Ilyenkor mit lehet tenni?
A mai nyelvtanórán a tanárnő felírta a táblára, hogy "AKKUMLÁTOR", ekkor páran, főleg a fiúk természetesen velem együtt kicsit felnevettünk, amit a tanár is meghallott.
Megkérdezte mi a vihogás tárgya, én pedig mondtam neki, hogy rosszul tetszett felírni a szót.
Ő pedig erre azt mondta, hogy ha hülyék is vagyunk legalább nem adnánk más tudomására a tudatlanságunk, vagy valami ilyesmit mondott. Erre az osztály másik fele is mondta neki, hogy tényleg rosszul van felírva, erre Ő azt mondta, hogy a következő nyelvtanórára, fel kell készülünk valami olyan anyagból, hogy "Máshogy ejtjük, mint ahogyan írjuk", ezt Ő számon fogja kérni.
Óra végén odamentünk elnézést kérni, akik nevettek rajta, azt mondta, hogy máskor szaktanári figyelmeztetést fog adni.
Hogyan engeszteljük ki a tanárt? Esetleg valóban 2 írásmódja van a szónak, vagy lehet neki volt hibásan leírva.
Valóban akkumulátor.
Én kifénymásolnám a Helyesírási szótár vonatkozó oldalát, és óra előtt az asztalára tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!