Anyukák, ti odatettétek/oda fogjátok tenni gyerekeiteket, hogy a nyári szünet alatt tanuljon?
Én 16 éves vagyok, a testvérem 11. Mindkettőnket odarakott ezen a nyáron matekezni, engem magánórákra küldött (egy héten 1 alkalommal kellett üljek 2 órát+rengeteg házit kaptam), a testvéremmel pedig ő foglalkozott, minden nap, és ha valamit nem értett meg, akkor elmagyarázta mégegyszer, és ha úgy sem értette meg, akkor kiabált vagy esetleg kap egy pofont. Jó tanuló vagyok, csak 2 tantárgyból (kémia, német) vagyok 4-es, a többiből 5-ös. A testvérem átlaga 4,13.
Mikor kisebb voltam, akkor engem olvasni tett oda (tudta, hogy nem szeretek olvasni, mégse élvezhettem a vakációt). A testvérem imád olvasni. Minden nap olvas, de emelett rengeteget matekezik kényszerből. Próbáltam elmagyarázni anyámnak, hogy lehet, hogy azért nem érti, mert a humán tantárgyakat szereti és nem reál beállitottságú.
Iskolaidőben (hétköznap) nem járhatok el a barátokkal, még akkor sem, ha nincs mit tanuljak. Ha nincs amit tanuljak, akkor is kell üljek a könyvek előtt, mert ha véletlenül becsúszik egy 3-as, akkor az "azért volt, mert nem tanultam". Régebb büntetett, ordibált anyukán velem, mikor 3-ast, vagy 3-asnál kisebb jegyet kaptam. És ugyanigy csinál a testvéremmel is. Most nem olyan nagy baj, ha 3-ast kapok, de azért csak megszólit, hogy tanuljak.
ne haragudj, de anyudnál valami nincs rendben. Gondolom, gyerekkorában rá is valamot kényszerítettek, és rajtatok akarja ezt megbosszulni (az ilyen embereket amúgy diliházba kell küldeni, aki a gyerekeit bünteti a saját gyerekkora miatt.).
A szünetben pihenni kell, szórakozni, amíg lehet, elég, ha az iskolában erőltetik a hasztalan tanulnivalókat majd.
Tegyél ellene, álljatok ki magatokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!