Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők ti mit tennétek, ha...

Szülők ti mit tennétek, ha fiatok ezzel állna elő?

Figyelt kérdés

Gyermekem most 9. osztályos gimnáziumban. Kitalálta, hogy ő Amerikába szeretne menni tanulni majd egyetemre, de sajnos az túl drága. (Még ösztöndíjjal is) Amikor ezt elmondtuk neki, kicsit elkeseredett, majd 2 nap múlva előállt azzal, hogy ő elkezd youtube-on videózni, és majd abból amit összeszed kimegy amerikába. Angolul szeretne majd videózni, mivel alapból nagyon szereti azt a nyelvet, és hogy szerinte a külföldi videósok, akik napi 1-2 videót feltöltenek, azok megélnek belőle, és sokat keresnek. Meg ismer olyan videóst, aki két év alatt több millió "követőre" tett szert, és abból él.

A párom és én erre nem tudtunk mit reagálni. Annyit hallottunk, hogy a mai magyar "videósok" nem élnek meg belőle, legalábbis nem Magyarországon.

Szerintetek? Támogatni kellene? Vagy hogyan álljunk ehhez az egészhez hozzá?

2016. jan. 27. 17:08
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Ha az én fiam lenne, mindenképpen támogatnám. Okos, talpraesett srácnak tűnik, aki nem ökörségeken gondolkozik, kitűzött maga elé egy célt, és mindent megtesz, hogy megvalósítsa. Ráadásul a videózással még az angolt is gyakorolja. Ebben semmi rossz nincs. :) (csak a messze költözésben, azért titokban fájna kicsit a szívem)

Egyébként nem tudom, hogy konkrétan hol, mikor és mit akar kint tanulni, de ezzel kapcsolatban is van egy csomó lehetőség. Vannak például amerikai és magyar egyetemek között partnerkapcsolatok, ahol nagyobb az esély az ösztöndíjra. Vannak magyar ösztöndíjak is, pl. a Fulbright (igaz, azok elsősorban a mesterképzést és a doktorit támogatják), ami szállást és kaját is fizetne neki. Csak ebben az a gond, hogy egy évre szól csak, és utána x időt Magyarországon kell dolgozni (ha a fiad esetleg azt tervezné, hogy kinn marad. Ha csak tanulni akar meg egy kis tapasztalatot szerezni, minden rendben :) ). Esetleg ha még nem annyira biztos, vagy előbb elkezd egy magyar egyetemet, akkor vannak lehetőségek programokkal kimenni Amerikába táborba vagy dolgozni, úgy esetleg meg tudná látni, hogy ízlik neki a kinti élet. :)

2016. jan. 29. 01:08
 12/42 anonim ***** válasza:

hat persze... mostanaban minden masodik tini ugy kepzeli el az eletet hogy o hires jutubos vagy e-sportolo lesz, a munkat meg a hulyeknek talaltak ki. ezert is van tele a jutub amatornek is alig mondhato videosokkal.

ahhoz hogy nezettsege is legyen valami hatalmasat kell kitalaljon, es eleg nagy a konkurencia.

a videok elkeszitese nem keves ido, kiveve ha eloben streamel.

egyetemen ha valami eredmenyt is el akar erni akkor orulhet hogy a sok tanulas mellett lesz ideje normalisan aludni, nemhogy videozni olyan szinten hogy eltartsa magat.

2016. jan. 29. 11:54
 13/42 A kérdező kommentje:

Eléggé "szabad gondolkodású" gyerek egyébként. Amikor megkérdeztem, hogy miért akar kimenni akkor annyit mondott, hogy senki sem mondta neki, hogy Magyarországon maradjon.

A videózással csak annyi pénzt akar összeszedni, hogy elvégezhesse az egyetemet, utána kint maradna.

Kedves utolsó.

Ahogy ebből a "Jelly" gyerekből látom, nem hinném, hogy valami nagyot alkotott volna....

2016. jan. 29. 16:29
 14/42 anonim ***** válasza:

Most azonnal kezdje el.Én támogatnám.Csinálja csak.

Drukkolok neki!

2016. jan. 29. 20:17
 15/42 anonim ***** válasza:
Na elkezd te? (Ha igen mi a neve?)
2016. jan. 29. 20:18
 16/42 A kérdező kommentje:

Nem. Azt mondta, majd ha befejezi a sulit. Most eléggé el van foglalva, örül ha pihenhet.

Másfelől még ő azt mondta, hogy "túl lassú a net videózáshoz" meg hogy "nem tudná olyan tempóban feltölteni a videókat" ahogyan kellene.

Azt mondta, hogy majd suli után vág neki az egésznek, amikor már nem lesz ami megkösse. Azt mondta, hogy kiszámolta, és ha sikerül neki mint "jelly"-nek, akkor lehet, hogy nem is tanulna tovább, mert van amiből már megél. És szerinte, ha már van valami amiből megél az ember, akkor azon kell dolgozni, hogy ugyanazt a pénzt, minél kevesebb munkával érje el. Azt mondta, hogy talán még egy éttermet nyitna valahol, a filmezést meg meghagyná hobbinak, és ha sikerül valami nagyot alkotnia, akkor azt majd felrakja a youtube csatornájára, és majd az eldönti, hogy megy-e a filmes világba, vagy megél a youtube-ból.

Egyébként főzni is nagyon szeret, meg enni is szóval....

2016. jan. 30. 13:32
 17/42 anonim ***** válasza:
Oké.De szerintem most is elkezdhetné.Hétvégénként egy-egy videó jó lenne alapnak.Meg csinál mondjuk 2-őt és az a héten feltölti.Szerintem ez jó a lap lenne de nagyon.
2016. jan. 30. 22:38
 18/42 A kérdező kommentje:
Azt mondta erre, mert én is ezt tanácsoltam neki, hogy fog ő hamarabb elkezdeni videózni. valamilyen "Leage of Legends" videókat, hogy felveszi ahogy játszik, és az "epik" pillanatokat összevágja majd belőle.
2016. jan. 31. 10:36
 19/42 anonim ***** válasza:

league of legends epic pillanatok? na azzal biztos nem fog sikeres lenni, TUL SOKAN csinalnak mar arrol videokat... sot egyaltalan barmilyen aktualis divatjatekrol!

igy jatek videozas helyett elmehetne a Tescoba arut pakolni, az is jobban fizet.

o most kb 14-15 eves? elhiszem hogy lelkesen all hozza, ahogy mas korabeli is, de a jutubozas nem ugy mukodik ahogy ok elkepzeltek...

2016. jan. 31. 12:13
 20/42 anonim ***** válasza:
Ha ennyire ötletszegény, hogy "lol epic pillanatokról" akar videó összevágást feltenni, akkor eleve halálra ítélt az egész ötlet.
2016. jan. 31. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!