Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák/apukák! Ti mit tennéte...

Anyukák/apukák! Ti mit tennétek a helyemben? Tiltanátok vagy engednétek?

Figyelt kérdés

A fiam most 15 éves,8.osztályos

Jó tanuló,gimnáziumba fog járni az új tanévtől

Ma viszont nagyon meglepődtünk a férjemmel ugyanis hazahozott egy lányt

Ezzel még nincs is semmi baj de kislánnyal vannak gondok

Mesélt magáról,nem is a családjával él,szakiskolába jár és látszik a beszédéből hogy nem túl okos kislány

Egyszóval nagyon úgy érezzük hogy nem való a fiunkhoz. Ti mit tennétek a helyünkbe? Eltiltanátok a lánytól? De lehet akkor még rosszabb lenne : ( Vagy engednétek a kapcsolatot?

Nagyon rossz érzésünk van ezzel kapcsolatban..a kislány 16 éves

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2016. márc. 16. 20:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
48%
hogyan lehet 15 éves a fiad és még csak 8.-os? az, hogy szakiskolába jár nem egyenlő azzal, hogy buta. ha tiltjátok akkor csak eltitkolja előletek, amikor találkoznak.
2016. márc. 16. 20:49
 2/18 anonim ***** válasza:
93%

tini szerelem

majd lecseng

2016. márc. 16. 20:51
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Engedd, lehet hogy ideges volt, ezért nem tudott túl jó benyomást kelteni... ha a fiadnak sem fog tetszeni, hogy a lány "butuskabb" akkor majd ő ott hagyja. Előbb-utobb kiüt egy kapcsolatban ha a felek nem pendülnek egyhuron.
2016. márc. 16. 21:09
 4/18 anonim ***** válasza:
98%

Próbálnék nyitottan elbeszélgetni a fiammal, megkérdezném tőle, mit tetszik neki a lányban, meséljen róla, a kapcsolatukról, stb.

Egyébként meg nem biztos, hogy buta a lány, talán csak félszeg volt előttetek, meg volt ijedve, hogy rossz benyomást kelt. Íme, össze is jött neki.

2016. márc. 16. 21:13
 5/18 anonim ***** válasza:
97%
Nem szólnék bele. Sok ember élete ment már emiatt tönkre.
2016. márc. 16. 22:07
 6/18 anonim ***** válasza:
97%
Képes lennêl az első tiniszerelmet tiltani, csak mert első találkozásra neked nem szimpi a lány. Ne már! ;)
2016. márc. 16. 23:32
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem tök mindegy mennyire okos vagy buta? Úgyse ez lesz a felesége. Addig lesz még egy tucat másik lány. A lényeg, hogy most érezzék jól magukat. Feleségnek/anyának valót majd talál magának később. Ha jót akartok neki, akkor inkább a fogamzásgátlásról beszélgessetek el vele, mert ez nem csak a lány felelőssége, hanem ugyan úgy a fiú felelőssége is! Mindig legyen nála gumi, a lány meg legjobb, ha elkezd tablettát szedni.
2016. márc. 17. 06:29
 8/18 anonim ***** válasza:
93%
Nem ő lesz élete párja, a tiltás tuti rossz megoldás, magának kell megtapasztalni a hibákat is. Csak hívjátok fel a figyelmét ezredszerre is a biztonságos szexre. Utólag hálás vagyok a szüleimnek, hogy akármilyen gyökér arccal is jártam, mindig mellettem álltak, nem mondták előre, hogy ne ilyennel kezdjek.
2016. márc. 17. 07:06
 9/18 anonim ***** válasza:
96%

Tiltani nincs értelme, annál "izgalmasabb" lesz számára, már csak az életkori sajátosságok miatt is (a kamaszok "kötelező" jelleggel lázadnak a szülői értékrend ellen).

Amúgy mindenkinek joga van megfutni a saját köreit, tanulni a saját hibáiból.

15 évesen én sem tudtam még, hogy milyen partner illene hozzám, több kapcsolat után tanultam meg, hogy mit érdemes keresni a másikban és mit nem.

Kamaszkorban jellemzően két dolog fontos: nézzen ki jól és tanúsítson érdeklődést irántam.

A többit meg pont a kapcsolatok révén tanuljuk meg, vagy azért, mert hiányzik, vagy azért, mert megvan a másikban és megtanuljuk értékelni.

Szóval 15 évesen még abszolút normális a kísérletezgetés. Ha 20 év múlva is ugyanígy választ, akkor kezdj el aggódni. Most még bőven ráér.

2016. márc. 17. 12:46
 10/18 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként abba is gondolj bele kérdező, hogy a szülő hiába akarja a legjobbat a gyerekének, nem biztos, hogy ő is ugyanúgy éli meg azt a kérdést, hogy ki illik hozzá. Nem ismeritek a lányt, egyszer találkoztatok vele, simán lehet, hogy egyébként van benne valami, ami kifejezetten jót tesz a fiatoknak. Nem fog attól elbutulni, ha ezzel a lánnyal van, még az is lehet, hogy a lányra pozitív hatással lesz.
2016. márc. 17. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!