Szülők, ti egy héten hányszor engednétek a 18 éves lányotoknak, hogy találkozzon a barátjával? És hányszor aludhatna ott?
Elég sokan mondják itt, hogy egy 18 éves lány már felnőtt. Azért egy 18 éves lány márpedig még nem az, maximum jogilag. Attól eltekintve, hogy a gondolkodása lehet éretlen, még nagyon sok általános tapasztalata hianyzik az életbol. (Pláne manapság, mikor az emberek sokszor 25 éves korukig jóforman még csak az iskolapadot koptatják.) Senkit nem akarok leszólni, és ebbe a dologba magamat is beleértem, de azért az embernek kicsit többet kell tapasztalnia 18 évnel, hogy felnőttnek mondhassa magát.
Az meg, hogy meg sem kell kérdezni a szülőt... Hát, ne haragudjatok... Talán ő már a családfenntartó? Vagy saját lakásában lakik? Hogy ne kéne már megkérdezni, mikor valakit hazavisz? Vagy ha nem alszik otthon. Én is megkérdeztem mindig, hogy mehetek-e, mondtam, hogy mikor jövök stb. - nem volt gond soha belőle, megbízhattam a szüleimben és ők is megbíztak bennem. De én egyszerűen mindig úgy éreztem, hogy úgy korrekt, ha megbeszélem velük, mikor hova megyek, mikor ki jön, stb. Azt hiszem, ez így van rendjén, és örülök, hogy akkor így viselkedtem.
Teljesen egyetértek. 22 vagyok, mégis megKÉRDEZEM hogy a barátom átjöhet-e, hisz mégiscsak a szüleim házáról van szó, ha pedig én megyek, akkor is megbeszélem velük, és kompromisszumkész vagyok, ha van valami program, akkor persze át tudom szervezni a dolgokat. Az esetek 98%-ában mondjuk anya simán rábólint arra, hogy mikor megyek, de mindig szólok, és megkérdezem, hogy mit terveznek.
Ők is szólnak nekem jó előre, ha nem alszanak itthon, vagy jön valaki, pedig 50 körül vannak.... Azért ha valakivel együtt élek, akkor alap, hogy megbeszélem vele, hogy ki jön hozzám, vagy hova tűnök el napokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!