Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnám megnevelni?

Hogyan tudnám megnevelni?

Figyelt kérdés
a 16 éves lányom mostanában kezelhetetlen, nem lehet vele 2 szót se beszélni normálisan, mindenre felkapja a vizet, felesel, nem fogad szót, irányíthatatlan, mit csináljak vele hogy észhez térjen? az apjától 1 éve váltam el
2011. febr. 15. 21:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd én így 24 éves fejjel azt mondom, nekem mindig hiányzott az, hogy soha nem éreztem a szüleim érzelmileg támogatnának, vagy megértenének. Sokszor jól esett volna, ha nem rögtön ordibálnak velem, hanem megkérdezik, hogy van-e valami oka, valami baj van-e, tudnának-e segíteni.

Mondjuk nem írtál konkrét szituációt, mert ezek amiket felsoroltál nem olyan dolgok, hogy orvoshoz kéne vinni, talán a nevelésen kellene valamit változtatni, lehet olyan dolog nyomja a lelkét, amiről fogalmad sincs, de ahelyett, hogy megpróbálnál segíteni, csak jobban hergeled.

2011. febr. 16. 00:07
 12/19 A kérdező kommentje:
leültem vele beszélgetni.., kérdeztem tőle hogy mi a baja felsorolt pár dolgot utána elsírta magát és berohant a szobájába
2011. febr. 16. 19:11
 13/19 anonim ***** válasza:
Próbáld megnyugtatni, és mindent kiszedni belőle- persze emberi módon.
2011. febr. 16. 21:41
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért az már egy jó jel, hogy elkezdte mondani mi a baj! Tehát teljesen nem zárkózik el tőled. Lehet tudni miket mondott?
2011. febr. 17. 12:36
 15/19 A kérdező kommentje:
tömören összefoglalva: nem érdekli semmi se csak hagyják békén,elege van mindenkiből,
2011. febr. 17. 15:56
 16/19 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet, a nagylányom kamaszként olyan kirohanásokat produkált, azt hittem a Dunának megyek. Azt hiszem nehéz visszaemlékezni arra, hogy mi is voltunk kamaszok. Őt nem nevelni kell most, hanem szeretni nagyon, és elviselni. Meg kell próbálni átsegíteni ezen a nagyon nehéz élethelyzeten. Tudod mekkora hormonbomba dolgozik benne? Az a rengeteg indulat majd szétrobbantja. Hidd el nem tehet róla. Az ő számára most mindenki ellenséggé válhat. Baromira érzékeny, és meglehet egyébbb dolog is van a háttérben. Még a nagyon szép kamaszoknak is vannak önértékelési gondjai. Csúnyának és esetlennek láthatja magát. Meglehet, szerelmes. Féltékeny. Nem találja a helyét. Elvesztette az életcélját stb.

Gondolom a válásotok sem segített.

Tudom, hogy nehéz vele most. De próbáld úgy nézni őt, mintha a barátnőd lenne. Hogyan segítenél neki?

Sok erőt, kitartást kívánok!

2011. febr. 21. 19:45
 17/19 anonim ***** válasza:
Egy anya még a börtönben ülő gyerekéhez is őszinte, tiszta szeretettel forduljon! Mert egy gyermek életében az anyánál nincs nagyobb kincs, és az anyának az életében a gyermekénél nincs nagyobb kincs. Éreztesd vele, hogy nagyon szereted, és bármi baj történik, te mindig ott leszel vele. Tudom, hogy fel kell nőni, hogy meg kell komolyodni, meg kell erősödni, de ehhez szükséges a háttértámasz!
2011. febr. 21. 19:50
 18/19 A kérdező kommentje:
ma leültünk beszélgetni, jó sokáig beszélgetünk de a vége az lett hogy bocsánatot kért és sírva bújt hozzám
2011. febr. 22. 21:02
 19/19 anonim válasza:
0%

Hello. Egyszerűen bekeményitessz!

Mond meg neki hogy: -Nem az van amit ő akart!

Hogyha meg visszabeszél pofozd meg!

Nemkell sajnálni egyszer úgyis rájön neked volt igazad.

A Barátai előtt is szégyenitsd meg ha visszabeszél.

Hidd el nemfogja többet ezt csinálni! ;)

2011. ápr. 2. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!