Mindenkinek lelkiismert furdalása van?
Én egyedül nevelem a gyerekeimet, (16/l 14/f)
és sokszor érzem úgy, kevés vagyok...
Egy seggel(már bocs)ennyi lovat megülni...., mármint a munkahelyen, itthon, meg úgy ámblokk az életben egyedül helytállni...
Sokszor érzem úgy egy mókuskerék az életem.Teszem a dolgom, és semmi...
A monoton, munka, aztán itthon, valaki mindig beteg, valakivel mindig van valami, soha nem mennek simán a dolgok.
Aztán ne értsétek félre, nem hálát várok, DEHOGY IS!!!!! Csak néha nekem is jól esne egy kis figyelmesség..
Mert az természetes, hogy én teszem a dolgom, megyek, csinálom, intézek,mosok főzők, takarítok.
Reggelit viszek az ágyba, stb...
De én soha egy kis figyelmességet nem kapok.
Ha beteg vagyok is, (ami mostanság előfordult elég sűrűen)egyikőjük se kérdezi meg, ettem e ittam e, vagy egyébként, hogy legalább ilyenkor segítenének.
A lány még csak-csak, de a fiú...
Tudom én voltam az aki annó elrontottam azzal, hogy azt mondtam, ti csak tanuljatok, hétvégén pihenjetek...
Bánom is mint a kutya...
Perzse nem úgy értem, hogy agyon kell őket dolgoztatni, de a feledat soha nem árt nekik.
Már értem...de késő.
De nem csecsemők már, maguktól is felfoghatnák, és ha úgy kell a figyelmet, és a segítséget kicsikarni, akkor semmit nem ér.
Többször van, hogy elszakad a cérna, ilyenkor kifakadok, mondok sokmindent, olyat is amit később megbánok....
Lelkiismeret furdalásom van.
Ez így van mindenkinél?
Tényleg rossz anya vagyok?
Arra vagyok jó, hogy előteremtsek mindent?És....ENNYI???
Akik egyedül nevelik a gyereküket/gyerekeiket, még rosszabb, hiszen nincs kivel megbeszélni a mindennapi gondokat.
Tapasztalatokat szeretnék, mások hogyan csinálják?
Hogyan van mindig mindenre energia?
Mert én most úgy érzem magam, mint az a bizonyos mosott....
Köszi hogy meghallgattatok, és a válaszokat.
Nem igazán rám tartozik, mert nem. Itthon én vagyok a gyerek, 13évesen.
Elég hamar rá lettem szoktatva, hogy segíteni kell, mostanság már többet segítek, mint tanulok, nem is ezen van a hangsúly, hisz ötös tanuló vagyok. Itthon is lezajlanak a balhék, mert pl. ha dolgozatra kell tanulnom, és nem csinálok meg annyi mindent, mint amennyit kellene, egyből jön, hogy már megint lusta vagyok, miért nem csináltam meg. nem tehetek róla, hogy nehezen tudok tanulni, viszont a dolgozat jól sikerült. itthon elvárják. Meg kell tanulni kompromisszumokat kötni, másképp nem megy. Nekem együtt vannak a szüleim, mármint együtt lakunk hárman, viszont sajnos még hétvégén se vagyunk együtt. Elhiszem hogy nehéz lehet, én is kérek néha egy kicsi megértést... beteg nem lehetek, mert akkor hiányzok a suliból, másrészt sokba kerül. tanulni nem tanulhatok, mert ki csinálja meg a házimunkát? mind a két felnőtt késő estig dolgozik. én is megoldást keresek, hisz sokszor összeveszünk ezek miatt... tudom, hálásnak kéne lennem, amiért eltartanak, de én is kezdek befásulni ez végett :S
Amúgy nem vagy rossz anya, csak meg kell próbálnod rávezetni őket, hogy segítsenek.
Sok mindennek kell megfelelni, de ha megtudnátok egyezni, szerintem neked is jobb lenne, és nem lenne otthon sem feszültség.
Amúgy soha nem járok el sehova a barátokkal, mert olyanok nincsenek, nem iszok mint a többi tini, és nem cigizek. nem vonzz az ilyen. nem öltözök kihívóan, se semmi ilyen. Átlagos gyerek vagyok.
Tudom, ezzel nem sokat segítettem, de azért leírtam.
13/L
Köszönöm, hogy írtál...ez a másik véglet, ami megint csak szörnyű.Én nem várok /várnék el nagy dolgokat a gyerekeimtől.
Csak annyit, hogy ne legyen veszekedés köztük ki mosogasson.ketten vannak, ezt be lehet oszeni egyik nap egyik.másik nap másik.Nem?
Vagy apróságok..
