Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van-e joga a szüleimnek...

Van-e joga a szüleimnek megütnie engem?

Figyelt kérdés
2016. nov. 26. 16:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
60%
Van e joga vagy nincs én is kaptam gyerekként néha 1-1 pofont és felnőttként beláttam hogy megérdemeltem. Néha kell hogy a helyes irányba tudjon az ember menni és kicsit észhez térjen. Pedig semmi kirívó dolgot nem tettem, de amikor már nem volt elég a szép szó... Ha rendszeresen meg ütnek az szerintem se normális.
2016. nov. 26. 21:55
 12/29 anonim ***** válasza:
79%

Nem, nincs joga, mivel jogilag nem megengedett!

Felénk volt már rá példa, hogy egy gyerek egy pofonért feljelentette az apját és meg is büntették apukát.

Az már más kérdés, hogy sokaknak ennyi még belefér, de akkor se terjesszetek már hamis információkat, mert JOGA nincs rá a szülőnek, és ha a gyereknek úgy tartja kedve, ennyiért is simán megbaxathatja a szüleit.

2016. nov. 27. 18:28
 13/29 anonim ***** válasza:
56%
Aki szerint jogos az remélem nem gondolkozik gyerekvállaláson. Komoly hiba lenne.
2016. nov. 27. 20:03
 14/29 anonim ***** válasza:
88%

Joga nincs, viszont elég széles a miért és hogyan skála, van aki lilára veri a gyerekét mert olyan kedve van, van aki meg lekever egy pofont ha az lequrvázza a saját anyját sokadszorra is.

Mindkettő megütésnek számít, a kérdés hogy mekkorát kaptál és mi volt az indíték.

2016. nov. 27. 22:06
 15/29 anonim ***** válasza:
83%

Amúgy gyerekként én is kaptam 1-2 nevelő pofont és mégse haltam bele viszont látom a mai "nem szabad ütni a gyereket, csak szépen elbeszélgetünk mindenről és hagyjuk hogy majd rájöjjön" nevelés eredményét, egy rakás kis nagyszájú taknyos aki megszokta hogy nincs a tetteinek következménye és azt hiszi bármit megtehet.

A pofon nem is annyira büntetés mint a határ felállítása, hogy lássa agyerek hogyha túl messzire megy vannak dolgok a csúnya szavak helyett is.

2016. nov. 27. 22:08
 16/29 anonim ***** válasza:
60%

15-ös: nem azért lettél normális ember, mert ütöttek, hanem annak ellenére.

Akit pedig nem ütnek, az nem az ütlegelés hiánya miatt kanászodhat el, hanem annak ellenére fordulhat ez elő.

Ha a pénztárost nem vered pofán a közértben, mert lassú, akkor a gondozásodra szoruló, védtelen kis emberrel szemben is meg lehetne állni a fizikai erőszakot.

2016. nov. 27. 22:49
 17/29 Nagyfater ***** válasza:
95%
2005. január 1. óta jogszabály tiltja a gyermek megütését, de ez csak afféle "önigazoló" jogszabály, mert szankciót nem tartalmaz. A rendszeres verés, azaz a bántalmazás, vagy a sérülést okozó ütés viszont bizonyítottság esetén bűncselekménynek minősül.
2016. nov. 28. 09:10
 18/29 hurda tibor ***** válasza:
Ahogy a 10 es is írta SENKINEK NINCS JOGA HOZZÁ, HOGY MEGÜSSŐN EGY MÁSIK EMBERI LÉNYT,főleg ha az a saját vére ,nála valószínűleg gyengébb,bárhogy is beszélt vele,bármit is tett ez nem megoldás,gyengeségre vall.Ha nincs arra agyi kapacitása ,hogy szavakkal a helyes útra terelje akkor nem szabad egy másik ember felett felelősséget vállalnia.
2016. dec. 1. 00:03
 19/29 ququcs ***** válasza:
91%
Jog, vagy nem jog...egyszerűen ne okozz fizikai fájdalmat a saját gyerekednek. A szerető szép szó sokkal többet ér!!
2016. dec. 1. 13:52
 20/29 anonim ***** válasza:
73%
Aki megüti a gyerekét az nem szülő.
2016. dec. 1. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!