Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek ilyenkor?

Mit tegyek ilyenkor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 eves lany vagyok, 1,5 éve depressziós. Reszletekbe nen szeretnék belemenni, de társul ehhez pánikbetegség es meg pár dolog amiből nem találom a kiuat. Szüleimmel nem jo a kapcsolatom, apámmal evek ota nem beszélünk. (nem itt lakik) anyámmal pedig csak ha nagyon muszáj. Alapjáraton rugalmas természetű vagyok, probaltam nem egyszer helyrehozni a kapcsolatunk, de felesleg is volt. Ha ezt felhozom neki akkor legyint, hogy semmi bajom csak kamaszként tulreagalom azt ami velem történt ál elmúlt pár évben. Tudja, hogy vagdostam magam, látta már a hegeket, bár nem akartam, hogy észrevegye, de semmit nem reagált. Csak önerőből próbálok ebből kimászni néhány barátom segítségével. 2 hónapja nem vagdosom magam, de nem mult el, sokszor alig birom ki, függő lettem, de ez bonyolult. Hallotta már, hogy sírok, a suliból is mondtak neki, hogy nem vagyok jol. Lehet aggódik ertem de én semmit nem erzekelek ebből bar nem s érdekel már. Mindenesetre nem áll mellettem. El szeretnék menni pszichológushoz, mert bar igyekszem, es sokat javultam nem tudom ezt egyedül végigcsinálni.. Vidéken lakok a közelben nincs kórház, maximum olyan ami nevetséges allapotba van es oda be nem teszem a lábam. Jelenleg nincs diakmunkam, igy fizetni nem tudok ezert.

2016. jan. 26. 00:14
 1/7 anonim ***** válasza:
iskolapszichológus? sztem annak kellene lennie minden iskolához tartozva mint pl védőnőnek
2016. jan. 26. 00:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Engem még anno háziorvos irányított pszichológushoz. Oda el tudsz menni egyedül és kérni a segítségét. Ha nagyon kedves a háziorvosod akkor elmondhatod neki a családi helyzetedet is, így jobban megért, és segíteni fog rajtad. (Remélhetőleg)

Iskolapszichológus is jó megoldás, amit az előző mond, ha van nálatok ilyen.

2016. jan. 26. 01:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Iskolapszichológus sajnos nincs. A házoiorvosom nagyon rendes, de mégis, hogy állítanék oda hozzá? Valószínűleg tudna mondani jó pszichológust, de sajnos nagyon drágák, nem tudom megfizetni.
2016. jan. 26. 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Van állami pszichológus is (második voltam) én is oda mentem
2016. jan. 26. 19:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Iskolapszichológusnak nem kéne mindenhol lennie? Azt tudom hogy sokszor egy pszichológus több iskolával is foglalkozik, de én úgy tudom ez kötelező.

Ha biztosan nincs iskolapszichológus, akkor egyszerűen szólj a háziorvosodnak. Mondd el miért van rá szükséged, és azt is hogy nem tudsz fizetni. Ha van lehetőség ingyen pszichológushoz járni, akkor ő tudni fogja mit kell tenned.

Addig is maradj erős, és ne ess vissza. Ha két hónapot kibírtál, kibírsz négyet is. Ha négyet kibírsz...

18/f

2016. jan. 26. 20:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs a sulidba iskolapszichológus, felkeresheted a legközelebbi iskolában lévőt.

Csak sajnos nem tudom kivel kéne ehez beszélned.

2016. jan. 26. 21:50
 7/7 anonim válasza:
Beszélges barátaiddal, akik közel állnak hozzád, mond el nekik akik diszkréten tudnák kezelni az ügyedet. Vagy akit méltónak találsz, ha szeretnél beszélgetni küldj üzenetet (ismerős helyzet régebről). 18F
2016. febr. 24. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!