Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Eleg önalló a gyerekem?

Eleg önalló a gyerekem?

Figyelt kérdés

A lanyom 9 eves, egyedul nevelem.

Meg mindig kisergetem a suliba oda vissza mert van egy erdösebb rész az iskolaba vezetö úton, ahol nem merem egyedul engedni .

A " baj " az h nem erzem azt h sokkal könnyebb lenne most mint mikor 3-4 eves volt , azaz még semmit nem csinal egyedul .

Amugy egyedul mosakszik es vecezik, megtörli magát de ott kell álljak a furdöben mert fél egyedul lenni , habar a furdöben ejjel nappal ég a villany es rálátás nyilik onnan a nappalira ahol vagyok , megsem mer egyedul ulni a vécén.

Azt se engedi h elugorjak a közeli boltba nappal , nelkule , amig ö az ipaden jatszik otthon .

Tehat mindenhova egyutt megyunk. Nekem nagy segitseg volna ha nem kene minden pisilesekor felugraljak az ágyról es vele fussak , es az is erdekelne h hany eves kortól közlekedhet egyedul a gyerek ?

Ez a nehez , mindenhova követgetni , mindenhova kisergetni , ugy kepzeltem mikor 2-3 eves volt h 9 eves korara könnnyebb lesz .

2016. aug. 10. 12:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ami az iskolába járást illeti környék függő. Neked kell tudnod ,hogy milyen arra a forgalom ,közbiztonság. Engem elengedtek ,mert mindkettő oké volt és nem volt messze az iskola.
2016. aug. 10. 13:19
 12/19 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat !
2016. aug. 10. 13:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártana egy szakember elbeszélgetne vele. Azért nagyon nem mindegy hogy csak bosszantásból vagy kényelemből vagy épp a hiszti kedvéért hurcol téged mindenhová, vagy az a kislány tényleg fél valamitől. Azt írod egyedül neveled, nem lehet hogy valamiért attól fél hogy elmész és nem jössz vissza?
2016. aug. 10. 14:40
 14/19 A kérdező kommentje:

Lehet attol fel h eltunök mert csak en vagyok neki az apja megbizhatatlan , anyamek távol .

A helyzet paradoxona h en sosem hagytam ott sehol , nem hazudtam neki , mindig mikor kicsi is volt az oviba menés elött megbeszeltem hánytól hányig lesz ott , 2 eves koraig a hónom alatt vittem mindenhova , nehogy csalódjon bennem

2016. aug. 10. 14:53
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

9 évesen én

- 3-4. Osztályba jártam

- Pontosan kiszámolt pénzzel lementem a boltba (1 háztömbnyire van) apróságokért mint kenyér vagy tej

- Nem mehettem egyedül iskolába de csak mert fővárosban lakunk és egy elég forgalmas meg egy viszonylag veszélyes kereszteződésen is át kellett mennem

- átfuthattam nagymamámhoz (3 háztömb, nem kell úton átmenni)

-otthon maradhattam egyedül

-Mindenféle különórákra jártam ahova a bátyám vitt de utána anya hozott el, úgyhogy volt hogy egy órát ültem egyedül a zeneiskola előtt, épp ezért telefonom is volt

Ez volt kilenc éve, tehát nem régen. Ehhez képest a lányod valóban nem túl önálló. Kérdezted már mitől fél otthon amitől a suliban nem?

2016. aug. 10. 23:52
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez elég durva. Legalábbis a pisilős rész, de az is, hogy nem hagyhatod egyedül 5 percre sem. Én is elvinném inkább szakemberhez, ez szerintem eléggé elviselhetetlen helyzet. Magától mostanában nem fog megváltozni, talán majd 12-13 évesen rádöbben, hogy ez nem normális. De az is lehet, hogy csak még rosszabb lesz, ha ráhagyod.
2016. aug. 11. 01:02
 17/19 anonim ***** válasza:
76%
Vazze... Én 2-3 éves koromban meg voltam sértődve, amikor anyum éjjel segíteni akart nekem pisilésnél. Mesélték, hogy kikocogtam a szobámból, a kantáros gatyóm alatt a pizsamafelsőm valahogy a nyakamba került, mert annyi idősen még nem tudtam megigazítani, de megküzdöttem vele, és senkinek nem engedtem, hogy segítsen, nehogymár ezért keljen anyum éjnek idején... Szóval sürgősen gondold végig, hol rontottad el, ha még pisilni se mer a 9 éves gyereked egyedül. Iskolában hogy végzi a dolgát? Ott is áll mellette a tanárnéni? Ennyi idősen nemhogy anyámat kísértem boltba, de engem küldött el, ha kellett valami. De ekkor már évek óta...
2016. aug. 12. 20:36
 18/19 anonim válasza:
vidd el pszihologushoz az segiteni fog
2016. aug. 27. 12:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Változott valami? Tettetek valami lèpèst?
2016. aug. 28. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!