Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet-e a testvér a gyám és...

Lehet-e a testvér a gyám és ha igen mik a feltételei?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok és van apáról egy féltestvérem. Az húgom gyerekkora óta az anyai nagyszülőnél élt, a szülők alkalmatlansága miatt. Eközben az ő édesanyja meghalt így a hivatalos gyám is a mamája lett. A nagyszülők mindentől eltiltják, nincsenek segítségére a tanulásban, tiltják a barátoktól, undorítóan beszélnek otthon vele és mindenért belekötnek a gyerekbe. Már régóta tervezzük,egészen idáig úgy volt, hogy jövő tavasszal, amikor 18. életévét betölti magamhoz veszem. De kiderült, hogy a gyámság ugye mindig 1 évre szól és hogy év végén kell aláírni a papírokat. Apának jelen kell mindig lennie és belekell egyeznie. Ha ő rámruházza ezt mibe tudnak belekötni? Felnőtt vagyok, egy kis saját házzal, állással/ keresettel. Mi szükséges még?

Gondolom tavasszal már automatikusan jöhetne,ugyebár nagykorú (bár itt nem tudom számít e még a papír az 1 évről, de már annyira beleélte magát és azt szeretném,ha az érettségire már nyugodt körülmények között tudjon készülni így minél hamarabb szeretném magamhoz venni. Milyen problémák merülhetnek fel? Előre is köszönöm !

2016. okt. 14. 19:38
 1/3 mi a fene ***** válasza:
Lehet, természetesen. Nagykorúnak kell lennie, és alkalmasnak a kiskorú ügyeinek vitelére. Kérelmet kell benyújtani a területileg illetékes gyámhivatalhoz, alapos indoklással.Meghallgatják a feleket, környezettanulmány st. Meg kell próbálni.
2016. okt. 16. 17:31
 2/3 anonim ***** válasza:
18 év fölött lehet.
2016. okt. 21. 18:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom!

Akkor mar erdemes gondolom bemenni az evenkenti papir alairasa elott bemennunk,hogy mire a papirt alairjuk mar tudjon jonni. Mert ha a papir alairaskor jelentjuk be a mi kis akcionkat es a nagymama akkor tudja meg ebbol botrany lesz. Ugyhogy szeretnem ,ha akkor mar nem menne el ezzel az ido. MEnnyi ido mig kijonnek es atneznek mindent es kideritik,hogy alkalmas vagyok e ?

2016. okt. 22. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!