A roma vér most jön ki rajtuk?
Szoval anyumek neveloszulok 13 es 14 eves fiuk vannak naluk akiket 1,5 eveses es 11 honapos koruk ota nevelnek.Nem kerultek el toluk.Ciganyok,de anyumek normalisan nevelik a mai napig oket.En 13 eves voltam mikor odakerultek teljesen ocsemkent tekintek rajuk.Miutan elkoltoztem minden evben jottek nyaralni hozzank.
Es most a nagyobbik olyan dolgokat muvel es mond mint az igazi c ganyok.Az iskolaba a legrosszabb c tarsasagaban van.Elmondta h o kozmunkas lesz es bortonbe akar majd kerulni ott kap rendesen majd enni nem kell dolgozbia,mindezt komolyan gondolja mert a gyamnak aki jon idokozonkent oda neki is elmondta,o javasolta a pszihiatriat mert normalis ember nem mond olyanokat.A kisebbik egy hete kezdte ezidaig meg o is megvetette a testveret h igy gondolkozik,de mar o is ezen a velemenyen van.O szinte egyik naprol a masikra megvaltozott.A c gany zenere tancolnak a suliba otthon is ugy beszelnek h hanyingert kapok a stilusuktol.Persze anyumek raszolnak de meg ennek ellenere is ha azt hiszik nem halljak oket akkor folytatjak.
Lehet h a genetika ami most jon ki rajtuk?A neveles nem er semmit ha benne van ez a hajlam..?
Amúgy meg ha nagyon elkanászodnak és semmi széppel.jóval nem lehet rájuk hatni, elvillantanám annak a lehetőségét előttük, h esetleg visszaadjátok őket az államnak, és 18 éves korukig ott lesznek. Nincs szép ruha, zsebpénz, családi kirándulás, fagyi, ajándékok, reggelire nem csinál anya szendvicset, senki nem nézi át a táskát, stb. Majd megy a vérszerinti anyjuk látogatni őket (ha megy) és ennyi. Ha szerencséjük lesz, akkor újra nevelőszülőkhöz kerülhetnek. Igaz, ki tudja, azok milyenek lesznek.
Elmondanám neki, h ők szép, okos fiúk, gondolják jól át, mit szeretnének és ti teljesítitek az óhajukat. Ha maradni szeretnéne, akkor meg viselkedjenek és hozzák ki magukból a legjobbat, ahogy ti is kihoztátok magatokból, mikor őket gondoztátok, neveltétek szívvel.lélekkel, szeretettel. Tiszteljék és értékeljék,ami nekik jutott és dolgozzanak azon minden erejükkel, h a szüleik büszkék lehessenek rájuk. ez az ő érdekük is, hiszen előfordulhat, h 18 éves koruk után is támogatásra szorulnak majd, de ha lezüllenek meg cigányokkal bandáznak, bűnöznek,ti ezt az életmódot nem fogjátok támogatni.
11-es
Nem ki lettek szakítva a családjukból, hanem az anyjuk eldobta őket.
A nevelőszülők a saját kultúrájukat tudják átadni. Ha lenne egy vietnámi gyermekem, én se tudnám neki átadni a vietnámi kultúrát és megmutatni sem, mivel én magyar vagyok és Magyarországon élek. A cigány kultúrát nem kell megmutatni, ott van a villamoson szétköpködött szotyihéjban meg a Kékfényben. Felnőttként, ha meg akarja ismerni a cigányság szokásait, rajta, az az ő döntése, de gyerekkorában az én értékeimet fogom neki átadni, az én viselkedésmintáimat és nem fogom támogatni, ha azokkal ellentétes dolgokat vesz át az övéitől. Azt szeretném, ha mi lennénk az övéi, a mi szokásainkat venné át és prezentálná büszkén. Minden szülő ezt szeretné.
A csaldjukbol nem szo szerint lettek kiszakitva a nagyobbik 1 evea koraig lakott otthon sebekkel tetveaen vettek el,a kisebbiket a korhazba hagyta az anyja mert nem volt eleg barna boru igy az "apjanak" nem volt jo.
Szep szoval probaltuk mar mondani nekik,ervekkel is.Levezettem elottuk a jovojuket h milyen lesz ha ok ezt komolyan gondoljak ami mondanak ea h milyennlehetne ha kicsit akarnak is.Es semmi hatasa.A suliba a fele roma ahol jarnak kb.Azt mondjak a magyar gyerek csak olvas unatkozik a ciganyokkal meg lehet szorakozni zenet hallgatni,es nem kot senki belejuk ha a bandaba vannak.
Meg egyszer megprobalom elmonsani nekik amit az utolao valasolo irt hatha segit.
A nagyobbik meg mondta is h o felole viszamehet az intezetbe nem erdekli,tehat nem ijed meg tole.
igen a verukben van.
keresztanyamek is neveltek 2 ciganygyereket. voltak rendesen nevelve, de alig 4-5 evesen, kulso inger nelkul is kijott rajtuk a cigany viselkedes.
Elég hiba lenne, ha egy vietnámi gyereknek nem tanítanád. A cigányoknak is van kultúrája és az ő szemszögükből nézve biziny ki lettek szakítvs. Mindegy az ok. Ninxs gyökerük cssk kapálóznak a semmibe és sajnos a sok hozzátok hasonló rasszista löki őket a rossz emberek közé. Mit lát a villamoson mi öröklődik? Rasszista duma.
Nem egy és nem kettő roma ismerősöm van, igen közeliek is. Remek emberek, dolgoznak ezerrel, még is belefutnak a hozzátok hasonló szemetekbe, csak mert sötétebb a bőrük. Az egyikük 6 éves kusgyereke már az oviba kivan nézve az óvónők által is, csak mert sötétebb. Hányok az ilyen emberektől mint Ti itt sokan.
Utolsó, senkinek nem a bőrszínnel van a baja. Olvasod is a kérdést vagy csak fröcsögsz egyből?
olvastad, miket csinálnak, mondanak a nevelt gyerekeik?
Én nem hiszek a "roma vér" szerepében. Abban viszont igen, hogy kamaszkorban sokan lázadnak, az örökbeadott/nevelőszülőknél élő gyerekek pedig elkezdik keresni a gyökereiket, lázadnak a nevelőszülők ellen (még ha azok a világ legrendesebb emberei is). Bizonyára fáj nekik, hogy elhagyták őket, még ha nem is mutatják. Bizonyára kíváncsiak rá, kik ők, honnan jöttek, milyen környezetből. A zaklatott kamaszkorban biztos az is felmerül bennük, hogy jó lenne egy másik közösséghez tartozni, amelyet a sajátjukénak érezhetnek. Mert most meg kell küzdeniük azzal, hogy cigányként vannak magyar családnál. Ők is látják a bőrszínt, a különbséget, ami még jobban felerősíti, hogy nem a vér szerinti családjuknál nevelkednek. Kamaszkorban simán felmerülhet a vágy, hogy az "igazi" közösségükhöz tartozzanak, lázadva a kitaszítottság ellen, és ezért kezdenek el cigány gyerekekkel haverkodni, átvenni az ő szokásaikat.
Az is lehet, hogy a nem cigány osztálytársaik sosem fogadták be őket 100%-osan a bőrszínük miatt, hiába nevelkedtek fehér családban és viselkedtek normálisan. Sajnos nagyon sok helyen kiközösítik a teljesen normális, jó tanuló cigányokat is. Lehet, hogy velük is ez történt, ezért inkább olyan bandához akarnak tartozni, ahol nem nézik le őket, ahol ők is menők lehetnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!