Tudnátok ajánlani Budapesten aránylag elfogadható áron jó gyermekpszichológust?
Kb minden pszichológus ilyen áron dolgozik, 5-8 ezer / 45-50 perc.
Itt nézz körül: [link] de a legolcsóbb amit találtam az 5 ezer.
Már ne haragudj, de szinte az összes tini valami lelki problémával küzd, és akkor mind mehetne pszichológushoz. Ez ilyen modern kori divat, és tényleg iszonyú drága.
Én anyuka vagyok, a kislányomnak kerestem pszichológust (ő adhds-s). Én 5000 ft-ért találtam neki, de nem mondta el, hogy mi történt az órán, és a szülői konzultációért már 8000-et kért el, ahol voltaképp elmondta, hogy azért szorong a gyerekem, mert én egy borzalmas anya vagyok, aki nem törődik a gyerekével, és rossz a házasságom is, és menjek párterápiára is, mert az is nagyon kell. Kedvezményesen 15.000 ft-ért megszámítja. Tehát a családi terápia heti 20.000 ft. Vissza is kérdeztem, hogy most ez komoly? Mire ő
-Önnek kell eldöntenie, hogy mi a fontos.
Hát én azért nem fizetek ennyi pénzt, hogy folyamatosan azt hallgassam, hogy mindent rosszul csinálok.
(Eredetileg az iskolai kudarcok miatt vittem a gyereket, de kiderült, hogy még az is az én hibám, hogy sok a mateklecke.)
Szóval őszintén nekem az a véleményem, hogy nem akarnak ők segíteni, hanem inkább csak lehúzzák az embert.
Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor esetleg a helyi Nevelési Tanácsadóban érdeklődj, vagy a gyerekpszichiátrián is vannak ingyenes csoportok. Én most ilyenre hordom a lányomat, és itt még nem hangzott el az, hogy minden az én hibám.
Járok szülőcsoportba is, de itt is igazából csak elmondjuk, hogy mi az, ami minket bánt, a pszichológus meg hümmög meg bólogat. Őszintén, ha fizetni kéne érte, nem jönnék ide sem. Jó, hogy kibeszélem magam, de ennyi.
Szóval szerintem is inkább keress valakit, akiben megbízol, rokon, barát, és neki öntsd ki a szíved. Egy csomó önsegítő könyvet is lehet kapni, ezek is jók tudnak lenni. Pl. Paul Hauck: Mélyponton.
Egyébként abban is igazad van, hogy betanult kliséket mondogatnak, ami nem is biztos, hogy mindenkire igaz. Pl nálam
-nem játszik anyuka eleget a gyerekkel
-hordja sportolni
stb.
Amiről persze mind tudom, hogy igaz, de ha egyszer idő hiányában nem tudjuk megoldani, akkor nekem ne is mondogassa, mert nekem is csak 24 óra egy nap.
Egyébként a pszichológust valóban nem érdekled. Csak egy munka vagy neki.
A kedvencem,amikor a mondat közepén félbeszakít
-Sajnos lejárt az idő, 8000 ft lesz.
Esetleg még a kineziológiát kipróbálhatod. Az nem olyan drága. Én nem hiszek benne igazán, de találtam egy nagyon jót, aki főállásban fogyatékos gyerekekkel foglalkozik, és ezért nekem ő nagyon sokat tud segíteni. És 3 órát voltam nála, és csak 1500 ft-ot számolt fel.
Nem zavart ki,mert lejárt az idő.
Bár ez is Székesfehérvár, szóval inkább az otthonod környékén nézz körül. De az is attól függ, hogy az adott személy milyen. A kineziológia maga nem annyira győzött meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!