Szülők, ti egy héten hányszor engednétek a 18 éves lányotoknak, hogy találkozzon a barátjával? És hányszor aludhatna ott?
Egy 18 éves ember már felnőtt nő!
Nem is értem a kérdést, hogy miért is kell bárkitől is engedélyt kérni ilyesmihez, amikor már valaki hivatalosan a törvény szerint is már a maga ura/úrnője. :)
Nekem 16 éves korom óta van kapcsolatom, ami mára már egész komoly (20 vagyok).
Ha jól emlékszem 3 vagy 4 hónap után aludhatott ott nálunk először.
Azután kb 3-4 hetente egy egy estét ott tökthetett nálunk. Én 8 hónap után mehettem ki hozzájuk először.
Mostanában heti egyszer kérszer alszik ott, de minden nap találkozunk általában.
Szerintem nagyon fontos, hogy eleinte még a szülő kontrollálja kicsit a dolgokat, belelásson a kapcsolatba, meg tudjon bízni a lánya udvarlójában.
A mi kapcsolatunk nagyon jól alakult/alakul. :)
Ez leginkább 18 alatt működik így. Az nem baj, sőt jó, ha megismerik a szülők a leendő partnert, jelöltet vagy nevezhetjük bárhogy is. A szülők mint baráti családi kapcsolatban lévők együtt jobban meg tudják ítélni amit tapasztalnak, ha "normális" a család működése. Viszont 18 év fölött csak véleményt mondhatnak és azt ha jó a kapcsolat akkor meg lehet fogadni, de ez egyéni családtól függő is.
Vannak szülők akik vas kézzel próbálnak dirigálni és nem a gyerekük érdekében, viszont vannak amik a lehető legjobb tanácsokat fogják mondani.
Ez mindig attól függ, mennyire kiegyensúlyozottan és reálisan gondolkodik és működik a család.
Találkoztam már olyan anya-lánya kapcsolattal is, ahol az anya önzésből a huszonéves lánya boldogságát is elszúrta a saját maga érdekében, mert egy faluban laktak és meghalt a nagypapa és legyen valaki aki kapál nekik.
A lánynak itt volt munkahelye és kirúgatta onnan, hogy mindent elszakítson ami ide köti. A lány akkor 26 éves volt.
Meddig akarnak még bele szólni a szülők a gyerekük életébe?
Ez velem történt meg.
Élhetek együtt a lányával, ha a budapesti három szobás lakásomból leköltözök hozzájuk napszámban kapálni, amikor ott nincs munkahely , ami van ott is töredék a fizetés ahogy hallottam és itt az is adott.
Normális az ilyen asszony (az anyja és a nagyanyja)? Azt mondták neki, ha nem költözik vissza hozzájuk, akkor kitagadják az örökségből(mindenestől a felét se érte ami ott van és itt boldogan éltünk). Szóval az ilyenekre nem szabad hallgatni.
Ilyesmiről mindig csak a saját példám jut eszembe.
Viszont ha nem ilyen önzően hanem reálisan ítélnek az megint más.
Amíg nem megy a tanulás rovására, mehet nyugodtan.
A srác viszont heti max 2x aludhat ott, mert nincs kedvem egy idegent kerülgetni a lakásban. Meló után hadd csináljam már azt, amit és ahogyan akarok, nem haptákba vágva lenni, mert itt a Jancsika.
Csatlakozom az előttem szólókhoz. 18 éves lánynak jogi szempontból már nem lehet megmondani, hogy mit csináljon, kivel, hol és hányszor. De ez úgysem a jogról szól. Amúgy meg nem is értem, hogy egy édesanya vagy édesapa miért a nyilvánossághoz fordul tanácsért ilyen kérdésben (persze nem baj, csak nekem fura). Szóval a válaszom a kérdésre:
1. Annyiszor találkozzanak ahányszor akarnak. Lényeg, hogy bízzanak egymásban és ti is ismerjétek a fiút.
2. Egyik héten 4x aludhatna a barátjánál, 3x meg nálatok, a másik héten meg 3x a barátjánál, 4x meg nálatok.
Kívánom nekik, hogy legyen boldog, tartós kapcsolatuk! (bár ebben a korban még nem biztos, hogy megtalálja élete párját) Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
En 18 múltam fel eve
Heti 3szor 4 szer együtt alszunk néha kevesebbszer
Es néha nálunk néha nála
05-09 09:07
Miért lenne idegen a gyereked párja, és miért ne csinálhatnád azt tőle, amit akarsz?
Engem annyiszor engedtek, ahányszor csak akartam menni, igazából az akkori barátom jobb tanuló volt nálam, így csak javultak a jegyeim, mert sokszor együtt tanultunk, elmagyarázott sok dolgot nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!