Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi lehet annak az oka, hogy...

Mi lehet annak az oka, hogy az iskolában nem tudok figyelni?

Figyelt kérdés

Sokszor van, hogy magyaráz a tanár és én meg közben elkalandozok és valami hülyeségen agyalok. Vagy van hogy megpróbálnak nekem elmagyarázni egy matek példát és nem tudok hosszú ideig koncentrálni rá. Olyan is szokott lenni, hogy a tanár lediktál egy hosszú mondatot leírom kb félig és addigra már elfelejtem, hogy mi a másik fele.

16/f

2015. szept. 2. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
19%
Biztos te is ilyen disz-ember vagy.
2015. szept. 2. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Van ilyen, nem vagy egyedül. Kinek könnyebb, kinek nehezebb. A jó hír az, hogy ez fejleszthető valamennyire. Maga a képesség is fejleszthető, de a megoldás nagyobb részét a segítő technológiák kifejlesztése adja. Pl. diktáláskor ismételgeted magadban az egész mondatot, nem csak az első felére koncentrálsz, amíg azt írod. Ha lelkes vagy, kérhetsz segítséget az iskolai fejlesztő pedagógustól vagy a kerületi nevelési tanácsadóban, szerintem fognak tudni mondani olyan gyakorlatokat, amivel segíthetsz magadon.
2015. szept. 2. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Az, hogy tinédzser vagy. Nekem is van olyan, hogy hosszú mondatnál nem emlékszem a második részre, mert arra figyelek, hogy sz elsőt le tudjam írni, vagy annyira máson jár az agyam, hogy ledöbbenek, amikor már egy másik oldalt veszünk, de ez több osztálytársamnál is előfordul.
2015. szept. 2. 21:07
 4/5 anonim ***** válasza:
44%
Az, hogy olyan vagy mint diáktársaid 90%-a. :D
2015. szept. 2. 21:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább az, hogy a tananyag a legtöbb diák szemében teljesen érdektelen.

Ehhez hozzáadhat még, hogy a pedagógus sem megfelelő, és az alapból érdektelen anyagot nem tudja leadni megfelelően.

Ha nem alszol eleget(márpedig a tinik a megborult biológiai órájuk miatt sosem alszanak eleget, hisz átáll a szervezetük arra, hogy későn tudnak csak elaludni, de az iskola reggel van), az is dekoncentráltságot okoz, főleg több nap után.

Lehet lepontozni, amiért nem csak a diákokat hibáztatom,hanem a szar oktatási rendszert.

Mindezt felnőttként látom így :)

2015. szept. 3. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!