Ilyenkor mit lehet tenni?
Sziasztok.
Hetedikes lány vagyok, és meg kell mondanom, mostanában eléggé megváltozott sok dolog az osztályban. Van egy fiú, aki roma, ezzel nem is lenne gond, mert jó jegyei vannak, de a viselkedése idegesítő. Szünetekben odapofátlankodik hozzánk, lányokhoz, és elkezd beleszólogatni a dolgainkba, először csak enyhén, és amikor megkérnénk, hogy menjen el, akkor mindenfélét a fejünkhöz vág, hogy "Jaj, bocsánat", persze ironikus hangnemben.
Az meg egy külön téma, hogy szó szerint, bármiféle gátlás nélkül, folyamatosan odaszólogat egy lány osztálytársamnak, aki igazából nem a barátnőm, de rossz nézni, ahogy a fiú disznónak szólítja, kövérnek, bálnának stb. (igen, a lány túlsúlyos, de kedves, és nem értem, annak a fiúnak mi baja van vele). Megköszönni semmit se tud, hogyha nem csinálja meg a házit, rögtön jön (főleg hozzám), hogy lemásolja, és ha elküldöm, akkor még neki áll feljebb, hogy én bezzeg sose segítek neki (segítettem, egy darabig, de úgy gondolom, aki így viselkedik, annak nem fogok), rám nem lehet számítani (mintha őrá lehetne).
Értitek, nem azzal van bajunk, hogy más a bőrének a színe, hanem hogy így viselkedik. Osztályfőnöknek szóltunk már, az fent említett lány már volt is a fiúval együtt az igazgatóiban (nem tudjuk pontosan, miről volt szó, mert nem mondtak semmit), de már kezdünk idegileg kikészülni tőle.
Ma is kölcsönkért tőlem egy földrajzi vaktérképet, mert nem volt itt órán, odaadtam neki, hogy hadd fénymásolja le, nem akartam megint balhézni vele, biztos megint lehordott volna, hogy ő bezzeg ideadta volna nekem (ami valahogy még sose történt meg). Semmi önérzet vagy lelkiismeretfurdalás nincsen benne, vagy nem mutatja ki, de hogy sose kért bocsánatot senkitől, az biztos. Valószínű, hogy ebben valamilyen módon mi is hibásak vagyunk, és szeretnénk megoldani a helyzetet (osztályfőnök nem akar segíteni..).
Lehet, hogy azt hiszi, azért nem bírjuk, mert roma? Most mit csináljunk? Beszéljünk a szüleinkkel? Az ő szüleit egyáltalán nem ismerjük, messze laknak, valószínű nem tudnánk velük beszélni.
14L
Ebben a korban ugyanez volt nálunk is. Van akin csak az idő tud segíteni, bár a többségen az sem.
Állj ki magadért és mondd meg neki, hogy oldja meg a saját házifeladatát, mondd meg neki, hogy mástól kérjen atlaszt, de akkor ügyelj, hogy a jövőben te se fordulj hozzá segítségért.
#2 bocsánat, nem láttam a válaszod.
Én nem szoktam segítségért fordulni bárkihez, csak azokhoz, akikben meg is bízom, és én szintén segítenék nekik.
Egyik szünetben elé kell állni testületileg az egész (!) osztály, és meg kell mondani neki, hogyha nem vesz vissza a pofájából meg a viselkedéséből ,akkor pokollá fogjátok tenni az utolsó évét! (Nem azért mert roma, vagy szemüveges vagy kövér vagy akármi, hanem mert egy tetű és a tetveket el szokás taposni.)
Egységesen kell kiállni, de nem támadólag, mondjátok meg, hogy a régi/tavalyi Janit jobban kedveltük, aki nem szólogat be, meg nem csúfolódik, nem kunyerálja el pofátlanul a cuccost stb. Mondjátok el, hogy szívesen barátkoztok vele, ha megpróbálja moderálni magát, tudatosítsátok, hogy nem kitúrni akarjátok mindenáron, hanem visszakapni a régi jófej-normális srácot. Ha ez nem működik, akkor viszont szét kell szívatni, nem pedig megtűrni a kreténségeit!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!