Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mivel tudnám lebeszélni a...

Mivel tudnám lebeszélni a fiamat, hogy ne hordjon passzos nadrágokat, mert az nőies?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudok rá hatni, az apja is mondta neki, hogy ne hordjon ilyen nadrágokat, nem áll jól a pipaszár lábain, ráadásul nőies. Még a zsebpénzét is hajlandó lennék megemelni, csak hogy ne hordja, de nem tudom meggyőzni. Nem én vettem neki, hanem a keresztanyja. Azt akarja, hogy divatoljon. De ez a mai divat számomra elfogadhatatlan.
2017. jan. 28. 08:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
18%
hát én megmondanám neki, hogy úgy néz ki, mint egy b-zi. Ha ezt akarja sugározni magáról hordja csak.
2017. jan. 29. 14:24
 12/13 anonim ***** válasza:
89%

Jaj, minden kornak megvan a maga divatja, majd elmúlik, minek foglalkozol vele...? :) Te már nem emlékszel a szüleid/nagyszüleid/tanáraid károgására, amikor felvetted a trapéznacit vagy a haspólót? Ugyanilyen elavult, károgó "vén tyúk" akarsz lenni a fiad szemében? Ne már... az ő teste, ő külseje, majd ő intézi, ahogy neki tetszik.

Nem neked kell, hogy tetsszen, hanem magának és a kortársainak... ill. azt még megjegyezném, hogy kamaszkorban a külsőségeknek, többek közt az öltözködésnek baromi fontos szerepe van. Azon túl, hogy az önkifejezés egyik eszköze, a kamaszok "társadalmi hierarchiájában" is fontos (bocs a hülye fogalmazásért, nem találtam jobb szavakat). Nem mindegy, hogy miben megy iskolába, a társai közé... gondolj csak bele, ha te felnőttként belépsz egy osztályterembe, kapásból ránézésre (többek közt az öltözéke alapján) megmondod, hogy ki a lúzer, a kocka, az osztályrib..anc, a cukifiú, a szürke egér, a népszerű... stb. mindezt a stílusa, elsősorban a ruhája alapján, és csak utána jön a kisugárzás, viselkedés... stb. A lényeg, hogy a kamasz fiad öltözködése (amennyiben időjárásnak, és iskolai házirendnek megfelelő) már nem neked kell, hogy megfeleljen...

2017. jan. 29. 15:32
 13/13 anonim ***** válasza:
31%
2017. febr. 8. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!