Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti egy héten hányszor...

Szülők, ti egy héten hányszor engednétek a 18 éves lányotoknak, hogy találkozzon a barátjával? És hányszor aludhatna ott?

Figyelt kérdés
2016. máj. 7. 09:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%

Egy 18 éves ember már felnőtt nő!

Nem is értem a kérdést, hogy miért is kell bárkitől is engedélyt kérni ilyesmihez, amikor már valaki hivatalosan a törvény szerint is már a maga ura/úrnője. :)

2016. máj. 8. 09:14
 12/24 anonim ***** válasza:

Nekem 16 éves korom óta van kapcsolatom, ami mára már egész komoly (20 vagyok).

Ha jól emlékszem 3 vagy 4 hónap után aludhatott ott nálunk először.

Azután kb 3-4 hetente egy egy estét ott tökthetett nálunk. Én 8 hónap után mehettem ki hozzájuk először.

Mostanában heti egyszer kérszer alszik ott, de minden nap találkozunk általában.

Szerintem nagyon fontos, hogy eleinte még a szülő kontrollálja kicsit a dolgokat, belelásson a kapcsolatba, meg tudjon bízni a lánya udvarlójában.

A mi kapcsolatunk nagyon jól alakult/alakul. :)

2016. máj. 8. 10:35
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez leginkább 18 alatt működik így. Az nem baj, sőt jó, ha megismerik a szülők a leendő partnert, jelöltet vagy nevezhetjük bárhogy is. A szülők mint baráti családi kapcsolatban lévők együtt jobban meg tudják ítélni amit tapasztalnak, ha "normális" a család működése. Viszont 18 év fölött csak véleményt mondhatnak és azt ha jó a kapcsolat akkor meg lehet fogadni, de ez egyéni családtól függő is.

Vannak szülők akik vas kézzel próbálnak dirigálni és nem a gyerekük érdekében, viszont vannak amik a lehető legjobb tanácsokat fogják mondani.

Ez mindig attól függ, mennyire kiegyensúlyozottan és reálisan gondolkodik és működik a család.

Találkoztam már olyan anya-lánya kapcsolattal is, ahol az anya önzésből a huszonéves lánya boldogságát is elszúrta a saját maga érdekében, mert egy faluban laktak és meghalt a nagypapa és legyen valaki aki kapál nekik.

A lánynak itt volt munkahelye és kirúgatta onnan, hogy mindent elszakítson ami ide köti. A lány akkor 26 éves volt.

Meddig akarnak még bele szólni a szülők a gyerekük életébe?

Ez velem történt meg.

Élhetek együtt a lányával, ha a budapesti három szobás lakásomból leköltözök hozzájuk napszámban kapálni, amikor ott nincs munkahely , ami van ott is töredék a fizetés ahogy hallottam és itt az is adott.

Normális az ilyen asszony (az anyja és a nagyanyja)? Azt mondták neki, ha nem költözik vissza hozzájuk, akkor kitagadják az örökségből(mindenestől a felét se érte ami ott van és itt boldogan éltünk). Szóval az ilyenekre nem szabad hallgatni.

Ilyesmiről mindig csak a saját példám jut eszembe.

Viszont ha nem ilyen önzően hanem reálisan ítélnek az megint más.

2016. máj. 8. 12:52
 14/24 anonim ***** válasza:
64%

Amíg nem megy a tanulás rovására, mehet nyugodtan.

A srác viszont heti max 2x aludhat ott, mert nincs kedvem egy idegent kerülgetni a lakásban. Meló után hadd csináljam már azt, amit és ahogyan akarok, nem haptákba vágva lenni, mert itt a Jancsika.

2016. máj. 9. 09:07
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 18 vagyok és akkor találkozok a barátommal, amikor csak akarok. Ott is annyiszor aludhatok, amennyiszer akarok és ő is itt - persze nem azóta, hogy hazahoztam bemutatni :) De mivel látják, hogy együtt tanulunk, segítünk egymásnak és nagyon jó hatással van ránk egymás társasága, valamint anyukámék nagyon szeretik a barátom, ezért nincs megszabva, mennyit lehetünk együtt.
2016. máj. 9. 18:36
 16/24 kriszpo ***** válasza:
76%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. 18 éves lánynak jogi szempontból már nem lehet megmondani, hogy mit csináljon, kivel, hol és hányszor. De ez úgysem a jogról szól. Amúgy meg nem is értem, hogy egy édesanya vagy édesapa miért a nyilvánossághoz fordul tanácsért ilyen kérdésben (persze nem baj, csak nekem fura). Szóval a válaszom a kérdésre:

1. Annyiszor találkozzanak ahányszor akarnak. Lényeg, hogy bízzanak egymásban és ti is ismerjétek a fiút.

2. Egyik héten 4x aludhatna a barátjánál, 3x meg nálatok, a másik héten meg 3x a barátjánál, 4x meg nálatok.

Kívánom nekik, hogy legyen boldog, tartós kapcsolatuk! (bár ebben a korban még nem biztos, hogy megtalálja élete párját) Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2016. máj. 11. 08:21
 17/24 anonim ***** válasza:
Szerintem 18 évesen már kell(ene) hogy legyen annyi esze/olyan értékrendje, hogy tudja, mi a fontosabb, "kifizetődőbb".
2016. máj. 12. 10:21
 18/24 anonim ***** válasza:

En 18 múltam fel eve

Heti 3szor 4 szer együtt alszunk néha kevesebbszer

Es néha nálunk néha nála

2016. máj. 12. 20:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

05-09 09:07

Miért lenne idegen a gyereked párja, és miért ne csinálhatnád azt tőle, amit akarsz?

Engem annyiszor engedtek, ahányszor csak akartam menni, igazából az akkori barátom jobb tanuló volt nálam, így csak javultak a jegyeim, mert sokszor együtt tanultunk, elmagyarázott sok dolgot nekem.

2016. máj. 12. 21:55
 20/24 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy jogilag felnőtt, de nem biztos, hogy benőtt a feje lágya is. Ne tilts neki mindent, mert úgyis csinálni fogja, sok gyereknek ilyenkor száll el az agya. Persze őt nem ismerem. Mondd el neki amit gondolsz, hogyha viszonylag éretten gondolkodik, nem biztos, hogy úgy csinálja, ahogy mondod, de végig gondolja. Nekem is mondták, hogy suli közben ne nagyon, de mivel nem zavart a tanulásban, így megengedték, viszont érettségi előtt belustultam, de nem pont emiatt van... Általában engem húzni kell a barátomékhoz, nem szeretek eljárni itthonról, még sétálni se, nálam az meg már nagy baj :D
2016. máj. 13. 05:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!