Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek hány éves korig...

Szerintetek hány éves korig lehet veréssel nevelni egy gyereket?

Figyelt kérdés
Kisebb gyerekeknél még előfordul, hogy ha rosszat csinálnak, kapnak egy pofont vagy kézrecsapást pl...De szerintetek az normális, hogy 18(igen, jól olvastátok) éves vagyok, lány, és az apám, ha valamit rosszul csinálok, még mindig felpofoz, megüt érte?
2016. jún. 15. 01:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Amig hagyja, aztan egyszer üt vissza egy ereje teljében levő srác vagy lesz annyi esze a lánynak, hogy legyen egy paprika spray ilyen esetekre a zsebében (khm...) abbahagyja, ha meg nem, majd másodjára... Ha meg akkor sem, akkor szépen ledolgozza a szülő-gyerek viszony a fizikai fenyitesen alapuló kondicionalas különbségét a kapcsolat, makacsabb szülő eseteben at is fordulhat az arány, "de hát ha egyszer nem ért a jó szóból..."
2016. jún. 15. 01:40
 2/18 anonim ***** válasza:
96%

Már kis korban se normális!

Ez családon belüli erőszak.Én helyedben elköltöznék,akár nagyszülőkhöz ha nincs más.

2016. jún. 15. 01:41
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális egyáltalán . Milyen dolgokért pofoz meg ?

A szülő is ember,elszakadhat a cérna, ha egy züllöt reménytelen lecsúszott senki vagy 18 éves korodra például ( ne vedd magadra csak példát hoztam :D) ,és tehetetlenségében pofáncsap ,az számomra még mindig elfogadhatóbb,mint a "nevelő" célzatú,irányított,előre mgetrvezett arconütés,vagy ne adj isten verés!

Nem gondolom,hogy ettől jobb emberré válik a gyermek. Nekem 3 van és sosem vertem meg őket,pofont sem adtam,egyszerűen nem én vagyok,ellenkezik minden porcikám ha arra gondolok,hogy kezet emeljek a saját gyerekemre. Igazából tényleg valami nagyon durva dolgot kellett volna csinálniuk (már felnőttek ), a húgomat akkor csapta szájba anyám (egyetlen egyszer) ,amikor szándékosan bántotta a macskát ,10 éves kora körül. Szerintem (és szerinte is ) nagyon megérdemelte .

Az unokatestvéremet módszeresen nádpálcával verte az anyja (azt hiszem,ezt már máshol is leírtam),akkoriban ez elfogadott volt (sajnos) ,de minden apróságért kapott,egy rossz jegy,egy rosszul felmosott padló ,apró gyerekkori és jelentéktelen füllentések ..

16 éves korában,mikor nagyobb lett az anyjánál úgy elverte mint szódás a lovát,másnapra eltűnt a nádpálca ,mintha sosem lett volna :) Ezzel nem arra buzdítalak,hogy üss vissza,de ha rendszeresen ver téged ok nélkül,semmiképp ne hagyd annyiban . Fuss el ,szólj neki vissza ,és költözz külön ahogy tudsz .

2016. jún. 15. 01:42
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
És mit kell rosszul csinálni ahhoz 18 évesen, hogy a bünti verés legyen ? Füvezni, drogozni, pénzt, értéktárgyakat lopni, betörni ... ? Ilyen esetekben el tudom képzelni, hogy egy szülőnek eljár a keze legyen az illető 30 is akár .
2016. jún. 15. 01:45
 5/18 anonim ***** válasza:
67%
Amíg nagyobb és erősebb nem lesz nálad.
2016. jún. 15. 01:55
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
18 éves vagy jogilag felnött ember, a saját problémályát , kudarcait rajtad vezeti le. Kisebb korban sem kormális ez. Ez bántalmazás jogilag fel is jelentheted bántalmazás ért. Egyáltalán nem normális ez könnyü téged verni , igazán rá férne ,hogy egy nálánál erösebbe kössön belle és az jól el verje. Ne hagyd magad mert ez csak rosszabb lesz.
2016. jún. 15. 02:12
 7/18 anonim ***** válasza:
78%
Veréssel nevelni nem lehet. Lányom fenekére,lábára kapott már néha,pofont SOHA.De abszolút nem nevelő célzattal,simán mert már nem tudtam hogy lekezelni a helyzetet,vagy annyiszor rászóltam már... dDe ez kb havi 1-2alkalom ... Én kaptam anyámtól nem egyszer,pl ha rosszak voltak a tesók vagy ilyesmi. Én mivel apuékkal éltem 2éves koromtól,megtehettem,hogy azt mondom,még egyszer megüt,soha többet nem lát. Én azóta nem kaptam többé. Öcsém az egyik kicsiként is problémás volt már,kapott is,még rosszabb azóta,immáron 20évesen...
2016. jún. 15. 04:38
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

Anyukàm egyszer pofozott meg, még kicsi voltam. Később mentem haza, mint ahogy megbeszéltük és nagyon aggódott miattam. Miutàn megütött, sírva fakadt ... soha többet nem csinàltam ilyet, de többet Ő sem ütött meg.

Ezzel azt akartam leírni, hogy igen, van, hogy a szülőnek eljàr a keze, mert tehetetlenségében, aggodalmàban màr a végletekig feszülnek az idegek. Mi gyerekek nagyon ki tudjuk húzni a gyufàt.

Egyébként màr nem vagyok kicsi, 30 elmúltam, van egy 3 hónapos Kisbabàm, megfogadtam, hogy soha nem fogom megütni, mert nem normàlis dolog. Ésszel kell nevelni a gyereket, nem erővel!!!

2016. jún. 15. 05:12
 9/18 anonim ***** válasza:
97%
Nevelni? Sehány. A verés nem nevelés, hanem vagy tudatos megfélemlítés, vagy a szülő tehetetlenségének, dühének a kifejeződése. Még ezen kívül primitivitás is lehet. Nevelés az, hogyha példamutatással, beláttatással vagy szoktatással érem el a kívánt viselkedést.
2016. jún. 15. 07:33
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne felejtsük már el hogy mennyi a családon belüli erőszak a semmiért. Engem nadrágszíjjal,fakanállal,papuccsal,bottal(!!)vert apám és a mai napig állítom 30(!!!)éves fejjel hogy oktalanul. Hogy is lett volna oka? Úgy féltem tőle hogy nem mertem rosszalkodni. Hazajött a munkából,megivott pár felest és jól megvert mondván,biztos rossz leszek a napokban és előre megver érte... Lényegtelen. A lényeg,hogy gyereket nem nevelünk veréssel és soha nem normális. Akik szerint az,az mit szólna ha a férjetek néha megverne,"nevelés" célzattal? Mert mondjuk szerinte koszos a padló. Vagy mit tudom én. Verés soha sem normális. Az apámmal 10 éve nem beszéltem. Aki veri a gyerekét rendszeresen,az gondolkozzon el rajta hogy megéri-e hogy a gyerek örökre lelki sebet hordoz majd magával.
2016. jún. 15. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!