Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti vennétek ilyen...

Szülők! Ti vennétek ilyen telefont a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

A lányom 13 éves és szeretne egy Sony xperia Z5 compactot. Eddig a telefont saját maga vette meg, de az osztálytársainál nem így van... Én támogatom is, de félek, hogy ezután mindenből a legújabb, legdrágább kéne neki és mi ezt nem tudnánk finanszírozni és nem is akarjuk a férjemmel, hogy el legyen kényeztetve. Ő azt mondja, hogy ez minőségi és 2-3 évig is használná. Bízom benne, nem rossz gyerek, jó tanuló; eddig minden évben kitűnő volt. De mint minden mai gyerek ő is sokat nyomkodja a telefonját. A telefonja már tényleg rossz (ki/bekapcsol, felforrósodik és több napig nem lehet használni).

Ti hogy vagytok vele? Hány évente vesztek neki (ha ti veszitek)? Mennyiért?

Előre is köszönöm!

2016. febr. 27. 13:12
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ! Mi a XVII. kerületben lakunk még nem is a belvárosban, de még itt is meindenki dúsgazdag...
2016. febr. 27. 18:03
 12/37 anonim ***** válasza:
39%

A gyerekemtől függne. Az általad leírt gyereknek igen.

Én is épp 13 voltam, amikor először kaptam komolyabb értékű telefont, (110e ft volt, de csak úgy viszonyításképpen hozzá tenném, hogy anno az volt a 2. legdrágább telefon az egész Media Marktban) 3 évig használtam, és végig nagyon vigyáztam rá, egyszer sem ejtettem le, még ma is tökéletes állapotban van, és használható is, pedig azóta eltelt még jó pár év.

2016. febr. 27. 20:00
 13/37 anonim ***** válasza:
36%
13 éves lányom is van. Biztos, hogy nem vennék neki! Méregdrága.
2016. febr. 27. 21:02
 14/37 anonim ***** válasza:
68%

"A telefonokhoz egyáltalán nem értek, így a konkrét márkához nem tudok hozzászólni, azt se tudom mennyibe kerül. Általánosságban mondom, hogy ha megtehetitek vedd meg neki azokat a dolgokat, amiket a ti környezetetekben a többi hasonló korú általában megkap. Ebben kérdésben legkevésbé lényeges az, hogy ki tudja-e használni. Ezt nem lehet annyival elintézni, hogy nem kell barátkozni olyanokkal, akik egy telefon miatt kiközösítik. Annak a kislánynak ebbe a környezetbe kell beilleszkedni, ha a szülei úgy döntöttek, hogy ott élnek és oda jár iskolába.

"

Ennek nagyon igaza van. 2016-ban jussunk már el oda, legyünk már annyira realisták, hogy nem elvek, hanem érdekek mentén gondolkodunk. Sokkal könnyebb élete lesz ha beilleszkedik, és ha ez kell ehhez, akkor ez kell.

2016. febr. 27. 22:39
 15/37 anonim ***** válasza:
69%

"Én jó egy éve vettem magamnak, [...] 24.000 Ft körüli értékben egy Samsung okos telefont. Tudok vele telefonálni, üzenetet írni, játszani, zenét hallgatni, fényképezni és internetezni. Tökéletes rá. És ettől több vagy jobb egy 13 éves gyereknek sem kell. "

Az 1 dolog, hogy ugyanúgy lehet mindenre használni,

DE!

Baratnomnek is kb ilyen értékben volt Samsung telefonja, nekem drágább telefonom van.

Es lattam, hogy mennyivel gyorsabb az enyém, míg mondjuk az o telefonján megnéztem 2 kepet, o az enyemen kb 10-t, azert nert az öve neha lefagyott, nem lehetett lapozni a képeknél, stb....

A fenykeprol mar nem is beszélve. Messengeren szokott kepet küldeni ,igaz, a messenger picit ront a kép minőségen, de neha alig tudtam kivenni, hogy mi az, amit küldött teljesen pixeles volt az egész.

Amit en küldtem neki messengeren az meg nem.

Szóval lehet, hogy ugyanazokat a dolgokat lehet csinalni egy olcsóbb telefonon, csak nem mindegy, hog hogyan, milyen minőségben.

Ha megtehetitek, akkor vegyetek meg neki.

De kozoljetek, hogy attól, mert ezt a telefont most megkapja, az nem jelenti azt, hogy ezentúl bármilyen drága dolgot meg fog kapni.

Es tenyleg vigyázzon ra, mert 2 éven belül nem kap újat ( ha csak nem önhibáján kivul megy tönkre, de Altalaban 2 év garancia amugy is van )

Es nézzetek meg, hátha Van ra uvegfolia, ha találtok, akkor érdemes venni, igy ha esetleg leejtene, akkor a fólia törik össze, nem a képernyő.

2016. febr. 28. 10:22
 16/37 anonim ***** válasza:
38%

"Az 1 dolog, hogy ugyanúgy lehet mindenre használni,

DE!

Baratnomnek is kb ilyen értékben volt Samsung telefonja, nekem drágább telefonom van.

Es lattam, hogy mennyivel gyorsabb az enyém, míg mondjuk az o telefonján megnéztem "

Ez enyémmel semmi gond. És csak 24.000 Ft körül volt.:)

2016. febr. 28. 10:50
 17/37 anonim ***** válasza:
0%
az a baj a mai kamaszokkal, hogy azt hiszik minden jár nekik. nem vennék 13 éves gyereknek ilyen drága telefont, főleg úgy, hogy mint írtad, nincs olyan anyagi keretetek, ami megengedné a 100 ezer feletti telefont. Szerintem felesleges is. ha annyira azt akarja, akkor spóroljon rá. Én csak abból indulok ki, hogy az ilyen idős gyerekek még hebrencsek, könnyebben leejtik, menőznek vele, ami jó táptalaj a lopásnak. Gondolom nektek se esne jól, ha egy átlag fizetésbe került telefont lopnának el.
2016. febr. 28. 15:06
 18/37 anonim ***** válasza:
6%
Kinek mi a drága.. Én megvenném neki ha ez kéne. Az én 15 éves fiamnak egy 300 ezres mobilja van, és amég megbecsüli és értékeli addig máskor is kaphat.
2016. febr. 28. 16:33
 19/37 anonim ***** válasza:
75%
38%-os, te hol kamaszként, hol szülőként írsz, el kéne döntened minek érzed magad:-D
2016. febr. 28. 16:41
 20/37 anonim ***** válasza:
Kedves #19 es tagnapelòtt még 45%os voltam, de betévedtem a Politika rovatba...
2016. febr. 28. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!