Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti hány éves kortól engedtétek...

Ti hány éves kortól engedtétek hogy gyermekednek legyen Facebook oldala?

Figyelt kérdés

Mikortól érdemes engedni? Ti tudjátok a jelszót? Esetleg olvassátok a leveleket? Én nem szeretnék kutakodni a gyerekeim életébe de anyukám azt mondja kell ellenőrizni még akkor is ha bìzok benne és nem gyanakszok semmi rosszra. Már úgy érzem hogy ciki ha 12 éveseknek nincs Facebookjuk.

Ti hány évesen engedtétek?

2016. aug. 21. 11:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
szerintem a gyerekek úgyis rajonnek,hogy a leveleket lehet törölni. úgyhogy felesleges olvasgatni. fontosabb a bizalom kialakitasa
2016. aug. 21. 12:59
 12/26 anonim ***** válasza:
4%

A 9 eves fiamnak van.de csupan a messenger miatt.azon beszelget az apjaval,a mamaekkal es par osztalytarsal.az O telefonjan csak a messenger van fent.a face fiokjaba az En telefonom van belepve.En igazolom vissza az esetleges jeloleseket,ha ismeri.

Eppen amiatt amit az egyik valaszolo irt.nem az erdekel mit beszelget az osztalytarsaval,a korivel es sorolhatnam.azert figyelem mert nem szeretnem ha valami pedofil ramaszna.

Viszont igy,hogy neten elerheto,mindenkinek kenyelmesebb.

Majd ha a 14 et betolotte hasznalhatja rendeltetes szeruen a face fiokjat,addig nem.

2016. aug. 21. 13:56
 13/26 anonim ***** válasza:

Nekem 10 vagy 11 éves koromban lett facebookom, és nem lettem tőle rosszabb ember. Bár az akkori facebook nem ilyen volt mint most...szóval nyugottan várhatsz ezzel a facebookal. Amikor lett facebookom, az akkori jelszavamat saját döntésből megmondtam a szüleimnek, de kétlem hogy vala ellenőrizek.

16f

2016. aug. 21. 15:35
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó ha a szülő belenéz.
2016. aug. 21. 18:38
 15/26 anonim ***** válasza:
11 évesen engedtem mert 8osztályos gimibe ment és ott ugy tudott ismerkedni a nagyobbaknak és az osztálytársainak is volt ugy tudta tartani velük sulin kívül is a kapcsolatot. a jelszót eleinte tudtam de aztán nem de nem is igazán érdekel megbízok benne és nem szeretném elolvasni a messenger beszélgetéseit :D. a lényeg h tudjon a veszélyeiről és okosan használja de nyilván nem kell ellenőrizgetni mert tudom magamról h megfelelően informáltam mindenről ő pedig okos és azóta se lett semmi baj. Most 14 a lányom.
2016. aug. 21. 19:56
 16/26 anonim ***** válasza:

Fiamnak 10 évesen lett csinálva,közösen regisztráltunk,így együtt állítottuk be az adatvédelmis dolgokat is.

Én beállítottam neki úgy,hogy semmi ne látsszon annak,aki nem az ismerőse. Elmondtam neki,hogy ezt okosan kell használni,mert veszélyes is lehet. Kikötéseim közé tartozott ezeken felül még az is,hogy megbeszéljük kiket jelöl vissza,illetve kiket jelöl be. Ez lehetett család(nyilván),barátok,haverok,iskolai ismerősök,régi játszóteres barátok,edzésen megismert haverok,akár az én vagy az apja ismerősei(ők nyilván felnőttek)és akiről még el tudta mondani,hogy honnan ismeri. A lényege ennek csupán annyi volt,hogy idegeneknek ne legyen köze az ő fiókjához. Miután megcsináltuk 2 hónapig éltem azzal a joggal,hogy bármikor megnézhetem a Facebookját,így is tettem. De miután tartotta magát a kritériumokhoz,és soha nem találtam semmi olyat,ami miatt megdorgálhattam volna,ezért megbeszéltük,hogy megváltoztathatja a jelszavát,így is tett.

