Anyukák/apukák! Ti mit tennétek a helyemben? Tiltanátok vagy engednétek?
A fiam most 15 éves,8.osztályos
Jó tanuló,gimnáziumba fog járni az új tanévtől
Ma viszont nagyon meglepődtünk a férjemmel ugyanis hazahozott egy lányt
Ezzel még nincs is semmi baj de kislánnyal vannak gondok
Mesélt magáról,nem is a családjával él,szakiskolába jár és látszik a beszédéből hogy nem túl okos kislány
Egyszóval nagyon úgy érezzük hogy nem való a fiunkhoz. Ti mit tennétek a helyünkbe? Eltiltanátok a lánytól? De lehet akkor még rosszabb lenne : ( Vagy engednétek a kapcsolatot?
Nagyon rossz érzésünk van ezzel kapcsolatban..a kislány 16 éves
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Próbálnék nyitottan elbeszélgetni a fiammal, megkérdezném tőle, mit tetszik neki a lányban, meséljen róla, a kapcsolatukról, stb.
Egyébként meg nem biztos, hogy buta a lány, talán csak félszeg volt előttetek, meg volt ijedve, hogy rossz benyomást kelt. Íme, össze is jött neki.
Tiltani nincs értelme, annál "izgalmasabb" lesz számára, már csak az életkori sajátosságok miatt is (a kamaszok "kötelező" jelleggel lázadnak a szülői értékrend ellen).
Amúgy mindenkinek joga van megfutni a saját köreit, tanulni a saját hibáiból.
15 évesen én sem tudtam még, hogy milyen partner illene hozzám, több kapcsolat után tanultam meg, hogy mit érdemes keresni a másikban és mit nem.
Kamaszkorban jellemzően két dolog fontos: nézzen ki jól és tanúsítson érdeklődést irántam.
A többit meg pont a kapcsolatok révén tanuljuk meg, vagy azért, mert hiányzik, vagy azért, mert megvan a másikban és megtanuljuk értékelni.
Szóval 15 évesen még abszolút normális a kísérletezgetés. Ha 20 év múlva is ugyanígy választ, akkor kezdj el aggódni. Most még bőven ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!