Eleg önalló a gyerekem?
A lanyom 9 eves, egyedul nevelem.
Meg mindig kisergetem a suliba oda vissza mert van egy erdösebb rész az iskolaba vezetö úton, ahol nem merem egyedul engedni .
A " baj " az h nem erzem azt h sokkal könnyebb lenne most mint mikor 3-4 eves volt , azaz még semmit nem csinal egyedul .
Amugy egyedul mosakszik es vecezik, megtörli magát de ott kell álljak a furdöben mert fél egyedul lenni , habar a furdöben ejjel nappal ég a villany es rálátás nyilik onnan a nappalira ahol vagyok , megsem mer egyedul ulni a vécén.
Azt se engedi h elugorjak a közeli boltba nappal , nelkule , amig ö az ipaden jatszik otthon .
Tehat mindenhova egyutt megyunk. Nekem nagy segitseg volna ha nem kene minden pisilesekor felugraljak az ágyról es vele fussak , es az is erdekelne h hany eves kortól közlekedhet egyedul a gyerek ?
Ez a nehez , mindenhova követgetni , mindenhova kisergetni , ugy kepzeltem mikor 2-3 eves volt h 9 eves korara könnnyebb lesz .
Lehet attol fel h eltunök mert csak en vagyok neki az apja megbizhatatlan , anyamek távol .
A helyzet paradoxona h en sosem hagytam ott sehol , nem hazudtam neki , mindig mikor kicsi is volt az oviba menés elött megbeszeltem hánytól hányig lesz ott , 2 eves koraig a hónom alatt vittem mindenhova , nehogy csalódjon bennem
9 évesen én
- 3-4. Osztályba jártam
- Pontosan kiszámolt pénzzel lementem a boltba (1 háztömbnyire van) apróságokért mint kenyér vagy tej
- Nem mehettem egyedül iskolába de csak mert fővárosban lakunk és egy elég forgalmas meg egy viszonylag veszélyes kereszteződésen is át kellett mennem
- átfuthattam nagymamámhoz (3 háztömb, nem kell úton átmenni)
-otthon maradhattam egyedül
-Mindenféle különórákra jártam ahova a bátyám vitt de utána anya hozott el, úgyhogy volt hogy egy órát ültem egyedül a zeneiskola előtt, épp ezért telefonom is volt
Ez volt kilenc éve, tehát nem régen. Ehhez képest a lányod valóban nem túl önálló. Kérdezted már mitől fél otthon amitől a suliban nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!