12-18 évesek, ti mit visztek enni a suliba? Hogy néz ki az étrendetek egy nap?
Reggelire egy kis salátás tál chocapic-ot eszem. Utána fél 12-kor a menzán ebédelek, ez általában nem sok, mert vagy a leves, vagy a főétel (vagy akár mindkettő) nem finom. Ezután otthon 16 órakor megeszem a szendvicsem. Majd fél 7 körül itthon vacsorázom meleget, azt már bőségesen.
18/F
Szia :)
17 éves vagyok, a szüleim az egeszséges táplálkozás hívei, így nyilván engem is ebben a szellemben neveltek. Én mindemellett nem eszek disznóhúst egyáltalán, leginkább a mediterrán ízeket szeretem, sok halat, gyümölcsöt, tésztát, stb. eszem. Az anyukám és az öcsém gluténérzékenyek,így mindem ami itthon van, gluténmentes. Iskolába mindig viszek teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicset, általában hal, saláta, sajt van benne. Néha kekszet is viszek, meg almát, ha van saját termés. Reggelire mimdog natúr joghurtot eszem müzlivel, kakaót iszom mellé.Ebédre mindig valami főtt kaját eszek itthon, általában valamilyen csirke vagy pulyka rizzsel, mártással. Uzsonnára néha eszem péksütit, de inkább a sós rágcsa a jellemző. Vacsorára rendszerint melegszendvicset szoktam magamnak készíteni. Nekem a chips és az oreo keksz a guilty pleasure, igyekszem csak heti max 1x enni belőlük. 170 cm vagyok, 60 kg, homokóra alkatom van, mindennap edzek (versenyszerűen tàncolok), így igyekszem figyelni a táplálkozásra :)
Én ritka egészségtelenül étkezem, sűrűn előforduló jelenség nálam az, hogy napokig koplalok, utána meg napokig zabálok...
Suliba én mondjuk soha nem viszek semmit, nem igénylem a kaját, simán kibírom, ameddig hazaérek. Éppen ma gondoltam arra, hogy kivételesen vehetnék ma magamnak valami tízórait, de aztán rágondoltam a büfé kínálatára, és teljesen elment tőle a kedvem... Meg nem is voltam igazán éhes. Igazából rohadt sokáig kibírom evés nélkül (éhségérzet nélkül), gondolom ez annak köszönhető, hogy anno sokat éheztettem magam..
Egyébként az étrendem is elég ingadozó, de egy átlagos napom általában így néz ki:
-reggelire egy kávé vagy kakaó
-tízórai semmi
-valami ebéd itthon
-uzsonnára semmi vagy valami kisebb nasi (pl. kinder tejszelet, joghurt, ha épp olyanom van, akkor egy sor csoki vagy valami gyümölcs)
-vacsira vagy semmi, vagy kávé/kakaó/tea, ha nagyon éhes vagyok, akkor esetleg valami saláta
pizza ,cigi nèha valami kifli
15f
én 20 vagyok, szóval bocsi,hogyha kilógok a sorból. de mivel suliba járok(egyetem) szerintem releváns az én válaszom is.
az esetek nagy részében itthon reggelizek. ez általában valamilyen szendvics szokott lenni. de ha több időm van akkor csinálok pl rántottát vagy főtt tojást, mellé halkonzervet+piritóst.
suliba , hogyha hamar végzek(13-14 körül) akkor nem viszek semmi kaját. de hogyha később végzek(van , hogy 19-20kor) akkor nyilván viszek kaját. szendvicset vagy péksütit. ezenfelül gyümölcsöt viszek, hogyha van itthon. esetleg joghurtot. vagy kekszet csomagolok ki kisebb zacsiba és azt viszem el.
de hogyha van lyukas órám napközben, akkor el szoktam menni a piacra és ott veszek valamilyen gyümölcsöt meg pékárut. azért piac, mert ott olcsóbban ki lehet fogni, mint a hiperekben.
innivalónak vizet szoktam, de van, hogy teát.(gyógyteákat szeretem)
viszont amikor középiskolás voltam, akkor hamarabb indultam a suliba itthonról. akkor sosem reggeliztem itthon, hanem a suliba vittem szendvicset és ott ettem meg.
de így összehasonlítva a mostani életmódommal, szerintem sokkal jobb, hogyha otthon reggelizek. csak középiskolásként mindig olyan fáradt voltam reggelente, örültem annak a 10-20perc plusz alvásnak a reggeli helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!