Kamaszok, Ti lennétek sorkatonák?
Én azt gondolom ,nem elég ,hogy ellehetetlenítik a fiatalokat ,még éhbért is dolgozunk 70-80 ezerért egy szakmával is 100 megállítja. Mit védenénk a katonaságtól a külföldiek ellen az éhbérért dolgoztató főnökeinket, gyártulajdonosak?
Még ágyútöltelékek is legyünk, nem elég , hogy fillérekért dolgozunk.
Nem kell senkinek éhbérért dolgoznia. Aki addig jutott, az meg is érdemli.
Csak akik körülöttem vannak:20-24 évesek: 160-250 között keresnek (egyikük sem diplomás, van, aki nem is a szakmájában dolgozik, és érettségije sincs...)
Amúgy nagyon is ráférne a mostani fiatalokra a sorkatonaság!
Somogy megyéből költöztünk Pest megyébe. Agglomeráció (az említett emberek NEM Budapesten dolgoznak).
Ők is Somogyból jöttek.
Akkor ne csodálkozz , mifelénk keleten 70 ezret adnak. És itt munkahely ilyen keveset fizet. Hiába megy az ember másik munkahelyre ugyanaz. Meg ismerősöm cukrász szakmával kap havi 80-at.
Szóval nem éppen úgy van ahogy írod, aki éhbérért dolgozik az annyit is ér, mert nincsen más választása felénk.
Miért, oda vagy láncolva keletre?
Na ugye. Előtted is ott a lehetőség, hogy éhbérért dolgozol a túlélésért, vagy keresel olyan helyet (akár több száz km-re), ahol élsz is a munka mellett...
Akkor akik ott élnek pusztuljanak éhbéren vagy költözzenek el. Akkor aki keleten él annak e két választása van. Inkább a fizetéseket kéne megemelni itt is.
Tudod így a keleti országrész kiürülni mindenki így csinálná. De hát ők a hibásak odaszülettek menjenek el, ha jól akarnak érni ez nevetséges. Miért én menjek el a szülőföldemről? Hisz itt éltek az őseim is, én itt akarnék élni, nem tőlük több 100 kmre, adjanak itt igazságos bért és itt élek én is.
Szégyen én húzzak el nyugatra, ha nem csak vegetálni szeretnék, emelnék meg a béreket, és itt maradnék. Látszik a politikusok megoldása, nem tetszik az éhbér húzz nyugatra, nem is gondolnak bele, hogy változtatni kéne, hogy ne éhbérért tengődjenek az emberek.
Nem.
Eltűröm, hogy szar az oktatás, az egészségügy satöbbi - mindezek ellenére is itthon maradok, nem megyek ki külföldre.
De ha azt akarnák, hogy X időt, ami alatt tanulni is tudnék mondjuk, b.sszak el erre a hülyeségre, húznék el egyből, hogy megússzam. Mondom, semmi értelme, én tanulni szeretnék az alatt az 1-3 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!