Szülők! Ti vennétek ilyen telefont a gyereketeknek?
A lányom 13 éves és szeretne egy Sony xperia Z5 compactot. Eddig a telefont saját maga vette meg, de az osztálytársainál nem így van... Én támogatom is, de félek, hogy ezután mindenből a legújabb, legdrágább kéne neki és mi ezt nem tudnánk finanszírozni és nem is akarjuk a férjemmel, hogy el legyen kényeztetve. Ő azt mondja, hogy ez minőségi és 2-3 évig is használná. Bízom benne, nem rossz gyerek, jó tanuló; eddig minden évben kitűnő volt. De mint minden mai gyerek ő is sokat nyomkodja a telefonját. A telefonja már tényleg rossz (ki/bekapcsol, felforrósodik és több napig nem lehet használni).
Ti hogy vagytok vele? Hány évente vesztek neki (ha ti veszitek)? Mennyiért?
Előre is köszönöm!
A lányomat nem közösítették még ki, vannak barátnői akivel minden hétköznap beszélgetnek, sétálgatnak házit írnak.
A telefont, ha csak 2-3 évente kell venni akkor még ki tudnánk fizetni.
A lányom azért szeretné ezt a telefont, mert imád fotózni, és hát még sem hordhat mindig magával egy fényképezőt :)
A válaszokat nagyon, nagyon köszönöm.
17/L vagyok, kb 3 évente kapok, félig saját pénzből, félig szülőkéből. Általában semmire sem kérek külön ajándékot, mondván, hogy majd ha valami nagyobba akarok beruházni, akkor azt támogassák, de így is max 80 ezres kategóriában gondolkodhatok, szóval 1,5 éve várom, hogy a kedvenc funkcióim leereszkedjenek ebbe az árkategóriába. :D
Amúgy 120 ezerért az életbe nem vennék Z5 Compact-ot, főleg, hogy mivel relatív pici telefon, ezért lehet, hogy kicsivel később már nagyot akarna, ha a többieknek is olyan lenne.
Nem én vagyok a kény, de én is iskolában dolgozok osztályfőnökként látom, hogy a gyereknél milyen telefon vásárlási szokások vannak.
Amúgy ő is a szülinapi pénzét +30 ezer forintot befizet, te hát nekünk is már csak 80 ezer körül lenne. Nem hiszem, hogy nagyobb telefon kéne neki, mert nagyon alacsony és a keze is nagyon kicsi :)
5.
Mert szerinted milyen időközönként kell cserélni egy telefont? :D
Kérdező:
Attól, mert pici a lányod es a keze is, az nem jelenti azt, hogy nem akarna nagyobbat :D
En is pici vagyok, viszonylag pici kézzel, de megis elfogadnek egy nagyobb telefont a mostaninál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!