyesek érzik, hogy ezzel kapcsolatban hatalmuk van, és ezzel vissza is élnek.
Írasd be táncra, vagy amit csinálni akar, az ilyen csoportokban hamar ki szokott alakulni a közösség, és nem lesz "nesze semmi fogd meg jól" tanács, hogy ne törődjön ilyenekkel, hanem csak olyannal ami boldoggá teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!