Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg normális 14-15 évesen...

Tényleg normális 14-15 évesen sörözni, cigizni, stb?

Figyelt kérdés
Haverom mondja, hogy ő sörözik, szombatonként leissza magát, olyankor szédül, rosszul van, de 1-2 üveg sört bármikor lenyel. Ez normális? Itt az oldalon is gyakran azt írják, hogy igen, de én pl. kólát se ihatok, csak ünnepekkor.

2016. febr. 14. 11:45
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
14/F
2016. febr. 14. 11:46
 2/19 anonim válasza:
45%
Minden kamasz iszik. Mértékkel normális, a sárga földig nem az. Persze én is ittam már le magam K.O-ra, de azóta se mert rossz. A sör belefér.
2016. febr. 14. 11:48
 3/19 A kérdező kommentje:
ja és azt mondja, hogy csak akkor iszik meg cigizk, ha kínálják, nemrég vett ecigit, én is ki szeretném próbálni, de félek a következményektől, ismerve a szüleimet, akik nem engednek ki sötétedés után, pl.
2016. febr. 14. 11:48
 4/19 anonim válasza:
64%
Minden hülyeséget ki kell próbálni. E-cigit olyanok használnak, akik le akarnak szokni a normál cigiről. Vagy akik csak azért cigiznek mert füstölni szeretnek ,ezt egy nikotin mentes löttyös e-cigi pótolja, és nem büdös, szobába is lehet csinálni. Semmi baj vele.
2016. febr. 14. 11:51
 5/19 anonim ***** válasza:
24%
A szüleid ok nélkül tiltanak neked teljesen természetes dolgokat.
2016. febr. 14. 11:53
 6/19 anonim ***** válasza:
79%

Nekem van olyan haverom aki 12 éves kora óta sörözik, és ez nem vicc. Persze cigizik is, a szülei meg csak röhögnek hogy milyen laza a kisfiuk.

Én is kipróbálnám egyszer a cigit, de félek, mert a szüleim nagyon szigorúak, nálunk nadrágszíj meg pálca a büntetés mindenért.

16 F

2016. febr. 14. 11:54
 7/19 anonim ***** válasza:
73%
A cigit fölösleges kipróbálni, mert káros és csak divatból szívják. A legtöbb aki kipróbálja és nem azért mert menőzni akar, az rájön, hogy szar. Viszont az ivás mértékkel az normális ilyen korban ,az mehet.
2016. febr. 14. 12:05
 8/19 anonim ***** válasza:
70%

Dehogy normális.

Az, hogy ennyi idősen valaki kipróbálja a cigit, vagy kipróbálta már, hogy milyen az alkohol, azt szerintem sokan kipróbálták, kipróbáltuk mi is annak idején is.

De 14-15 évesen cigizni és alkoholizálni nem normális dolog! Tehát aki nem csak alkalmakkor, hanem rendszeresen.

De hát ott már a szülő is elrontotta valahol...

2016. febr. 14. 12:10
 9/19 anonim ***** válasza:
52%
szerintem nem normális, bár a mostani kamaszok többsége sem az, tisztelet a kevés kivételnek. Jó, néha egy kis sör, bor belefér, alkalmanként egy pohárral,v esetleg egy feles tömény, de több fölösleges.
2016. febr. 14. 12:11
 10/19 anonim ***** válasza:
51%

Kérdés, hogy igaz-e, vagy csak fel akar vágni a haver.

Egyébként szerintem nem normális. Az még oké, ha belekortyol 1-2 kortyot a sörbe, borba, de üvegszámra?! Bakker, a 14-15 éves még bőven fejlődésben lévő szervezet, hülye, aki ilyen idősen ki akarja nyírni az agysejtjeit. (Hangsúlyozom, nem a kis mennyiséggel van bajom.)

A cigizés meg úgy, ahogy van, baromság. Káros, büdös. És persze tárasságtól is függ, de attól is lehetsz menő, ha nem fogadod el, ha kínálnak. Nekem pl. gimiben pont az egyik kissé züllött osztálytársnőm mondta, hogy úgy bírja és tiszteli bennem, hogy tudok nemet mondani.

2016. febr. 14. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!