13 éves lányom kezelhetetlen, folyamatosan hazudik. Hogyan hozzam helyre a kapcsolatunkat?
Egész nap csak a telefonját nyomogatja, a netes barátaival cseveg. Hiába próbálok vele beszélgetni, leráz pár mondattal. Itthon semmit sem csinál, képes órákig hisztériázni, ha heti egyszer ki kell porszívóznia.
Folyamatosan hazudozik, hogy mit csinál, kivel találkozik. Úgy érzem csődöt mondtam anyaként.
Elegem van ebből a helyzetből, szeretném visszakapni a lányom. Igyekszem jó életet biztosítani neki, türelmesnek lenni, cserébe csak őszinteséget várok el. A kapcsolatunk mégis napról-napra rosszabb. Nem tudom mit tegyek. Vegyem el a telefonját?
Mindent megteszek annak érdekében, hogy helyrejöjjön a kapcsolatunk és ismét bizalommal forduljon felém. Tegnap este is beszélgettünk, elmondtam neki, hogy mindig mindenben mellette állok és rám bármikor számíthat. A telefonjával szinte egész nap nem is foglalkozott. Remélem ez a változás nem csak 1-2 napra szól.
Biztosan nem 1-2 nap lesz helyreállítani a kapcsolatunkat, de úgy gondolom ez kezdetnek nem rossz.
Találtam a közelben egy pszichológust, aki az önéletrajza alapján többek között nevelés pszichológiával is foglalkozik. Szükségem van arra, hogy egy kívülállónak elmondhassam a lányommal kapcsolatos dolgokat. Nem akarok hozzá túl szigorú lenni, de a túlzott engedékenység sem jó. Szeretném, ha helyreállna köztünk a bizalom.
Holnap megyek hozzá, remélem ellát pár jó tanáccsal.
"A Poppert hallgassad, mert kikérdezem!"
Mit kérdeznél ki bármit is a kérdezőtől?
Kérdező, a pszichológus csak tanácsokat ad. Ha komolyabb személyiségváltozástól félsz, akkor akkor pszichiátert is felkereshetsz. A pszichológus csak bölcsész, a pszichiáter pedig orvos. Attól, hogy nem konkrét fizikai sérülés van az agyában, még ugyanúgy kezelni kell, a mentális betegség is ugyanúgy betegség. Ettől függetlenül sok szerencsét kívánok a pszichológusnál, hiszen ő is érti amit csinál, és a segítségedre lehet (vagyis valószínű lesz is). Én azt tudnám ajánlani, hogy beszélgess többet a lányoddal.
Voltam a pszichológusnál, egy kicsit megnyugodott a lelkem. Elég sok mindenről beszéltünk, nem csak a lányommal kapcsolatban.
Jó tanácsokkal látott el a hazugságokkal, bizalmatlansággal kapcsolatban. Kívülállóként ő objektívebben látja a dolgokat, mint én.
Jövőhéten fogok menni hozzá ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!