Amiből aztám mikor feltornyusol, van a gond.
Ez másnap apróságnak tűnik, d emikor már minden nap koptatom a szám,...ááááá
Na egy példa.Mielőtt haza indultam, hívtam a fiamat, hogy itt milyen az idő, mert ahol dolgozom szakadt az eső.
Nme tudja...mondom nézz ki...Háááát olyan semmilyen.Mondom jó, akkor tedd be a garázsba a hintaágy párnáját, nehogy megázzon.
Jövök haza, na hol a pátna?Term.a hinta ágyon.És ez így van mindennel.
Majd elpakolok...majd elmosogatok....majd tanulok...
Majd, majd majd.És én már unom.Apróságokat kérnék csk.
Vagy itt a mostani példa.Lányom beteg, nem mosogatott el.Én csináltam az egyébb dolgaimat, meg holnapra főzés, stb...
Persze elmosogatva nem lett...
Ha most oda állnék, akkor azt mondané a fiam, hogy megcsináltam volna...Na de mikor?Mert ha tényleg akarta volna, akkor oda áll és csinálja nem?
Semmivel nem veszem/venném el az idelyüket a tanulástól, csak tanulnának....
De megy a játék, a wow, az msn...
Próbálj kicsit rájuk hatni, hogy önállósuljanak egy kicsit, mert ez nem mehet így a végzetekig.tényleg nagyon jó anya vagy, sőt jobb mint ami kellene, hisz tűrsz tűrsz tűrsz. Rád férne, hogy besegítsenek..ezt lehet kezdeni szépen, aztán ha a szép szó nem hat, mehet a zsebpénzelvonás, szobafogság, egyebek. muszáj lesz, ha nem akarsz idegroncs lenni pár év múlva.
Ha szeretnél beszélgetni, keress meg privátban, bár tudom, én ehhez kicsi vagyok, viszont rengeteg dolgot láttam már.
/Első/ 13/L
Szia!
Nem vagy rossz anya. Ha tanultak eddig tőled szeretetet és törődést a gyerekeid, akkor szerintem azt is megérné megpróbálni, hogy mint felnőtt a felnőttel, leülsz, és ezt igy elmondod nekik, hogy mit érzel. Nem kioktatva, hanem, fontos, hogy a személyes érzéseiddel kezdd: el vagy keseredve, fáradt vagy nagyon. Keresed a megoldást. Aztán a tényeket: dolgozol, sok a munka itt is otthon is, milyen egyéb teher van rajtad, mennyire nehéz egyedül lenni, férj nélkül, nem örömödben teszed :( És ha ezzel megvagy, kérdezd meg, hogy mi a véleményük, mit tegyél. Hogy lehetne kicsit kiegyensúlyozottabb az életed, időd pihenni egy kicsit.
Ez egy tárgyalástechnikai logikai menet. Azaz ha tartod a sorrendet, és SEMMI OLYAT NEM MONDASZ, HOGY MIÉRT NEM SEGITETEK EBBEN VAGY ABBAN, hanem az érzelmeidet hangsúlyozod, akkor be kell jönnie. Az eredmény, hogy ők maguk kezdenek el megoldásokat felkinálni, és remélhetőleg megegyeztek. A végén mindenképpen legyen egy összesités, hogy köszönöd, hogy meghallgattak/ötleteltek/segitettek/, ahogy épp sikerül. És legyen egy megállapodás, hogy ok, akkor innentől aki amit vállalt, azt hogyan, milyen gyakran.
Higyj benne, de az emberek alapvetően egyszerűen rávehetők dolgokra, ha megfelelően kommunikálsz. Sok sikert!!! És irj, hogy mi lett, hogy döntöttél, nagyon kiváncsi vagyok!! És ne keseregj, a változás tulajdonképpen döntés kérdése, azaz rajtad múlik!!
31/L
Köszi..:-)))
Én ezeken már túl vagyok.
Semmit nem kérnék, csak egy kis figyelmet én is.Szombaton volt...Felkeltünk, és a lányom csinált enni magának, és az öccsének.Én meg magamnak.Ha enni akartam.
Amit az előbb leírtam.A lányom most elkezdett mosogatni...
Nah ki lehet találni mit mondott a fiam...megcsináltamn volna...de mégis mikor?
Igen, igaz, valóban itthon lesz holnap, de a mosogatóból kifolyik a mosatlan...Egy kis albérletben lakunk, sjnos nincs saját szoba, de még a polcaikon is kupi van.Nah, ha kert meg fű élenne....
Amikor ide költöztünk, tavaly ősszel, akkor egyik nap annyira unatkoztak, hogy az már fájt.Mondom keresek gereblyét, és gereblyézzük össze a faleveleket.Erre mi volt a válasz? Nemár miért? Itt nekünk kell ezt csinálni?
