Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért olyan nagy bűn az, hogy...

Miért olyan nagy bűn az, hogy 17 évesen még szeretnénk hintázni?

Figyelt kérdés

Nem tudom, jó helyre írom-e, de itt legalább normális válaszolók vannak :)

Nos, a helyzet az, hogy 17 (lassan 18) éves lány vagyok, 17 éves barátnőmmel sokat sétálunk; ahogy itt a jó idő, kijárunk játszóterekre is hintázni. Csakhogy mostanában már mindenhol ezek az uniós fa izék vannak, és egy nagy tábla, hogy 14 éven felülieknek tilos... Ha nincs ott senki, nem zavar a felirat, de volt már, hogy egy-két kisgyerek is ott volt anyukástul, és akkor is bementünk hintázni, volt, hogy leültünk homokozni is a kicsikkel :)

Semmi extrát nem csinálunk, nem vandálkodunk, nem járunk oda inni, és bár dohányzunk mindketten, de amíg szívjuk, addig kimegyünk a játszótérről, még akkor is, ha rajtunk kívül nincs ott senki (ellentétben az anyukákkal, aki a homokozó gyereke mellett ülve bagóznak, és a csikket a homokozóba pöckölik...).

No hát valamelyik nap estefelé, amikor már semmi kisgyerek nem volt kinn, megint kimentünk hintázni. Ekkor jött egy apuka hogy mit képzelünk, takarodjunk onnan, mivel mi már elmúltunk 14 évesek. Még a rendőrt is ránk akarta hívni, de kihallatszott a telefonból, hogy a rendőr kiröhögi... Aztán végül feladta, és nagy puffogva elment.

Úgy különösebben nem érdekel az ember, de mégis... Miért baj az, hogy valaki 14 múlt, de még szeret hintázni? Főleg, ha nem csinál semmi rosszat... :S

2010. ápr. 11. 17:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
en 24 vagyok es szeretek hintazni. ha nem tesztek kart semmiben, akkor nyugodtan hasznalhatjatok a jatekokat. szep lenne, ha az 1 eves babamat nem hintaztathatnam az olemben
2010. ápr. 11. 17:37
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

Jajjj...én 27 évesen is szeretek hintázni és a múltkor a gyerekeim mellett hintáztam.

Sajnálom, hogy ilyenek vannak.

2010. ápr. 11. 17:41
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

én is szeretek hintázni, csak már nem tudok, mivel mindenhol ezek a pici hinták vannak, és nem fér el bennük 4 évesnél nagyobb gyerek kb.... semmi rossz nincs abban, ha hintáztok :)

18/l

2010. ápr. 11. 17:57
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Az nem baj,hogy hintáztok,nyugodtan hintázatok,ezzel

semmi gond,DE

a hintára elhiheted,nem azért van írva,hogy 14 éves

korig használható,hogy a "nagyok" :) ne tudják használni,

hanem azért,mert addig használhatóak,persze ha kb

annyi kilo vagy ,mint egy 14 éves akkor semmmigond,de álltalában kilo is szokott rajta lenni,hogy max hány kiloig.Mivel jol írtad,UNIOS játszótér ezért spórolnak

a fával (stb) és így a kiloelbírása is kisebb..keressetek egy régi vas játszóteret és kész.

Bár az durva,hogy kihívták a rendőrséget,főleg,hogy neki sincs semmiféle joga a hintához.Hintázzatok nyugodtan meg játszatok,ez 40 évesen se lesz bűn..:)

2010. ápr. 11. 18:55
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

attól még,hogy egy idegbeteg apuka ilyen,attól még ugyanolyan jogotok van hintázni nektek is:)a 14 éves tábla meg csak szabályzat miatt van ott,mert igazából senkit sem érdekel.Amugy meg semmi értelme sincs a tábláknak,mert ha arra gondolnak,h egy 17 éves nehezebb mint egy 14 v azalatti akkor elég rosszul gondolják,mert amikor a 14 éves 100kg-os gyerek belehuppan a hintába és hallatszik,hogy szegény hinta nem bírja akkor nem tudom,hogy az miért jobb mintha egy 60kg-os 17 éves ülne benne.

szerintem máskor is menjetek ki:)látjátok,hogy a rendört se érdekelte:D

2010. ápr. 11. 18:59
 6/14 A kérdező kommentje:

A kilóval nem hiszem, hogy gond van, egy az, hogy én 50 kiló vagyok, barátnőm olyan 65 körül... Meg mellesleg ki van írva a hintára, hogy 90 kilóig...

Bezzeg mikor a minimum 120 kg-s anyuci beleült, azért nem hisztizett senki... Csoda, hogy nem szakadt le :/

Vas játszóteret sajna nem tudunk keresni, már sehol sincs az egész városban :S Pedig sokkal jobbak voltak :(

2010. ápr. 11. 20:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Elmondom neked, hogy 34 éves, 3 gyerekes anyuka vagyok, de ha kimegyünk a gyerekekkel a játszótérre, én is hintázom egy kicsit, van, hogy a babámmal, van, hogy egyedül. Persze, csak akkor, ha más gyerek, felnőtt nincs kint. Más elől nem veszem el a lehetőséget:) Amúgy én is kb. 50 kg vagyok. Imádok hintázni:))
2010. ápr. 12. 11:02
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

tegnapi 18:59-es vagyok!:)

Nagyon ritkán és kevés helyen még van vas játszótér.

Ha találtok egyet a környéken akkor menjetek oda!!:)

Amugy meg a 200tonnás szülőkre azért nem szólnak rá merthogy ők szülők-.-"ez így egyáltalán nem fair.Ők is 14 felett vannak.Az nem baj,hogy ha az 50kg-os anyuka beleül.de ha a 90kg sólyhatáros hintába belehuppan a 100tonnás sszülő akkor az már kicsit sok szerintem.

csak az abaj,hogy mivel még gyereknek számítasz 18-ig addig a felnőttnek ugyis többet ér a szava.sőt!szerintem még akkor is nekik lenne igazuk ha 25 lennél és ők 35.sajnos ma már mindenért rendőrt hívnak mert az sokkal egyszerűbb.:/

2010. ápr. 12. 20:45
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

21 fiú vagyok. Van hogy haverral egy játszótéren a hintába ülve dumálunk. Igaz egyhelyben áll a hinte de valahogy kényelmesebb volt akkor hintába űlni mint a padon.

Nekünk is jött már hisztizni szülő hogy miért ülünk a játszótéren (akkor pont egy padra ültünk le páran) és hogy menjünk el mert rendőrt hív. Én mondtam neki hogy hívjon na akkor elhúzott vissza a saját padjára. (de lehet hogy nem úgy kellett volna mondani: Hívjon rendőrt. 107 de 061 nélkül :D )

2010. ápr. 13. 14:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is imádok hintázni, de engem se tűrnek már meg játszótereken, 21 vagyok, és a bnőmmel mindig csúnyán néznek ránk, szerintem félnek attól, hogy mi is olyan vandálok vagyunk, vagy nem bíznak meg egy nagyobb gyerekben :(
2010. ápr. 13. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!