Szülők! Gyermeketek mennyi időt számítógépezhet egy nap?

Pistak22
Ha tudnád ki vagyok és mit csinálok nem ez lenne a véleményed, az meg hogy egy gyerek rongyá veri a klavit mert "játszik" utána idegesen, agresszíven, viselkedik mert nem sikerült megnyerni egy csatát valamelyik lövöldözős játékban és az jelent sikerélményt hogy pokémonra vadászik egy térképen, no azt nem nézem jó szemmel, főleg ha túlzásba esik és felborul a normális életciklusa.

Elozo
Miert is allunk le vitazni kamaszokkal ?
Tudod ....gyongyot disznok ele ne szorj..
A kamaszok tapasztaltak es mindent tudnak mindent

Kamaszok között is van értelmes és lüke, a nagyobbik fiam látván , hogy a játék túl sok idejét veszi el a tanulástól, inkább a tanulást helyezte előtérbe neki már nem mondom meg meddig gépezzen, néha ha túlzásba esik vagy felidegesíti magát a játékokon figyelmeztetem ,de nem igényel nagyobb beleszólást a dolog, a kisebbikben még csak most alakul ki a felelősségtudat neki még több irányításra van szüksége, bár ő is jó irányba halad.
Ez a 22 csak egy intő példa hogy ilyenek is vannak.

Én reggel 7-9 től este 11-12-ig szoktam. (gépezés árt dolgot mindjárt ki fejtem) Egyébként 15 éves vagyok 4.9 tanulmányi eredménnyel és mellette tanulok matekot(nem azért mert hátrányos vagyok belőle)
A gépezés árt: Ezt az esetek többségében azok mondják akik nem tudják miért, de most leírom hogy miért árthat és egyébként nem annyira ártalmas amennyira mondják.
De akkor hogy árthat?
1.Kék fény. Ez fény részben zavarja az agyunkat alvászavart tud okozni. Ez nyílván a monitorból jön, de nem csak a gép monitorából, mindenből TV telefon autónak a paneljéből is ez jön . Vannak monitorok amik kék fény csökkentő móddal rendelkeznek , továbbá ezt szín kalibrációval is el lehet érni.
2. Agresszió: Nos ez általában azokra vonatkozik akik könnyen felkapják a vizet , a gyerek nem a videójátékoktól fog ölni ha fog hanem attól hogy ilyen a dns-e, hibás a videójátékok max kihozzák belőle. De fontos hogy a gyerek ne olyan játékkal játszon amin felhúzza magát. Ha értelmes 13 éves kortól engeddni lehet neki a legtöbb 18+-os játékot.
3. Információ: Ez az amiről nem beszélnek, amikor az ember játszik elég tömény információt szív be és ezt az agy csak részben dolgozza fel akkor, fontos hogy ha sokat játszik legyen legalább 1 óra amikor csöndben csinál valamit sportol, meditál, vagy valami mást.
4. Testileg elgyengül: Igen ha az ember sokat ül a gép előtt képes elhízni vagy izomzatilag elgyengülni.
Nincs olyan hogy napi hány óra sok ,ez emberenként változik ezek alapján kell neked felmérned és a gyereked alapján hogy mennyi neki a sok vagy az elegendő.
Remélem segíttem!

25-ös vagyok.
Idönként igen és szoktam találkozni a barátaimmal csak tény hogy nem tudsz a barátaiddal naponta 5 órát együtt tölteni, főleg, hogy ennek olyan okai is lehetnek amiről nem tehetünk, meg a mai generáció már teljesen más. Sokan mondják hogy nem gépezz , de azt nem mondják hogy mi mást csinálj helyette.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!