Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők ti ebbe belemennétek?

Szülők ti ebbe belemennétek?

Figyelt kérdés

16/L vagyok.

szeretném megbeszélni anyukámmal, hogy vezessük be a zsebpénzt. eddig azért nem éreztem szükségét mert ugyis megvett mindent amit kértem és kellett. de mostanában sokat bulizok és oda soha nem ad annyi pénzt mint kellene. de ha mondjuk megkérném olyan indokkal h adjon minden hónapban 2000Ft-ot (+ ma buliba megyek max. egy 500ast) h egyrészt legyen nálam meg ha olyan van akkor ne kelljen mindenért pénzt kérnem tőle. ezt mondanám neki. de a lényeg amit nem tudna az az h bulizáshoz kellene.

anyák ti belemennétek ebbe? vagy a havi 2000 sok?

2010. ápr. 24. 22:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
14%
Én nem adnék ennyi pénzt,és nem is engedném a 16 éves lányomat sokat bulizni.Ha adnék is zsebpénzt,akkor is megbeszélnénk,hogy mire kell,hogy fussa neki.( Füzetek,uzsonna stb).Ha okosan gazdálkodik,akkor maradhat neki valami.
2010. ápr. 24. 23:02
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
én ennyit lazán adnék. bár nekem még kicsi a gyerekem, de számomra az első válaszolóval ellentétben evidens, hogy a gyerek kajára, füzetre ilyesmire külön kap pénzt. abból a 2000 forintból felőlem alkoholt, drogot, cigarettát leszámítva azt venne, amit akar. ennyi neki is jár, végülis nem tízezrekről beszélünk.
2010. ápr. 24. 23:08
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Hát én szerintem 2000Ft nem olyan nagy összeg,bár nekem még kicsi lányaim vannak én simán odaadnám... :) Próbáld meg,nincs veszteni valód :)
2010. ápr. 24. 23:12
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
2000Ft az nagyon kevés! Ennyit simán kérhetsz tőle, és sztem 16 éves vagy, adhat is, biztos vannak olyan dolgok amit szeretnél magadnak megvenni, esetleg gyűjteni rá(na, nem narkóra gondolok:D). Én is anya vagyok,mielőtt azt hinnéd, hogy egy "sorstárs":D Nyugodtan ülj le vele, és beszéld meg!
2010. ápr. 24. 23:12
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Bár nekem is kislányom/kisfiam van,de ennyi pénzt adnék.

Bár igen a füzet,radír,ÉTEL azt azért ne abból a 2000 forintból fizesse ki.

Azt odaadnám (bár havi 5ezerig mennék 16 évesen,az két gyereknél már havi 10ezer),de akkor egyszer nem szeretném hallani,hogy anyu,ma buli van kéne pénz!

Megkell tanulnia ennyire a pénzel bánni.

Ja és akkor az ilyen "csavargásokat",hogy fagyizni megy a barátnőkkel azt is maga fizese.

Igen,ennyit megengednék,bár függ attól,hány gyerekes anyuka vagyok és mennyi a havi kereslet.

Mert ha vagytok 5.en akkor az a 2ezer pont kijön,de ha egyedül vagy akkor bőven.Bár nem tudom,hogy álltok anyagilag,de szerintem 2000Ft-ot megfog engedni.

Mond el neki bátran,veszteni nem tudsz.

Sok Sikert.SS

2010. ápr. 24. 23:20
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Én sem találom soknak a 2.000,- forintot. Szerintem őszintén űlj le vele beszélni, mond el az érveidet. 16 éves lányban már nyugodtan megbízhat annyira az anyukája, hogy egyben adja oda neki a pénzt, és ne csepegtesse hetente.
2010. ápr. 25. 05:58
 7/14 anonim ***** válasza:
84%
Én soha nem kaptam zsebpénzt de ha buliba akartam menni(nagyon ritka volt, évente kb 2-szer) akkor adtak.
2010. ápr. 25. 09:13
 8/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) ma megpróbálok beszélni vele
2010. ápr. 25. 09:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Én is adnék, már nem vagy 10 éves:) Ez nem olyan nagy pénz szerintem.

Sok sikert!

Egy 3 gyerekes anyuka

2010. ápr. 26. 13:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Attól függ tudnál-e belőle gazdálkodni.

Én havi 100 000 ft-t kapok, de ebből rajtam kívül három gyereket etetek, itatok, adok bulira pénzt, veszem meg nekik a buszbérletet, kocsiba az üzemanyagot stb.

Általában mindig kijövök a keretből, ha látom, hogy esetleg nem, nem kocsikázok.

Amúgy ennyit simán adnék én is, csak tanuld meg beosztani, és ne azt lássák, hogy egyből elvered az egészet. Azzal ráérsz akkor, hogyha magadnak keresed meg.

2010. ápr. 27. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!