Szülők ti mit tennétek, ha fiatok ezzel állna elő?
Gyermekem most 9. osztályos gimnáziumban. Kitalálta, hogy ő Amerikába szeretne menni tanulni majd egyetemre, de sajnos az túl drága. (Még ösztöndíjjal is) Amikor ezt elmondtuk neki, kicsit elkeseredett, majd 2 nap múlva előállt azzal, hogy ő elkezd youtube-on videózni, és majd abból amit összeszed kimegy amerikába. Angolul szeretne majd videózni, mivel alapból nagyon szereti azt a nyelvet, és hogy szerinte a külföldi videósok, akik napi 1-2 videót feltöltenek, azok megélnek belőle, és sokat keresnek. Meg ismer olyan videóst, aki két év alatt több millió "követőre" tett szert, és abból él.
A párom és én erre nem tudtunk mit reagálni. Annyit hallottunk, hogy a mai magyar "videósok" nem élnek meg belőle, legalábbis nem Magyarországon.
Szerintetek? Támogatni kellene? Vagy hogyan álljunk ehhez az egészhez hozzá?
Jó dolog hogy ilyen tervei vannak (tanulás).A videóból megélni esélye nem sok de attól függetlenül sikerülhet még!Nem érdemes elvenni a kedvét.
A suli:lehet hülyeség de meg kell kérdezni nézelődni van-e valami támogatás esetleg ami igénybevehető.Esetleg diákhitel?Tudom nem a legjobb megoldás de ha "csak" ezen múlna?
Sajnos amit külföldön nézett tanulmány, az még így is 13.000.000 Ft-ba kerülne, úgy hogy a születése óta 4 millió ft-ot is beleszámoljuk, és hozzáadjuk az egyetem által biztosított 30%-os támogatást. és még erre jönne a kb havi 250.000 Ft-os bérleti díj amerikában. Megkérdeztem most tőle, hogy honnan gondolja, hogy ez sikerülne, és azt mondta ha "Jelly"-nek sikerült akkor neki miért ne? Megnéztem az interneten, egy fiatal kölyök, aki 2014 óta minden nap 2 videót rak fel, és napi minimum 250.000 megtekintést szerez. Ehhez gondolom hozzájönnek még a "saját pólói is...."
Tényleg sikerülhet neki? Én nem akarom elvenni a kedvét, csak ez nekem még nagyon új. Innen-onnan azért kicsikét tájékozódom erről a vlogolás dologról, de nem vagyok benne egyáltalán. Amit igazán szeret, azt játszani a számítógépén, angolul társalogni/tanulni, és videózni is, így saját magának.
Ő most azt mondta, hogy azt is bevállalná, hogy elkezd youtube-ra videókat felrakni és ha híres lesz, akkor elkészíti majd valamilyen kütyüt, amivel sorozatgyártásba fog küldeni, vagy csinál egy kisfilmet, amivel majd felveszik valamelyik nagy stúdióhoz, vagy valami ilyesmi. Például ő megcsinálná az automata redőnyt, ami lehúzódik, reggelente, hogy ne süssön a szemedbe a nap. Állítása szerint ezt "kompletten" 20.000 ft-ból meg lehetne építeni. Van most egy osztályársa akivel csinálnak most valamilyen kis kütyüt, de nem tudom pontosan, hogy mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!