Neveltlányom kiakaszt, mit csináljak vele?
14 éves, folyton szórakozik velem és kb idiótának néz. Van 2 kistestvére 6 és 1 éves, a kicsi közös. A 6 éves is utánozza néha, de ha rászólok abba hagyja.
Már többször szóltam a páromnak, leült vele külön is beszélni, hármasban is beszéltünk akkor pár napig nyugton van, majd kezdi újra.
Az mondhatni már mindennapos, hogy összeköti a ruhám,cipőm. Valamit belerak a táskámba,ebédembe.Hajszinező a samponomba, viszketőpor a ruháimra. Ezek mind 1x-1x elmennek és viccesek, de nem MINDEN EGYES NAP.
Már volt büntetve is emiatt, de nem hatja meg.
A mai amivel kiverte a biztosítékot, tudja, hogy én jövök le először a lépcsőn ezért kikötött rá valami madzagot,majdnem lrzakóztam a kisfiammal a kezemben. Kificamodott a bokám és mikor látta, hogy bicegek önelégülten mosolygott, azt hittem pofán csapom.
Bármilyen tippet elfogadok,mert félek, hogy tényleg megütöm.
párod is kiröhög? és ha kicsivel lesz valami akkor is röhög apuka? amúgy én biztos már megcsaptam volna.
de ha apárod ilyen akkor jobb ha a költözésen gondolkozol
ha a gyerekemet veszélyezteti, én biztosan pofonvágtam volna, pláne, hogy még szembe is röhögött. Az apja meg ha nem neveli meg, megfognám a kisebbet, s otthagynám a gyerekeivel, oldja meg.
A nagylány anyja képben van? Ha igen, próbálhatnál vele beszélni, hogy hasson a lányra. Az egy dolog, hogy viszketőpor meg stb, de az, h a testvérét veszélyezteti, az nem oké. Esetleg kérheted az ofőt, hogy kérjen neki időpontot nev.tan-ba.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy felnőtt ember ennyire tehetetlen legyen egy kölyökkel szemben, és ilyen létezik!
Nem ütöttem még meg gyereket, de ebben az esetben az a legkevesebb, hogy hirtelen felindulásból olyat leverek neki, hogy összevizeli magát, aztán jön egy laza fél órás ordítás, hogy mit tett volna, ha komoly bajunk esik.
Az meg mi már, hogy a párod is csak röhög ezeken?? Hát gratulálok a türelmedhez, nekem már rég nem lenne a párom. De az biztos, hogy a kedves párom is arra eszmélne, hogy beletettem ezt-azt a kajájába, viszketőport kapott az alsógatyáiba, és telepakoltam a táskáját macskasza.rral. Csak hogy érezze a törődést, meg egyébként is tényleg, tök vicces. Mármint amíg a másikkal történik ilyen.
Aztán ha nem képes leállítani a pici lányát, akkor lehetnek boldogok ketten, és percig nem csodálkozok, hogy ez a vipera miért nem az anyjával él. Gondolom, már kikészítette idegileg.
Azt hiszem, minden családban van egy utolsó csepp, hát nálam ez a lépcsős eset lett volna az. Még egyszer utoljára leülök beszélni velük, hogy mindenkinek tiszta sor legyen, és elmondom, hogy sem a saját, sem a gyerekeim testi épségét nem hagyom, hogy veszélyeztesse a kiscsaj, úgyhogy fogadják őszinte, szívből jövő gratulációm, mert elköltözök, sikerült elérni. A gyerektartás a szokásos mértékben pont jó lesz, lehet utalni havonta, láthatás két hetente, a többit majd az ügyvéd előtt megbeszélitek.
Tudod, ki fogja azt kivárni, hogy egy kamaszlány kinyírja poénból, vagy nagyobb baj érje valamelyik gyereket. Mi lesz a következő? Megmérgez?
Közölném hogy szedheti a cuccát, van egy órája összepakolni, többé nem szívesen látott vendég.
Ha nem akarsz ilyen drasztikus lenni, akkor vedd el a telefonját, gépét, tvt ki a szobából, iskolába vinni-hozni, nem mehet sehova, nincs zsebpénz, divatos ruha, csak akkor szólni hozzá ha kikerülhetetlen, négyesnél rosszabb jegyet nem hozhat haza, házimunka végzése.
Ha nem tetszik a rendszer, együtt bementek a gyámügyhöz, és elhelyezik egy szimpatikus lakásotthonban.
Na, olyat kapott volna, hogy összesz@rja magát. És nem finomkodnék egy ilyen gyökérrel a módszereknél!
Azzal csinálja meg, akivel úgy érzi megteheti!
Te megmerted volna tenni ezt a szüleiddel (az más kérdés, hogy értelmes gyereknek ilyen nem merül fel az agyában)? Gondolom nem, sem a viszketőport, sem a többit. Miért nem? Mert tiszteltük, szerettük őket.
Amúgy sem agresszív, sem szigorú nem vagyok, de a tisztelet az megjár! Egy kis csitri nem viselkedhet így veled.
Arra már ki sem tértem, hogy meg is ölhette volna a kistestvérét a gyökérségének hála.
Az ún. párodra meg inkább nem mondok semmit!
Teljes mértékig semmibe venném, uzsonnát nem csomagolnék, ruháit nem mosnám, nem terítenék neki, az ajtót bevágnám az orra előtt, ha boltba megyek csak a másik kettőnek hozok finomságot...egy ilyen görény nem érdemli meg hogy normálisan bánj vele.
De első körben hazaküldeném az anyjához. Az hogy veszélyezteti a te vagy a testvérei életét tolerálhatatlan, pedig alapból én is a békés megoldások híve vagyok.
Én a következőt tenném:
Leültetném apukát, és elmondanám neki, hogy két választása van. Vagy hajlandó partnerként velem együtt megnevelni a gyereket, pszichológushoz vinni, és hatékony büntetést alkalmazni, vagy összepakolok, és többet nem lát.
Ez már az a pont, hogy konkrétan az életed veszélyezteti, és a gyermekedét is. A te felelősséged vigyázni rá, ha kell, egyedül is.
Tehát kőkemény ultimátum, és ne hallgass könyörgésre, meg ígéretekre. Lenne hova menned? Mi van a gyerek anyjával?
Nagyon durva ez a sztori :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!