Hogyan lehetne megnevelni a 16 éves kamaszfiamat?
Van egy fiam. 16 éves. Amikor hazajön az iskolából, megkérdezem tőle:
-Mi volt ma az iskolában?
Válasz:
-Közöd?
Régen kitűnő tanuló volt, de már leromlott a teljesítménye.
Ha beszélek vele, csak azt mondja mindig:
- Sz*rok tanulni. Ha felnövök, lelépek Amerikába, és kész.
Hát ez kész. Egész este a telefonját nyomkodja, ha rászólok leteszi, de ha nem figyelek, újra előveszi. Van egy öccse, ő kitűnő tanuló. Nem vesz róla példát. Ha megkérdezem tőle, hogy mit csinál Amerikában ennyit mond mindig:
- Literszámra vedelem a Mountain Dew-t, végig tépek a 66-os úton, és bazisok pizzát zabálok majd. És nem leszel ott, hogy pofázz nekem, hál' istennek.
Persze sportban jó, atlétikára jár, amíg nem ment gimnáziumba, focizott is, tehát jó volt. De az már rég volt.
Mit lehetne csinálni, tenni?

Feleslegesen erolkodsz elozo.. Egy ilyen tininek hiaba mondjak ezt el, belesz.rik.
Ezert irtam en hogy kuldje el dolgozni, mert akkor legalabb rajon hogy ingyen nincs semmi, meg a repjegy sem :)
Meg amugy is, en pl orultem volna neki ha annak idejen megteszik velem, akkor en is elobb felebredtem volna es kesobb is le lehet azt az erettsegit tenni, amikor mar tenyleg akarja. Es tovabb is lehet tanulni. Mert ugye ha kenyszeritik.. az nem fog menni, jol semmikepp..
Kulonben meg nincs olyan h a gyerek igy beszeljen a szulovel hacsak nem azt latta otthon a szuloktol hogy ok is igy beszelnek egymassal a csaladon belul.. Szoval sztem itt a Kerdezo a saros, megpedig nem is kicsit, sot az is lehet hogy fake az egesz es pont hogy egy tizeneves kamasz turaztat itt mindenkit, lehet pont sajat magarol ir.. abbol ahogy fogalmaz nem nezek ki tobbet! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!