Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti egy héten hányszor...

Szülők, ti egy héten hányszor engednétek a 18 éves lányotoknak, hogy találkozzon a barátjával? És hányszor aludhatna ott?

Figyelt kérdés
2016. máj. 7. 09:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
27%

Elég sokan mondják itt, hogy egy 18 éves lány már felnőtt. Azért egy 18 éves lány márpedig még nem az, maximum jogilag. Attól eltekintve, hogy a gondolkodása lehet éretlen, még nagyon sok általános tapasztalata hianyzik az életbol. (Pláne manapság, mikor az emberek sokszor 25 éves korukig jóforman még csak az iskolapadot koptatják.) Senkit nem akarok leszólni, és ebbe a dologba magamat is beleértem, de azért az embernek kicsit többet kell tapasztalnia 18 évnel, hogy felnőttnek mondhassa magát.

Az meg, hogy meg sem kell kérdezni a szülőt... Hát, ne haragudjatok... Talán ő már a családfenntartó? Vagy saját lakásában lakik? Hogy ne kéne már megkérdezni, mikor valakit hazavisz? Vagy ha nem alszik otthon. Én is megkérdeztem mindig, hogy mehetek-e, mondtam, hogy mikor jövök stb. - nem volt gond soha belőle, megbízhattam a szüleimben és ők is megbíztak bennem. De én egyszerűen mindig úgy éreztem, hogy úgy korrekt, ha megbeszélem velük, mikor hova megyek, mikor ki jön, stb. Azt hiszem, ez így van rendjén, és örülök, hogy akkor így viselkedtem.

2016. máj. 13. 20:44
 22/24 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen egyetértek. 22 vagyok, mégis megKÉRDEZEM hogy a barátom átjöhet-e, hisz mégiscsak a szüleim házáról van szó, ha pedig én megyek, akkor is megbeszélem velük, és kompromisszumkész vagyok, ha van valami program, akkor persze át tudom szervezni a dolgokat. Az esetek 98%-ában mondjuk anya simán rábólint arra, hogy mikor megyek, de mindig szólok, és megkérdezem, hogy mit terveznek.

Ők is szólnak nekem jó előre, ha nem alszanak itthon, vagy jön valaki, pedig 50 körül vannak.... Azért ha valakivel együtt élek, akkor alap, hogy megbeszélem vele, hogy ki jön hozzám, vagy hova tűnök el napokra.

2016. máj. 13. 22:20
 23/24 anonim válasza:
100%
Nálam sose aludhatott fiú és mindig bejöttek a szüleim a szobámba ha ott volt valaki ha nem. Nekik ez normális volt mert ugye ez az ő házuk. Én se aludhattam egy barátomnál se bármilyen jó ember is volt, sose (normális hosszú kapcsolataim ellenére se)Mindig anyám attól félt hogy lefekszek a fiúval. Ezért ha ott aludtam hétvégén a barátomnál akkor utána mindig veszekedések voltak és több napos haragtartás, utána mindig mindent nekem kellett otthon csinálnom. Nagyon utáltam. Mindig beszámoltam hova megyek és kivel. Ismerték a barátaimat és a páromat is. Nem voltam rossz tanuló, nem ittam se cigiztem se semmi ilyesmi. Gyerekként kezeltek és mai napig gyereknek hisznek. Te sose csináld ezt a gyerekeddel. Nem értem mi értelme volt.
2016. máj. 15. 15:38
 24/24 anonim ***** válasza:
Nekem ezt sosem szabályozták. Van olyan, hogy heteken keresztül minden nap együtt vagyunk, tőle megyek suliba és hozzá megyek haza. Bár nekem a szülei is megmondták, hogy családtag vagyok, akkor megyek amikor akarok. Általában hetente egyszer nálam vagyunk, de hétköznap kolis vagyok (többnyire). Átlagban heti 3 napot nála és 1 napot nálam alszunk. Nálunk sem zavar senkit, hogy ő ott van. A jegyeimet meg nem befolyásolja ez az életmód, sőt, legalább van ki kikérdezze az anyagot. Nem is értem, ha 18 lennék főleg nem szólnának bele, így meg csak annyiba, hogy kicsit gyakrabban menjünk haza. Szerintem ez nem is szorul korlátozásra, amennyiben tud valaki a párja mellett rendesen tanulni.
2016. máj. 15. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!