Szülők ti ebbe belemennétek?
16/L vagyok.
szeretném megbeszélni anyukámmal, hogy vezessük be a zsebpénzt. eddig azért nem éreztem szükségét mert ugyis megvett mindent amit kértem és kellett. de mostanában sokat bulizok és oda soha nem ad annyi pénzt mint kellene. de ha mondjuk megkérném olyan indokkal h adjon minden hónapban 2000Ft-ot (+ ma buliba megyek max. egy 500ast) h egyrészt legyen nálam meg ha olyan van akkor ne kelljen mindenért pénzt kérnem tőle. ezt mondanám neki. de a lényeg amit nem tudna az az h bulizáshoz kellene.
anyák ti belemennétek ebbe? vagy a havi 2000 sok?
Nekem két gyermekem van .Az egyik középiskolában tanul egy közeli városban (bejárós ) , a másik kiskamasz lány 14 éves.Amikor elkezdte az általánost megbeszéltük , hogy (mivel osztálytársai kaptak rendszeresen zsebpénzt - én viszont korainak tartottam ) abban egyeztünk meg , hogy minden 5-ös osztályzatra kap 30 Ft-ot (amit 50 ötös után kap meg egy összegben .) Ugyanígy a nagyobb gyereknél . Ez nagyon jól működött mindkettőnél 8. végéig . Utána a nagyobb gyerekem (a messzi iskola miatt ) a bérleten , tízóraink és az iskolafelszerelésen , ruhákon kívül ) havi 2000 Ft-ot kapott. Amint betöltötte a 18-at havi 5000-t és a kisebbik gyermekem 14 éves korától havi kétezret .
Természetesen az ötösökért továbbra is járt a pénz . Ebből vettek maguknak mobil telefont , számítógépet , tv-t (amit akartak ). Sőt a nagyobbik egy hónapja vett egy használt TV-t . Ja és a jogsit is ebből csináltatta meg ( megtanult spórolni )
Kb. egy éve már mindkettő eljárkál haverokkal moziba , vásárolgatni , stb. alkalmanként . Erre általában meleg étkezési utalványt szoktam nekik adni , mert sajnos átlag keresetünk van , nem élünk nagy lábon . Nem járunk szórakozni , használt ruhákban járunk . (Persze kéthetente- havonta egyszer , sőt nyaralni - évente 1-2 szer - azért együtt megy a család ). Kisebbik gyerekemnél annyi változott kb. 2 hónapja , hogy ruhákra nem költök , ő veszi meg (megbeszéljük a keretet ) , hozza a blokkot és elszámolunk .Hát mi így csináljuk . Egyenlőre működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!