Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit szólnál, ha a 14 éves...

Mit szólnál, ha a 14 éves fiadnak ilyen bizonyítványa lenne?

Figyelt kérdés

Nagyon okos, tanulékony, jó képességű srác. Színjeles (!) bizonyítványa van. Legalábbis a fizikán kívül. Amiből megbukott. Azért, mert részben annyira nem érdekli az egész tantárgy, hogy dacból nem tanult, részben mert azt hitte, egy más tantárgyakból kitűnő tanulónak alanyi jogon jár az elégséges. Az átlaga így 4,71.

Te mit szólnál ehhez az abszurd szituációhoz? Megbüntetnéd? Vagy szerinted az egyetlen bukás eltörpül a sok jeles mellet?

2016. jún. 25. 21:05
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
#10: Nyugi, jópár dolgot ferdítettem, nem egy az egyben írtam ki ;)
2016. jún. 26. 09:53
 12/34 anonim ***** válasza:
53%
Közölném vele, hogy ostoba és naív vagy fiam, a nyarat szépen töltheti az anyag ismétlésével és megtanulásával hetente magátanár mellett. Értem én, hogy szarik bele és nem kell majd neki, de ettől függetlenül az ő munkája a tanulás, nincs válogatás benne. Más se válogatja ki a munkahelyén, hogy mit csinál meg és mit nem. Nem egy akkora agysebészet azért egy hármast kiizzadni, mondom úgy, hogy világéletemben rühelltem a fizikát, nem érdekelt és még szar tanárom is volt mellé, hármas alá azért nem adtam.
2016. jún. 26. 14:54
 13/34 anonim ***** válasza:
53%
Ha egy színötös tanuló megbukik egy tárgyból ott a tanárral is baj van? Miért nem mentél be a tanárhoz, osztályfőnökhöz, igazgatóhoz idejében? Még év vége előtt 2-3 hónappal? Ez olyan mintha nem ülnél le a bankkal tárgyalni, és amikor csenget a végrehajtó, akkor írod ki a kérdést! Beszéltél a gyerekkel? Mit mondott? Nem megbüntetni kell, hanem segíteni neki.ha kell, fogadni mellé valakit. De beszélj a tanárral is, hogy ő mit javasol. Legalább látod az ő hozzáállását is. Az, hogy a helyzet eddig fajult, az a te felelősséged is.
2016. jún. 26. 18:50
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
14 éves, persze, hogy szarik bele.
2016. jún. 26. 18:52
 15/34 anonim ***** válasza:
70%
Én úgy látom, ahogy a lepontozottak. Ő fogja sokra vinni. Mert eszes, és ki tud bámulni az ablakon. Egyébként meglepő hogy a többi jegye mind jó, csak a fizika nem. Ergo a tanárral van gondja. Van év végén osztályozó értekezlet. Ott döntenek a bukásokról. A szülő beszéljen az osztályfőnökkel, tanárral!
2016. jún. 26. 18:58
 16/34 anonim ***** válasza:
81%

Már ha ez igaz, mert konkrétan nem tudom elképzelni, hogy a fizika tanár csak azért is megbuktat egy amúgy kitűnő tanulót, és nem éli meg személyes kudarcaként (mert a többi tanár ezt gondolja róla, ez egészen biztos)

Szóval itt valami nagyon nem passzol

2016. jún. 26. 19:03
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell aggódni mert legközelebb talán lesz annyi esze hogy kettesre összehozza.
2016. jún. 26. 23:52
 18/34 anonim ***** válasza:
Ez elég érdekes. Félévkor is egyes volt? A tanár nem beszélt vele, hogy tanuljon? Nem került volna nagy fáradságába összehoznia legalább egy kettest... De az biztos, hogy jövőre jobban odafigyel.
2016. jún. 27. 00:40
 19/34 anonim ***** válasza:
94%
Ja, a kérdésre visszatérve: leszúrnám, de nagyon. Mert egyértelmű, hogy a lustasága miatt lett ez az egyes. (Ha láttam volna, hogy próbálkozik, de nem megy, az megint más). Bár évközben is odafigyeltem volna, hogy ne alakuljon ki ez a helyzet.
2016. jún. 27. 00:42
 20/34 anonim ***** válasza:
57%
Érdekes, hogy vannak akik szerint a lusták fogják sokra vinni. Attól hogy valakinek megvan az esze még nem biztos hogy sokra viszi. Itt van ez az eset is. Eszed, de nem okos, mert ha okos lenne, akkor tudta volna hogy össze kell szednie egy fizika kettest is, mert az ablakból bámulásért nem kap kettest. Én szülőként csalódnék a gyerekemben, hogy megvannak a képességei, de a magához való esze nincs. Nekem úgy tűnik eléggé el van szállva magától.
2016. jún. 27. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!