Meg ilyenek.A lányom menne a barátjához a hétvégén.De még e télen megbeszéltük, hogy ő is jöhetm meg ő is mehet de nincs itt.ott alvas, mert rossz lett a lányom bizilye.Megbeszéltük, ha javít, és nem lesznek hármasai, akkor mehet minden mint régen.De nem javított.
De megint elkezdte...érttségi szünet blabla, hadd menjen vasárnap, és hétfőn jönne...kérdem..akkor nem jössz a mamához köszönteni...Erre ő...ja az a ku*va anyák napja.Nah köszi.
Meg ami még nagyon rosszul esett.
Egyik este itt böngészet az oldalt, erre elkezdett a Lányom nevetni, hogy nah mi van te már megit ezen lógsz?
Meg a fiam is rákezdte..
Nagyon rosszul esett.
A reggeli készítés...
Én kelek egy órával korábban, mint megy a vonatom.Csinálok mindkettőjüknek reggelit, uzsonnát.Öltözök, megyek.A lányom másfélórával korábban kel.Hajvasalás öltözés...
ennyi.
Amikor beteg lettem, megkértem du menjen vissza a gy.tárba, mert nem volt regg, amit ki kellett volna váltani.
Azt mondta jó, de nincs kedve...
Erre mit lehet mondani?Ezek azok az aprónak tűnő dolgok, amik gyülnek, gyülnek, és nagyon rosszul esnek.
Igen, értelek.Mindig megbeszélünk mindent, aztán megy is minden jól pár napig.Aztán kezdődik minden előlről.He elmondom szépen, semmi...mondom hangosabban erélyesebben...semmi.csúnyán:akkor maz van. hogy miért kell nekem mindig mindenért kiabálni...
És ők már nem kicsik, nem fogyatékosok...
Ha akarnák, akkor fel tudnák fogni.
Szia!
Elhiszem, hogy már túl vagy a beszélgetéseken.
Ezért irtam, hogy fontos a sorrend. Mert amint támadásnak veszik, ez lesz belőle sajnos :( Gyarlóságra nevelted őket, azok is lettek. De mivel odafigyelést is tanultak tőled, szerintem még lehetne rájuk hatni.
A lényeg az lenne, hogy nagyon végiggondolva, akár előre jegyzetelve végig kéne gondolnod, hogy épitsd fel a megbeszélést. Ha azzal kezded, hogy ok akkor beszéljük meg hogy osztjuk szét a házimunkát, nem fogják érteni, miért nem jó úgy, ahogy eddig volt.
Ezért kell, hogy arra hass, hogy emberileg mit éreznek irántad. Ha arra épitesz, hogy mik az érzelmeid, és nem arra, hogy mivel nem vagy velük elégedett, akkor sokkal fogékonyabbak lesznek a beszélgetésre. És ezért fontos az is, hogy előre mutató kérdéseket kell feltenni, megoldást keresni.
Ha lenéznek, azzal is kezdheted, hogy ezt kiderited, miért. Lehet pont a fent leirtak miatt, rabszolgának tartanak, azaz maguk is tudják, hogy ez igy nem átlagos. Akkor pedig erre irányuló kérdéseket kellene feltenned.
Nem mondtam, hogy könnyű :( de valahol el kell kezdeni.
nem tudom, de ez nekem ugy hangzik hogy ezt egy kamasz írta az anyukájáról :) mert azokat a bizonyos "szükre hétköznapokat" egy Anya elviseli, és tudja hogy pár nap/hét és elmúlnak.
De azért ha igazam van, ha nincs , akkor is válaszolok :) :
Szervezzetek családi programokat. Kezdetben adj nekik feladatot: vigyél le a szemetet, hetente 1x mosogassanak, a ruháikat ők tegyék be a szekrénybe szépen összehajtva, és még ezer meg ezer dolgot. DE! ezekért mondjuk CSAKIS kezddtben adj nekik 100/200/300FT-ot (nem tudom anyagilag hogy álltok) , hogy megérezzék a "munka örömét" :).
CSimálhattok egy nagy táblát a falra, amire fel van írva a családtagok neve, és alá pedig az elvégzendő feladatok az adott napra. Ha a gyerekek megcsinálják , akkor a jutalom az h elmehetnek moziba, vagy a hétvégét a haverjánál töltheti .Nem tudom mennyit engedsz meg, de a lényeg az az hogy olyan dolgokat engedj meg, amik NEKIK számítanak, mert azzal nem mész semmmire, ha az 5éves kisgyereknek számítógépet adsz, vagy a 20 éves embernek plüssmacit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!