Mennyit pénzt reális adni szüleimnek szerintetek?
Mármint mennyit adjanak, miután kifizették a számláidat?
Kevés az infó. Mik az igényedig kajával, ruházkodással kapcsolatban? Így nehéz megmondani. Valakinek elég 20 ezer is, van akinek 60 ezer is kell. Attól függ, te mennyire vagy hajlandó spórolni és mennyit bírnak a szüleid adni. De, ehetsz a suli konyháján is, szerintem olcsóbb.
Én havi 10e Ft-ot kaptam, ebből kellett fedeznem mindent a lakhatástól, evéstől kezdve a könyveken, utazáson át (helyi bérlet + hazaút) mindenig.
Egyértelműen nem volt elég, az ösztöndíjjal pótoltam ki a hiányt, illetve feléltem az addig félrerakott pénzemet (pl. szülinapi ajándékként amit kaptam).
én is havi 10-et kaptam, ugy ahogyan az elottem válaszolo.
én szombat és vasárnap éjjel dolgoztam (este 10-tol reggel 5-ig)...illetve vállaltam kulonféle grafikai munkákat ...
bulizni nem jártam, nem dohányoztam, nem ittam..és olyan iskolába jártam, ahol minimum a hármas szintet teljesiteni kellett kulonben eltanácsolták a diákokat az iskolábol. illetve nálunk hiányozni sem lehetett (a rendszer hasonlo volt, mint a kozépiskolákban- max. 3 igazolatlan és max. 1 honap orvosi igazolással) suli meg reggel 9 -tol fog du. 5 ig.
Ruházkodásra most nem nagyon tudok költeni, de van elég. Tényleg csak az alap, az evés-ivás, a bérletet szintén kifizetik.
Arra voltam kíváncsi, hogy személyesen ti mit gondoltok, mennyiből lehet egy főiskolásnak Pesten egy hétig enni/inni meglenni, normál körülmények között, a pénzt nem szórva.
tőlem senki se várja, hogy meghívjam :D
különben heti 5 ezerben állapodtunk meg, majd okosan főzök :) csak kíváncsi voltam mit gondoltok, én olyan 7 ezerből már kényelmesnek gondolom meg félre tehetősnek. Csak meglepődtem, baráti körben volt aki mesélte, hogy 10-est kapott és az szerinte semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!