Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit illik letenni a...

Mennyit illik letenni a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18éves dolgozó vagyok,mennyi tegyek le a fizetésemből,anyum csomagol,vásárolja kaját,szóval főz,mos....szobámat én takaritom :) ,gyüjteni szeretnék erre arra..de még is, mennyit illik lerakni a közösbe
2014. febr. 18. 14:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ahányan vagytok a családban, annyifelé osszátok el az összes kiadást, és a Rád eső részt add oda a szüleidnek.
2014. febr. 19. 08:43
 12/12 anonim válasza:

40 éves férfi vagyok, érettségi után katona voltam, utána dolgoztam és kb. egy évig laktam még otthon 21 és fél éves koromig. Úgy gondoltam, hogy a férfivá válás egyik alapja az önállósodás. Ezt két lépcsőben igyekeztem megvalósítani. A másidik volt az a cél, hogy mihelyst el tudom tartani magamat (albérlet, plusz megélhetés), külön fogok költözni. Ez valósult meg 1 év után. Addig tartott az első lépcsőfok, miszerint én mondtam a szüleimnek, hogy számolják ki, hogy a család havi költségeiből (rezsi, kaja stb.) mennyi az egy főre eső rész, azt én szeretném fizetni. Így is lett.

Azért gondolom, hogy fontos dolgok ezek, mert így ők is önálló, független, tisztelendő felnőtt emberként tekintenek a gyerekeikre, és a későbbiekben sokkal szabadabb tud lenni pl. a házasság, gyereknevelés is a szülők árnyékától. Sok helyen ez megvan és nagy problémákat okoz. Persze sok helyen meg az általam leírtak nélkül sincs meg, az szerencsés szitu és intelligens emberek műve. Immáron 18 éve vagyok házas (22 éves korom óta), boldogok vaygunk benne, a szülőkkel is jó a kapcsolat és azt hiszem, köszönhető mindennek.

2014. febr. 25. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!