Eztán 4 évig ezzel semmi gond nem volt,egészen addig,amíg észrevettem,hogy rengeteget lóg a Facebookon. Begolyóztam,több se kellett, köteleztem rá,hogy írja be a jelszavát,hogy megnézhessem mit takargat. Hát meg is bántam rögtön miután végeztünk,ugyanis az ég világon semmi olyan dolgot nem rejtegetett,ami rossz hatással lett volna rá. Csupán annyi volt a dologban,hogy akkor ment gimnáziumba,és iskolakezdés előtti nyáron itt ismerkedett az új osztálytársaival. Nagyon rosszul éreztem magam ezután,hogy kutakodtam az ő kis magánszférájában,ő is eléggé dühös volt -megjegyzem jogosan.

Most már 17 éves,barátnője van,ő maga kezeli a saját kis virtuális életét,nincs jogom beleszólni. Hogy nézne már ki,ha én a 17 éves gyerekem üzeneteit olvasgatnám,amiket a barátnőjével beszélt..

Kicsit hosszú voltam,ne haragudj. Szerintem nyugodtan csináljatok neki,csak legyenek korlátok. Ez a titok.

2016. aug. 22. 00:10
 17/26 anonim ***** válasza:
56%
Én 10 évesen fogtam magam és felregisztráltam. Eszemben nem volt senkinek sem jelszót adni, de nem is kértek. Persze nem is álltam le pedofilokkal chatelni meg ilyenek, annyi volt, hogy kötelezően vissza kellett jelölnöm a szüleimet, amit azért nem akartam, mert rendszeresen előnytelen képeket tesznek ki rólam :( Azóta pedig meg is jelölnek rajta :D
2016. aug. 22. 00:40
 18/26 anonim ***** válasza:

A facebook szabályzatban 13 év van megadva.

Ez alatt nincs sok értelme - persze vannak kivételek, akiknek igen.

Én is majd 13 éves kora körül engedném meg... Különben kamu születési dátumot kell megadni.

2016. aug. 22. 14:24
 19/26 anonim ***** válasza:
Nekem nincs gyerekem, de 15 éves korig én nem engedném. Ugyanis a Facebook-on bár elvileg tiltva van a szexuális tartalom, a burkolt tartalmak viszont nem. Márpedig egy 11-12 éves nem biztos, hogy helyén kezelné, ha ilyet látna. Másik dolog, hogy egy 15 éves már maga is tud dönteni arról, hogy kit engedjen be közel magához és kit tartson távol, ami pont azért fontos, mert így nagy valószínűséggel távol tartja a pedofilokat. Viszont egy 11-12 éves még nagy eséllyel minden jött-mentet visszaigazol, aztán meg nem győzi tiltani őket, már ha valóban felfedezi a veszélyt...
2016. aug. 22. 17:26
 20/26 anonim ***** válasza:
70%

Lehet,hogy le leszek pontozva,de ezek az emberek,akik saját gyerekük helyett igazgatják a Facebook fiókot,a wcre is elkísérik a "pici babát"? Egy normális gyereknek van annyi esze,hogy idegenekkel nem társalog,és nem fogad el semmilyen meghívást,de had dönthesse már el ő maga,hogy szeretne e valakit ismerősnek jelölni. Nekem akkor lett Facebookom,amikor csináltam magamnak,szerintem 10 éves korom körül. Engem is megkeresett sok idióta,csodák-csodájára már 12 évesen is tudtam NEM-et mondani mindenféle kamuládának. Anyukám soha nem ellenőrizte,nem is akarta. És anyukám is a nagyon féltő típusba tartozik.

Egyik osztálytársamnak nem engedik meg a szülei,gimi 10. osztályról beszélünk! Szerintem nevetséges! Nem azért,mert nincs Facebookja,hanem azért,mert nem lehetne,ha szeretné!

2016. aug. 22. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!