Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők nagy baj, ha néha a...

Szülők nagy baj, ha néha a szabadidőnket így töltjük el?

Figyelt kérdés
Szóval 15 éves vagyok, van egy 17 éves haverom és tegnap is pl a szabadidőnket úgy tölttük el, hogy vettünk 4-4 üveg sört, kiültünk teraszra halgattunk zenét és megiszogattuk a sört, közben e-cigiztünk, nikotin mentes löttyel. Ezzel gond van? Mert apum azthitte csak egy max kettő sör azt engedte lazán, de azt mondta sok a 4-4 üveg, pedig meg se érezzük igazából.

2016. máj. 15. 09:08
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
15%

Nálam ez nem férne bele. Bár nekem még kisebb a fiam, nála még az alkohol szóba se jöhet, de ha 15 évesen meginna 4 üveg sört a teraszon, hát első gondolatra kivágnám, mint macskát .... Nyilván én is ittam alkoholt, természetesen nem rendszeresen és nem sokat és nem nyíltan 15 évesen, hazudnék, hogy nem, de nem alkoholizáltam és pláne nem a szülők szeme láttára. És nem is engednék még 2 üveg sört se a 15 éves gyerekemnek. Nyilván tisztában lennék vele, ha úgy van, akkor fogyasztana alkoholt, de bíznék benne, hogy nevelem majd annyira jól, hogy viszi túlzásba és nem csinál hülyeséget, de nem járulnék hozzá, hogy otthon amikor gondol egyet akkor alkoholt fogyasszon!

Szóval nem, nekem nem férne bele szülőként!

2016. máj. 15. 09:18
 2/24 anonim ***** válasza:
20%

"hogy viszi túlzásba"

Itt kimaradt egy nem szó. Szóval hogy nem viszi túlzásba.

2016. máj. 15. 09:19
 3/24 A kérdező kommentje:
Értem rám is kiakadtak, csak a barátom jelenlétébe nem akartam szólni annyira.
2016. máj. 15. 09:20
 4/24 anonim ***** válasza:
10%
15 évesen nem férne bele egyáltalán az ilyen fajta feeling. Ennyi idősen esetleg valami kivételes alkalommal koccintás erejéig inna egy pohár valamit, az oké, de a teraszra kiülve sörözgetni a haverral, az tutira nem.
2016. máj. 15. 09:26
 5/24 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nincs ezzel gond ha szép lassan megiszogatjátok...

De ha a szülőknek ez nem tetszik, vegyetek alkoholmentes (esetleg ízesített) sört és kész...

2016. máj. 15. 09:29
 6/24 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem sincs ezzel gond igazából, mert kultálisan csináljuk, és volt már hogy iskola után (pénteken) az osztályból 10-15 emberrel beültünk valahova, vagy vettünk 1-1 üveg sört, és semmi bajunk nincs.
2016. máj. 15. 09:40
 7/24 anonim ***** válasza:
25%
nekem ez nem férne bele, és elkeserednék hogy a gyerekemnek nincs más szórakozása 15 éves fejlődő szerkezetként, hogy megigyon egy ültő helyében 4 sört.
2016. máj. 15. 10:02
 8/24 A kérdező kommentje:
A sör kb üdítőnek minősül, nem? Minden osztálytársam iszik.
2016. máj. 15. 10:09
 9/24 anonim ***** válasza:
30%

Végül is, ha minden osztálytársad marha, miért ne lehetnél te is, nem?

Hajt a csordaszellem...

Nem, nem üdítő, te kis provokátor!

2016. máj. 15. 10:23
 10/24 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem nincs ezzel baj. Amíg tudod, hogy hol a határ. Nyilván nem örülnék, ha a 15 éves fiam lerészegedne, de van aki jól bírja az alkoholt, és ha több óra alatt isztok meg 4 üveg sört,az nem is számít olyan soknak. Persze egyszerre egymás után, ha gyorsan isszátok megárt, de nem hiszem, hogy itt erről lett volna szó. Az e-cigi meg még mindig jobb, mint a sima cigi, és én pl nem is szólhatnék semmit, ha 15 évesen cigizne a fiam, mert a párom is cigizett ilyen korban, de aztán 17-18 éves korra letette. Szóval szerintem ez így rendben van, ha nem túl rendszeres.
2016. máj. 15. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!