A lányom mindig kiteszi a melleit?
15 éves lányom eléggé nagy cicikkel rendelkezik, az osztálytársaihoz viszonyítva.
De van egy problémám vele :folyton "kiteszi" vagy felnyomja..
És engem ez zavar, szóltam neki, hogy egy kicsit figyeljen oda az öltözködésére, de semmi
Az élettársamat is zavarja, a nevelőapját. Ő szólt nekem. És tényleg zavarba ejtő lehet.
Hogy mondjam el neki, hogy meg is értse??
Ilyen gondolkodásmóddal úgy érzem, te egy férfi vagy. Nők nem gondolkodnak így. Belinkelek neked egy oldalt, amit tanulmányozhatnál. Kár, hogy a magyar nyelvben nincs erre külön fogalom, mert kéne, hogy legyen. Amit te csinálsz, arra van egy angol fogalom, 'victim blaming'.
Azért belinkeltem neked a definíciót, bár kételkedek az intelligencia szintedben. Nem hiszem, hogy meg fogod érteni, még ha el is olvasod.
És az, hogy én milyen voltam kamaszként, annak semmi köze ehhez. Tudod az erőszak nem a testi vonzalomról, hanem a dominanciáról, a megszégyenítésről szól. Ezért is van az, hogy olyanokat is megerőszakolnak, akik nem kihívó ruhában vannak. A ruháknak és a szexuális vonzalomnak semmi köze az erőszakhoz.
Sexual assault victims experience stigmatization based on rape myths.[18] A female rape victim is especially stigmatized in patrilineal cultures with strong customs and taboos regarding sex and sexuality. For example, a society may view a female rape victim (especially one who was previously a virgin) as "damaged". Victims in these cultures may suffer isolation, physical and psychological abuse, slut-shaming, public humiliation rituals, be disowned by friends and family, be prohibited from marrying, be divorced if already married, or even be killed.[19] However, even in many developed countries, including some sectors of United States Society, misogyny remains culturally ingrained.[20][21][22]
One example of a sexism-based allegation against female victims of sexual assault is that wearing provocative clothing stimulates sexual aggression in men who believe that women wearing body-revealing clothes are actively trying to seduce a sexual partner. Such accusations against victims stem from the assumption that sexually revealing clothing conveys consent for sexual actions, irrespective of willful verbal consent. Research has yet to prove that attire is a significant causal factor in determining who is assaulted.[23][24]
tessék, még ki is kerestem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!