Ti engednétek, hogy a 13 éves lányotok új telót vegyen ha félévkor 4,9-ről 4,6-ra rontott?
"Sosem az lesz sikeres az életben, aki mindenből ötös.
Ha matek, fizika, idegen nyelvek ötös, a többi le van sz*rva."
Bahahaha... én is ezt gondoltam egy darabig... aztán kiderült, hogy volt általános iskolás osztálytársam, aki tényleg mindig mindenből ötöst kapott. Olyan szinten, hogy amikor először négyest kapott valami dolgozatára hatodik-hetedikben szinte egy lázadó punknak tűnt a szememben. Na, ő kb. egy tucat országban járt már egyetem mellett, kutatónak készült (gondolom), legalábbis nagyon úgy nézett ki. De tényleg, Angliától kezdve, Finnországon át Kazahsztánig mindenhol volt. Szerintem a büdös életbe nem lesz gondja a megélhetésre.
Az ilyen emberek, akik "matek, fizika + random tárgy legyen ötös, a többi le van sz..rva" felfogású emberek meg el sem jutottak egyetemig vagy kibuktak a fenébe, aztán csinálják a kis szar melójukat havi 80 nettóért.
" Miért kell egy gyereknek új telefon? A régin nem tud telefonálni? Elromlott? Elveszítette? Ha nincs neki, akkor vegyen, függetlenül attól, milyen volt a bizonyítványa, de ha van, akkor meg kellene tanítani az ésszerű költekezésre."
Oké, hogy nem kell ész nélkül legdrágább telefont megvenni egy gyereknek, de ha eddig nem vetted volna észre, az utóbbi 5-6, de inkább több évben átalakult a telefonpiac. Ma már csak névileg telefon az, ami mindenki zsebében lapul, az elsősorban egy mini számítógép és csak úgy mellékesen amúgy lehet rajta telefonálni is. Azt meg azért beláthatjuk, hogy el tud avulni jelentősen pár év alatt egy telefon. Egy laptopot/PC-t sem csak addig használok, amíg be tud kapcsolni és működik, mert akkor még mindig egy Win 95-öt püfölnék.
üdv!
részlegesen vág a témába: 16 éves lány unokahúgom akar most venni egy 170.000 Ft-os telefont... Az előzőt - egy Samsung S4-es telefont, mely 130.000 volt elhagyta úgy 1 éve. (Betette az iskolapadba, és mire visszament érte, már nem volt ott).
70.000 Ft spórolt pénze van, a többit "összekoldulná" a családból (szülők, nagyszülők)
Mindenféle meggyőzéssel, érvvel próbálkoztam, hogy lebeszéljem róla, de csak ezt akarja. Sajnos szerintem menőzni akar vele (Samsung S6 edge).
Az anyuka nem elég határozott, hogy jobb belátásra bírja őt. Tanulmányi átlaga valahol 3-as és 4-es között van amúgy - ez mondujk szerintem sem mérvadó abban, hogy miylen telefont kapjon. Én meg nem akarok annyira beleszólni az ő családi életükbe, de eleve nem tartom helyesnek, hogy ilyen drága telóval szaladgáljon - még akkor sem, ha egyébként vigyázna rá. Szerintem míg saját magának nem keresi meg rá a pénzt, addig legyen már elég egy közepes mobil. Én pl. az egy éves 70.000-es telefonommal programozóként mindent meg tudok oldani, nem érzem, hogy drágább teló kéne.
Nincs rálátásom, de ebben az életkorban milyen telefonokkal rohangálnak a fiatalok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!