Mennyi idős nagy tesóra hagynátok rá a picit?
11 éves a legnagyobb kislányom,a középső 8,a legkisebb pedig 2 éves.Előfordul,hogy mikor el kell ugranom valahova 20-30 percre,nem öltöztetem fel,pakolom be a kocsiba és viszem magammal a picit minden egyes alkalommal.
A nagylányom okos,szófogadó kislány,imádja a kistestvéreit.Bármikor fel tud hívni az otthoni telefonról,ha valami baj van.
Ma viszont mikor hazaértem,a lépcsőn összefutottam az egyik szomszéddal,akit egyébként csak látásból ismerek,kérdezte,hol vannak a gyerekek és mikor mondtam neki,hogy itthon vannak,mert csak a ház alatti zöldségesbe ugrottam le,elhordott mindennek.
Nem szoktam ilyenekkel foglalkozni,csak kíváncsi vagyok,hogy más hogy oldja meg az ilyen helyzeteket.
nem hagyom a nagyra, nem az ő dolga vigyázni rá :)
de a te esetedben én otthon hagynám a 8 és a 11 évest, a 2 évest meg vinném magammal. bár azt se tudom elképzelni, hogy a 8 évest otthon hagyjam, de végülis ha a 11 éves tudja mit kell tenni ha baj van. viszont 2 évest nem bíznék 11 évesre, az már nekem is elég meredek. mondjuk én nem hordanálak el, csak magamban meregetném a szememet :)
11 évesre már nyugodtan rábízhatod, bőven van esze.
Sajnos az a baj sok szülővel, hogy esélyt sem ad a gyereknek "felnőtté" válni.
A minap mondta a védőnő, mert szóba került, higy 6,5 éves lányom néha nem hön le velem a boltba, a házban marad.A védőnő mondta, neki teszek jót, ha 10-15-20 percre egyedül marad, hamarabb lesz önálló.
Köszönöm a válaszokat:)
Egyébként mikor kisebb volt,nem maradt itthon,tényleg minden percben figyelni kellett rá és sokszor nem tudtuk mit akar éppen .Viszont már biztosan jár,elég nyugodt kislány,könnyű lekötni és szépen,érthetően beszél:)
A legnagyobb "baleset" ami történt eddig mikor csak a csajok voltak itthon,hogy a kisasszony teljesen átöltöztette magát a vasalnivalóból:D
Először is: a szomszéddal ne törődj, nem az ő dolga, hogyan neveled a gyermekeidet.
Én sohasem bíztam a nagyobbra a kisebbet, igaz, csak 3-3 év van közöttük (mindig azt mondtam, a saját szórakozásomra vannak, nem arra, hogy rátestáljam a nagyra). DE: ha a kislányod vállalja - ráadásul örömmel -, hogy adott esetben 20-30 percre ő vigyáz a kicsire, akkor semmi gond. Neki is jót tesz a felelősség, baj pedig akkor is lehet, ha mi vigyázunk a gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!