Hogyan tudnám megnevelni?
16 éves, már nem fogod megnevelni. Kezeld felnőttként, ha beszélni kell, és gyerekként, ha hisztizik. Légy megértő és következetes. Tiszteld, és akkor ő is tisztelni fog. Ha problémád van vele, beszéld meg vele, ne pedig utasitsd.
2011. febr. 15. 21:46
Sajnos 16 évesen tényleg nem tudod már megnevelni. :( Az első válaszolóval teljesen egyetértek! Ugyanazt tudnám én is csak mondani.
2011. febr. 15. 21:49
3/19 A kérdező kommentje:
próbáltam már mindent, ha nem változtat magán akkor beszélek az apjával hogy nevelje ő tovább, nekem kezd nagyon elegem lenni ebből a viselkedésből
Akár le is pontozhattok ,de már ne is haragudj ,elköltöztetnéd a saját gyerekedet mert most épp problémás ?Ezt te sem gondolhatod komolyan.még egy állatot sem dobnék ki mert épp bajom van vele.Meg kell oldani,vidd pszichológushoz ha másképp nem megy.Ki kell deríteni mi van a háttérben,ami ezt a fajta viselkedést kiváltotta a gyerekednél.
2011. febr. 15. 21:59
5/19 A kérdező kommentje:
ugy viselkedik mint azok a pláza cicák
de egyébként egy nagyon okos és szép lány
6/19 A kérdező kommentje:
elviszem még a héten egy pszichológushoz, jó lenne tudni hogy mi a baj nálla, ha kiderül akkor leírom (ha érdekel titeket)
Engem érdekel, bár gyanítom, hogy a válás egy kicsit megviselhette. Még engem is megviselt anyukámék válása, pedig már 19 éves voltam. Önszántamból mentem pszihológushoz, aki pár alkalom után helyre tett! :)
Illetve lehet baja a sulival vagy fiúkkal... Egy tininek a legkisebb problémák is világfájdalmat okoznak. Sajnos nagyon túlzásba tudnak esni... (tapasztalat)
2011. febr. 15. 22:10
Az a lényeg hogy te ne add fel !Nevelt lányom épp ilyen volt kamasznak ,nagyon dúrva dolgokat csinált .Mivel az anyja nem volt képes rá én vittem el pszihológushoz ,és folyamatosan láttuk a javulást.Még az anyja is aki szégyennek hitte a saját gyerekét .
2011. febr. 15. 22:22
Ja és írd meg mi volt engem is érdekel!
2011. febr. 15. 22:23
a dühödet és csalódottságodat tutira érzi és amíg ez megvan, nem fog javulni a helyzetetek. neked is el kéne menned pszichológushoz, hogy tisztázd az érzéseidet.
a gyerek mindig a leggyengébb láncszem a családban, szinte úgy működnek, mint egy lakmuszpapír. vidd el mindenképpen pszichológushoz, de azon is gondolkozz el, amit írtam!
2011. febr. 15. 22:28
Kapcsolódó kérdések: