Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit illik letenni a...

Mennyit illik letenni a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18éves dolgozó vagyok,mennyi tegyek le a fizetésemből,anyum csomagol,vásárolja kaját,szóval főz,mos....szobámat én takaritom :) ,gyüjteni szeretnék erre arra..de még is, mennyit illik lerakni a közösbe
2014. febr. 18. 14:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Üljetek le és beszéljétek meg.

Mennyi pénzt keresel?

2014. febr. 18. 14:06
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

ezt leginkább velük kellene megbeszélni, a ti anyagi helyzetetektől függ hogy kell e hazaadnotok. nekem addig nem kellett amíg tanultam utána meg már nem laktam otthon.

Ha dolgozol, azért egy 20-at mindenképp illene beleadni, ez kb. a rezsi rád eső része, meg némi hozzá járulás a kajához.

2014. febr. 18. 14:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anno 20-30 ezer Ft volt ez az összeg havonta. De beszéld meg a szüleiddel.
2014. febr. 18. 14:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez a családtól és az anyagi helyzetetektől függ. Én kb. 23 éves koromig laktam a szüleimmel, de eszükbe sem jutott tőlem elfogadni pénzt, sőt még ők adtak nekem. Mondjuk egyke vagyok, de egyáltalán nem volt jómódú a családom. Az exem anyukája egyedül nevelte őt a testvérével, neki még a mosópor árába is bele kellett adnia, érthető, hisz egy titkárnői fizetés ritkán elég 3 embernek. Szóval ülj le a szüleiddel és kérdezz rá. Erre nincs általános szabály, nincs olyan, hogy illik.
2014. febr. 18. 14:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le és beszéld meg velük. Rajtuk múlik, mennyit kérnek.

Vannak olyan szülők, hogy nem kérnek semmit, de akkor nem illik elbulizni, elherdálni az összeset, legyen egy fix megtakarítás minden hónapban, hogy lássák, hogy értékeled a segítségüket. Van olyan, aki elkéri, a rezsi megfelelő hányadát. Te tudod, hogy milyenek a szüleid, de akkor is a legjobb, ha te felajánlod, hogy beszállsz a közösbe, és legfeljebb elutasítják.

2014. febr. 18. 14:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
ezt nekik kell eldönteni, tölem nem kértek mert nem voltak rászorulva azt mondták inkább tegyem félre és gyüjtögessem.
2014. febr. 18. 14:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is velük beszéld meg,az én szüleim kértek tőlem ,én fizettem és amikor férjhez mentem egybe oda adták azt a pénzt,össze gyűjtötték nekem.Akkor nagyon örültem neki.
2014. febr. 18. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
20%
Én 75ből 50et leadtam.
2014. febr. 18. 14:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak példát tudok mondani, én 20-at 25-öt adtam a 150.000 Ft-os fizetésemből.

De én akartam adni, ők meg elfogadták, mert volt helye. Aztán mikor házasodtam, addigra már jobban álltak, mert lejárt a házhitel, akkor ők adtak nagyobb összeget, és azóta is a gyerekeknek nagyobb szükséges dolgokat szoktak venni segítségül ajándék képpen.

Szóval nem volt az akkor rossz befektetés:-) kicsit viccesen fogalmazva.:-)

2014. febr. 18. 14:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Ezt a szüleiddel kell megbeszélned.
2014. febr. 19. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!