Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti hány éves kortól engedtétek...

Ti hány éves kortól engedtétek hogy gyermekednek legyen Facebook oldala?

Figyelt kérdés

Mikortól érdemes engedni? Ti tudjátok a jelszót? Esetleg olvassátok a leveleket? Én nem szeretnék kutakodni a gyerekeim életébe de anyukám azt mondja kell ellenőrizni még akkor is ha bìzok benne és nem gyanakszok semmi rosszra. Már úgy érzem hogy ciki ha 12 éveseknek nincs Facebookjuk.

Ti hány évesen engedtétek?

2016. aug. 21. 11:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
8.ig nem volt fbm, remekül megvoltam nélküle.
2016. aug. 22. 18:47
 22/26 anonim ***** válasza:

11 voltam, amikor hosszas könyörgések után anyukám megengedte a facebookot. Azért akartam, hogy tudjam követni az osztálytársaimat, kedvenceimet stb. Ha belegondolok, van egy pár gyerek az osztályban akiknek még mindig nincs facebookja, 2-3 emberről beszélünk (nyolcadik osztály) és hát ők elég sokmindenről lemaradnak, mert sok dolgot az osztály fb csoportjában beszélünk meg és töltünk fel képeket. Anyukám ezerszer elmondta, hogy mik a veszélyek, de felesleges volt, mert magamtól tudtam, mindig is normális voltam és vigyáztam. Sosem akartak velem vadidegen emberek csetelni és egyszer-kétszer jelölt csak be vadidegen, akikkel nem is voltak közös ismerőseim, őket nem jelöltem vissza és kész. Anyukám eleinte, nem sokkal a regisztrációm után nagyon odafigyelt rám, nézte a profilomat, mondanom kellett ha képet töltök fel, hogy kik jelöltek be, nézte az ismerőseimet is stb. Aztán most már más a jelszavam is, és főként telefonon facebookozok. Nem kell már beszámolnom feltétlenül arról, hogy kik jelöltek be, kit igazoltan vissza, kit lájkoltam be meg ilyenek, a profilomat is én szerkesztem.

Szerintem ha normális, őszinte a gyereked, nem kell kutakodni a levelei között mert az nem valami jó érzés, akkor sem, ha nem írtál semmi olyat. Én ki nem állhatnám ha anyukám olvassa az üzeneteimet, pedig csak osztálytársakkal, barátokkal, ismerősökkel üzengetek, meg néha ráírok egy-ket internetről ismert emberre (youtuber pl). Ha valami furcsa van akkor esetleg ellenőrizheted, addig szerintem felesleges.

2016. aug. 22. 22:29
 23/26 anonim ***** válasza:
a 9 és a 11 és fél éves lányaimnak is van fb. Jelszavaikat is tudom, szoktam ellenőrizni kik ismerőseik, mit csinálnak, kivel mit beszélnek. Egyszer a kisebbik behisztizett hogy "nincs jogom" az ő fb fiókjába belépni, s megváltoztatta a jelszót. Azóta a férjem és a saját emailjeinkre vannak a gyerekek fiókjai kötve, így nem tudják megváltoztatni a jelszót.
2016. szept. 2. 20:01
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem szép dolog más facebookját nézegetni.
2016. szept. 2. 22:05
 25/26 anonim válasza:

nekem hetedikes koromban engedték meg közvetlenül suli kezdés után. tudtommal soha nem ellenőrizték, de ha kiderülne akkor azért csinálnák balhét (oké lehet így nagyon durván hangzik, de ismerhetnének annyira, hogy tudják semmi okuk félteni, megvan a magamhoz való eszem és nagyon nem bírnám ha kutakodnának). Persze apum a mai napig hisztizik ha szóba kerül, hogy milyen veszélyes meg hogy ne tegyek fel képeket (kb három hónaponta teszek fel egyet azon is a barátaimmal vagyok). Nálunk nem volt ciki, de mióta van az osztály társaimmal is szorosabb a kapcsolatom meg bárkivel könnyebb beszélgetnem/tartanom a kapcsolatot. Meg most hogy megyek kilencbe is alakult csoport és ennek hála a társaság nagy részét ismerem is valamennyire. Van, mármint volt osztály társam akinek nincs, nem cikiztük miatta mert kit érdekelt, hogy kinek van vagy nincs viszont őt meg állandóan hívogatni kellett ha történt valami amiről nem árt ha tudott.

Szerintem megengedheted neki csak azért magyarázd el a veszélyeit.

2016. szept. 4. 22:25
 26/26 anonim ***** válasza:
9 voltam
2017. márc. 14. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!