A depresszió és az ilyen dolgok megkedvelése életkori sajátosság?
A 13-17 éves lányok egy része lelki beteg, nuku életkedv, vagdossa magát és "haljonmegmindenki" stílust képvisel. Öngyilkossági gondolatai vannak, stb. Egyik osztálytársam is ilyen: mindig fekete ruhákat hord, feketével kihúza a szemét, feketére lett festve a haja. Tudom, furán hangzik, de rossz ránézni.
A másik részük bulizik, 2 kg vakolat van rajtuk, részeg, cigaretázik, drogozik, 13-14 évesen már nem szűz, stb. Hosszú a lista.
Én csak a családomal iszom egy kicsit évente 2-szer, nem bulizom, nem dohányzom, eszemben se jutna vagdosni magam, az életkedvem is csak néha megy el. Színes ruhákba járok, van egy-két fekete ruhám is, de csak alkalmanként hordom őket, és egyáltalán nem sminkelek. A szüzességemet 17 éves korom előtt nem akarom elveszíteni.
Ami jelenleg leköt, az a tanulás (de nem vagyok szín 5-ös, 4-es az átlagom), a zene, az öltözködés, a fiúk (persze normális határokig), a sport, a sütés-főzés és az írás.
Nem tudom megérteni se azt, aki szerint "sz*r az élet és kész ennyi volt", se azt, aki abban leli örömét, hogy egymást tartsák síkrészegen a WC fölött.
Persze vannak olyan lányok, amilyen én vagyok; a korombeliek körülbelül 20%-a.
Bennem van a hiba? Nem vagyok normális kamasz? "Lúzer" vagyok?
15 leszek.
Ennyi idősen fekete volt a hajam, sminkeltem, és sok fekete ruhát hordtam, mégsem voltam depressziós, nem vagdostam magam, és elég sok életkedvem volt :D
Honnan tudod, hogy az a lány pl, akit a kérdésben leírtál, depressziós lenne?
Mindenki másképp szeret öltözködni, nekem felnőttként sincs sok színes ruhám
Én is írtam 15 évesen egy fanfictiont, amiben a szereplő a rólam mintázott tök normális lány mindennapi harcokba keveredett a ribikkel és a kemény csajokkal. De a világ nem ilyen. Egy-két nagyon nagy szélsőséget ha ismerek talán. De be kellett látnom, hogy az ember több annál, mint amit én látok belőle a Facebookon vagy az iskolában. Attól, hogy valaki szeret bulizni vagy feketét hordani, nem züllött. Az persze már elég szélsőséges, akiről mást se hallani, csak, hogy kivel mit csinált vagy be se áll a szája az öngyilkosságról. Főleg az utóbbi nevetséges (kevésbé nem tudna érdekelni, ki kivel fekszik le) mert vannak, akik valós problémákkal küzdenek.
Szóval nem, nem vagy lúzer, de ne foglalkozz ennyire az emberekkel, ne ítéld el azt, aki jobban érzi magát pár réteg smink után, az alkohol meg cigi meg sok szex következményeit meg nem neked kell elviselned később, hanem nekik. Nyugtasson meg az, hogy a te értékrended szerint te jól élsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!