Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit pénzt reális adni...

Mennyit pénzt reális adni szüleimnek szerintetek?

Figyelt kérdés
Tanulmányaim miatt Pestre költöztem, hétvégén hozok fel kaját, de amúgy mindent magamnak veszek, magamra főzök, a számlákat meg a lakással kapcsolatos dolgokat kifizetik. Dolgozni egyelőre nem tudok, nincs annyi időm, és ők se támogatnák, inkább tanuljak. Mennyiből lehet szerintetek megélni hetente, úgy, ha egyszer járok egy bulizni és nem iszom sokat?

2015. szept. 19. 15:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a heti 5000, az tökéletesen megfelel, kb kétnapi kaját tudsz felhozni, plusz reggelire müzlit, vagy ilyesmit, plusz gondolom pénteken vacsorát már otthon eszel. Ez összesen akkor 3 ebéd, és 2 vacsora, összesen 5 étkezés, azaz egy alkalomra 1000 forint jut. Abból pedig bőven meg lehet kajálni, még marad is mellette. (Ha pl. főzöl is, vagy megfelel neked egy-egy alkalomra a 300 forintos mirelit pizza.) Az mondjuk lehet, hogy a maradék elmegy a bulira, szóval félretenni nem nagyon tudsz, de ez még majd elválik, és megtapasztalod.)

Én otthonról járok be, úgyhogy nem igazán tudom összehasonlítani a két dolgot. Többet kapok, de több is marad, talán kb annyit költök majd összesen, mint te, de ebben nekem már más dolgok is benne vannak (pl. utazás a barátom családjához egy messzi városba, szülinapi ajándékok).

2015. szept. 20. 22:28
 12/13 A kérdező kommentje:
Láttam voltak lepontozások, én köszönöm mindenki válaszát, csak kíváncsi voltam. A héten ügyesebb voltam, múlthéten elment 7200, most többet főztem, maradt is még alapanyag, két sört vettem mikor kimentem, így 3500 körül költöttem. Igen, az 5 ezer elég így, attól függ milyen hetem van, meg jó látni a pénz értékét.
2015. szept. 24. 20:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Ne vicceljetek már. Heti 5000 Ft-ból Budapesten nem lehet megélni..... Ez napi 800 forint. Ebből akarsz venni ételt, bulizni, plusz minden egyéb kiadás? Nevetséges. Én kajára 100-at költök egy hónapban. De ha valaki nagyon csövesben nyomja, akkor is azt gondolom, hogy élelmiszerre legalább napi 1000 ft kell. De akkor még az egészségügyi állapota folyamatosan romlik.
2015. szept. 25. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!