Ha egy 11 éves gyereket nem érdegel a tanulás, ez még megváltozhat?
sok gyereknek van időszaka, de ez egyáltalán nem azt jelenti hogy ilyen is marad. Egyszerűen csak untatja és nem érdekli amit tanulnak.
én igazából csak egyetemen kezdtem el tanulni, előtte sosem voltam rá képes. Előbb utóbb ő is rájön hogy ezt magáért teszi, de még most ezt nem érti. Akár még agysebész is lehet belőle :)
de addig bizony noszogatni kell az ő érdekében...
Ha a szülei nem a gyártósoron dolgoznak valószínűleg ő sem fog. Ha nincs mögötte konkrét módszertan a gyerek jó eséllyel lesz ugyan abban a társadalmi körben ahonnan a szülei útjára indították.
A következetesség pont annyit ér, amennyire a szüleinek is tudományos a szemlélete a mindennapokban.
Ahogy néztem a negyedikes matek azért elég alapvető témaköröket boncolgat, vannak azonban mesterfogásai pl a törtekkel való számolgatásnak, amiket annyira nem szeretnek megtanulni, mert a mindennapoktól idegen.
Te tudod például hogyan kell törtet törttel osztani ha különböző a nevező? Mert nekem már fogalmam sincs :). És valószínűleg negyedikben sem tanultam meg.
Alapvetően fontosabbnak tartanám, hogy a szabadidejét hasznosan töltse el. Fogalmam sincs mivel foglalkozik a tipikus 11 éves. Amit csinál és szeret csinálni csinálja fejlesztő, szervezett körülmények között.
Szerintem muszáj lesz magától megtanulni tanulnia. Írod a matekot, miszerint utálja. Miért ne utálhatná? Lehet, hogy humán beállítottságú (lesz), vagy szimplán az emberek nagy csoportjába tartozik, aki nem szereti és nem érti a matekot. A matek egy tárgy a sok közül, és hiába érettségi tárgy, azért, mert gyenge belőle, még nem lesz szalagmunkás belőle.
Mennyire igényli a közös tanulást? Nem lenne jobb iskolában korrepetálást kérni matekból, ha már mindenáron fejlesztésre szorul.
Az a legnagyobb baj a humán beállítottság mögé bújással, hogy ez majd a munkaerőpiacot egy kicsit sem fogja érdekelni, és valószínűleg (még diplomásként is) közalkalmazott leszel, ami meg... hát nem egy ideális karrier, sem anyagilag, sem megbecsültség mérlegében.
A matektanítás legnagyobb hibája, hogy nem rendszerességre nevel, hanem kiadják a házit és csináld meg. Nem az az otthonra kijelölt cél, hogy gyakorold be, értsd az anyagot, hanem legyen kész az a 4 kiadott dolog aztán viszont látásra. Ha óra előtt másolod le ugyan úgy teljes értékű teljesítése a házinak.
A negyedikes anyag szerintem két hét alatt készségszinten elsajátítható lenne egy 11 éves gyereknek, ha lenne benne rendszeres foglalkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!