Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem engednek a szülök Pestre...

Nem engednek a szülök Pestre autóval. Hogyan vegyem rá őket?

Figyelt kérdés

Ma apu haverja hívott, hogy eljönnék e vele Pestre autót venni és ha igen akkor következő héten mennénk. Nade. visszafelé egyik autóval én mennék a másikkal a apu haverja, mivel autót venni megyünk :)

De apuék nem engednek el, mert szerintük nem tudnék autópályán vezetni mert még nem vezettem. Meg Pesten se tudnék közlekedni. 9 hónapja van jogsim eddig 2X72 km-t mentem főúton többi 6000 km-t városba. Naponta vezetek. Mondjuk 2-2 km-t erre arra, boltba.

Hogyan vegyem rá őket, hogy elengedjenek? 18 vagyok.

2016. aug. 4. 17:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
ennyi idősen, jogosítvány birtokában nincs szükséged a szüleid engedélyére a vezetéshez, oda mész ahova akarsz
2016. aug. 4. 18:12
 2/11 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem ismét, nem mehetek el. Ha mégis elmegyek zárcsere lesz :D

Legjobb : "nem vezettél még autópályán". Ez egy nagyon jó kifogás.

2016. aug. 4. 18:20
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Akkor is viszonylag friss a jogsid, idegen autóval én sem díjaznám, ha menni akarnál. Nem tudod, milyen állapotú az alád tett autó, még akkor se ha apád haverjáé. Na meg a lovak..ha nem jártál még autópályán, ahol általánban nem 90-nel hajtanak az autók..
2016. aug. 4. 18:38
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Ha van jogosítványa valakinek az általában alkalmas vezetésre bármilyen úton.
2016. aug. 4. 19:03
 5/11 A kérdező kommentje:
Főúton 105-el megyek :) csak nem hiszik el, hogy tudok vezetni vagyis, hogy képes vagyok vezetni. 9 hónap kevés idő. Amúgy egy kis pici teljesítményű autó lenne vagy az én autóm ami 68 le.
2016. aug. 4. 20:11
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Akinek van jogosítványa az alkalmas.... Ezzel azért vitatkoznék, mert rengetegen alkalmatlanok rá, és puszira kapták. Mint amikor nem tud parkolni, vagy alig lát már, olyan idős, de inkább vakmerő, balesetet előidézésébe meg verhetetlenek. A pálya veszélyes akkor is, hiába vezetsz alig egy éve, ott vannak olyanok, amiket lehet, nem tudsz kieszközölni pl. utoléréses balesetnél megijedsz és rántod a kormányt a másik sávba, ahol ha nincs szerencséd, van másik autó is...szóval.
2016. aug. 4. 20:56
 7/11 anonim ***** válasza:
62%
Nem értem az engedélykérést. "Anyu, apu, majd jövök" Nem nagy cucc, nem kell életed minden részletéről beszámolni.
2016. aug. 4. 22:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Igazuk van. Nem vagy érett még ehhez, nincs megfelelő rutinod.
2016. aug. 5. 13:48
 9/11 Carragher_x ***** válasza:

Azért az az érv, hogy "mivel még nem vezettél autópályán, ezért nem vezethetsz autópályán" egy eléggé önmagába forduló érvelés, valóban kényelmes szuperfilozófia, hogy soha se vezess autópályán :D:D

Nem kell rá engedélyt kérned, van jogosítványod, felnőtt vagy, mehetsz, ha akarsz. Egyébként meg menjetek a te autóddal, odafelé is autópályán, s akkor az első találkozásod a pályával nem tökegyedül lesz, hanem úgy, hogy van vki melletted, visszafelé meg lesz egy kísérőautód. Ennél óvatosabban nem lehet az autópályával ismerkedni, ha a szüleid ezt nem látják be, akkor ott értelmi hiányosságok vannak.

2016. aug. 5. 14:37
 10/11 anonim válasza:
2 hónapja volt jogsim, ráadásul 2 hete nem vezettem, mikor megvettem az első autóm, ugyanebben a helyzetben voltam, a szüleim nem díjjazták, hogy hazavezessem (450km autópályán) de megtettem és nem bántam meg, nem történt baj, előtte csak 1 órát vezettem autópályán, azért tudni kell hogy mi hogyan megy ott.
2016. aug. 5. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!